Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
10 września 2018

Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?

Czego jesteśmy świadkami? Nowej mody? Czy faktycznie przyszłość jest elektryczna? Jak będzie wyglądać przyszłość motoryzacji, w tym motocyklizmu? Wreszcie co da i co zabierze nam rewolucja spod znaku niebieskiej strzały?
10059
 
Czytaj
7 września 2018

Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 

Po zmianie przepisów dotyczących zdobywania uprawnień do jazdy motorowerami (czyli zabiciu karty motorowerowej), motorowery stały się dużo mniej popularne w Polsce. Część nastolatków przesiada się na rowery elektryczny. Kiedy jednak rower elektryczny to już motorower? 

11193
 
Czytaj
29 sierpnia 2018

Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test

Odtworzenie legendy to niełatwe zadanie. Zwłaszcza, gdy jest nią najstarsza amerykańska marka motocykli. Czy duch znanego ze sportowych dokonań Scouta z 1920 roku przetrwał w jego najnowszej wersji?

7857
 
Czytaj
27 sierpnia 2018

Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?

Za dwa lata ma pojawić się jeżdżący prototyp, a za kolejne 12 miesięcy pierwsze egzemplarze produkcyjne. A i tak nigdy do tego nie dojdzie. 

88941
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze

Bajaj Dominar 400 pojawia się w Jednoślad.pl po raz kolejny. Był test szosowy w Indiach, sprawdzaliśmy sprzęt jeżdżąc po polskiej stolicy i autostradach. Teraz wjeżdżamy nim na tor. Nie będziemy dla niego litościwi...
9661
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Honda Varadero 125: Czy warto kupić używane 125 z silnikiem V2?

Dwucylindrowy silnik w układzie V2 nie jest popularnym rozwiązaniem w kategorii 125-ek. Zwłaszcza jeśli mówimy o motocyklach turystycznych.

8873
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Zmiany w egzaminach na prawo jazdy 2018. Rząd chce przejąć kasę samorządów

Minister Marek Chodkiewicz posiada gotowy projekt zmian w egzaminach na prawo jazdy. W myśl zmian rząd ma przejąć odpowiedzialność za egzaminowanie od samorządów. 

7408
 
Czytaj
22 sierpnia 2018

Keeway RKS 125 vs Keeway RKV 125: Bracia, ale nie bliźniacy

Keeway RKS i RKV 125 są dla siebie jak bracia, może nie bliźniacy, ale posiadają te same geny. Różnią się nie tylko wyglądem, ale także charakterem. Keeway na bazie jednej konstrukcji postanowił stworzyć dwa motocykle, których adresatem będą różni klienci.
4916
 
Czytaj
21 sierpnia 2018

Prawo jazdy 2018: Dlaczego trudno zdać egzamin? Bo kasa musi się zgadzać [KOMENTARZ]

Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to 34,5%, czyli połowa tego co np. w Niemczech. Na drogach ginie ponad 80 osób / milion mieszkańców, czyli dwukrotnie więcej niż w Niemczech. Dlaczego? Bo u nas kasa musi się zgadzać, a to jak jeździmy nie ma większego znaczenia.

8289
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego tak trudno w Polsce zdać egzamin?

Mamy najniższą zdawalność egzaminów państwowych w Europie (34%) i jednocześnie najwięcej ofiar śmiertelnych na 1 mln mieszkańców (84). Pomimo tego dysonansu nadal nikt nie zdecydował się na całkowitą przebudowę systemu szkolenia i egzaminowania Polaków na prawo jazdy.
9164
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

BMW K 1600 Grand America 2018: Mało który motocykl robi na mnie takie wrażenie

BMW K 1600, tym bardziej w odmianie Grand America to dla mnie wejście na poziom pewnej motocyklowej abstrakcji. Ta maszyna jest dla wielu celem i ukoronowaniem pasji do jednośladów. Spełnieniem marzeń o wyprawach w najdalsze zakątki świata w siodle frachtowca na dwóch kołach.
17665
 
Czytaj
16 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego polscy motocykliści jeżdżą bez uprawnień?

"Ja jeżdżę od 6 lat bez prawka i nic się nie stało". "Trzeba być frajerem, żeby iść na egzamin". "Zrobię prawo jazdy A jak będzie normalny egzamin". "Prawo jazdy jest tylko to, żeby państwo zarabiało". "Nie mam uprawnień, ale umiem jeździć lepiej od tych, co mają".
497181
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

Barton Travel 125: Motocykl za mniej niż 6000 zł

Wielu z Was szuka pierwszego motocykla 125 na prawo jazdy B. Jednym z tropów jest zakup czegoś prostego, lekkiego i z manualną skrzynią. Dzisiaj w Jednoślad.pl motocykl za mniej niż 6000 zł - Barton Travel 125.
25341
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

F.B Mondial HPS 125 / 300 Hipster: Prezentacja modeli, opis i dane techniczne

Myślicie, że Mondial to tzw. „tania chińszczyzna”? Zastanówcie się jeszcze raz. Włoskie motocykle produkuje Piaggio i napędzają je silniki tej samej marki. Sam Mondial tworzony jest przez doświadczonych inżynierów i projektowany przez potomków założycieli przedwojennej manufaktury.
46892
 
Czytaj
10 sierpnia 2018

Kymco Xciting 400i 2018: Król miasta. Opinia, Dane techniczna, Cena

Kiedyś Kymco kojarzone było raczej z małymi pojemnościami i „tanimi” modelami. Ale oferta szybko się rozrosła i teraz maxiskutery Kymco bywają popularniejsze od 125-ek. Nic dziwnego – stosunek jakości do ceny jest bardziej niż pozytywny.

14891
 
Czytaj
2 sierpnia 2018

5 błędów, które popełniasz na motocyklu

Wiemy, że ostatnio pojawiło się u nas kilka publikacji narzekających na motocyklistów. Ale przecież sami jesteśmy motocyklistami i wszyscy o czym piszemy dotyka nas tak samo jak innych fanów jednośladów. Dotyka lub dotykało nas także poniższe. 

28867
 
Czytaj
31 lipca 2018

Jak sobie radzić na motocyklu w upalne dni, w co się ubrać? Sprawdzamy BMW Venting

Już na samą wieść o tym, że będę przy 35 stopniach musiał pozować w ciuchach motocyklowych miałem skwaszoną minę. Jednak w tym przypadku muszę stwierdzić, że założyłem na siebie chyba najdziwniejszy zestaw jaki kiedykolwiek ubrałem.
18222
 
Czytaj
30 lipca 2018

Bardzo ciekawa przyszłość Harley-Davidsona

Motocykl typu adventure, małe pojemności, elektryki, a nawet streetfighter. Harley-Davidson właśnie ogłosił swoje plany na najbliższe lata.

3801
 
Czytaj
26 lipca 2018

Kolejny motocyklista psuje nam reputację. Na Zakopiance „ścigiem” w krótkim rękawku, między motocyklami i finalnie na poboczu

Pisaliśmy wielokrotnie, że nasze zdanie na temat polskich królów szos, których nie obowiązują przepisy ruchu drogowego, jest jednoznaczne. Kolejny przykład psucia reputacji motocyklistom, przez motocyklistę, ląduje na głównej portalu Wykop.pl.

93945
 
Czytaj
25 lipca 2018

Odblokowany skuter lub motocykl 125: Co grozi w razie kolizji albo zatrzymania przez policję?

Znowu jestem wywołany do tablicy za sprawą wczorajszego wideo. Mówiłem o braku uprawnień, o jeździe bez prawa jazdy, o tym co się dzieje, gdy zatrzyma nas policja i co się dzieje, kiedy dojdzie do wypadku czy kolizji i problemy okazują się ogromne.

37088
Prawo
 
Czytaj
4752
 
Czytaj
5630
 
Czytaj
9084

 
Czytaj
2583
Ważne
 
Czytaj
10059
 
Czytaj
17665
 
Czytaj
25341

 
Czytaj
16952
 
Czytaj
18222


Jednoślad.pl Poleca
 
Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Likwidacja straży miejskiej. W jej miejsce policja municypalna
 
 
 
 
Opinie
 
Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?
 
Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 
 
Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test
 
Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?
 
Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze
Więcej
Wiadomości
 
Likwidacja straży miejskiej. W jej miejsce policja municypalna
 
Kymco AK 550 2018 i Kymco Xciting 400i 2018 w nowej, niższej cenie
 
Harley-Davidson Open House 2018: Poczuj coś, czego nie doświadczyłeś nigdy wcześniej
 
Surowsze kary za cofanie liczników. Rząd przyjął ustawę 
 
Agresja drogowa i jej konsekwencje. Motocyklista atakuje kierowcę samochodu
Więcej
Porady
 
Jak sprawdzić przebieg w motocyklu? Jak zweryfikować autentyczność przebiegu motocykla?
 
Wyrobienie karty motorowerowej 2018. Co trzeba zrobić żeby jeździć motorowerem? 
 
Co wymienić po zakupie używanego motocykla? Zakup używanego motocykla 2018
 
Jak zmniejszyć spalanie w motocyklu?
 
Utrata prawa jazdy za jazdę po alkoholu 2018: Jak ubiegać się o wcześniejsze odzyskanie prawa jazdy?
Więcej
Wideo
 
Agresja drogowa i jej konsekwencje. Motocyklista atakuje kierowcę samochodu
 
SYM Maxsym 600 2018: Idealny na korki [WIDEO]
 
Wystartowaliśmy w BMW GS Challenge 2018 (BWM R 1200 GS, BMW G 310 GS)
 
Jazda na długich poprawia bezpieczeństwo? "To jeden z mitów rozpowszechnianych w środowisku motocyklowym"
 
Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej