Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Prezenty od Junaka

Kup dowolny jednoślad marki Junak, a otrzymasz kask z blendą Junak oraz 5L oleju Platinum Rider.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
13 grudnia 2018

Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?

Stefan Pierer w wywiadzie dla niemieckiego Speedweek’a wyraził zainteresowanie zakupem Ducati. Plotki o możliwości sprzedaży włoskiej marki krążą w mediach o kilkunastu miesięcy. 

462
 
Czytaj
28 listopada 2018

Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać

Benelli wróciło. Choć początkowo plany reanimacji legendy nie były brane zbyt serio, to dziś można mówić o sukcesie na europejskim rynku - między innymi we Włoszech, gdzie marka ta plasuje się na podium sprzedaży. M.in. za sprawą tak poważnych graczy w katalogu jak model BN 302.
9280
 
Czytaj
22 listopada 2018

Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?

Hondę Forza 125 porównałbym do Mercedesa wśród skuterów klasy 125. Bezwzględnie ciężko w tym segmencie znaleźć coś oferującego aż tyle bez konieczności posiadania prawa jazdy na motocykl. Na rynku tak naprawdę są tylko dwa tego typu rollery. Dlatego z taką ekscytacją przemierzałem Warszawę za kierownicą tej maszynerii.
12087
 
Czytaj
25 września 2018

Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuki Katana) 

Targi INTERMOT w Kolonii już za rogiem, a potem EICMA w Mediolanie. Na jakie modele warto zwrócić uwagę i na które motocykle najbardziej czekamy? Mamy swoją listę.

23705
 
Czytaj
25 września 2018

Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?

Rynek motorowerów w 2018 mocno skurczył się z powodu wprowadzenia zaostrzonych norm emisji spalin. Dotyczy to przede wszystkim nowych pojazdów. Mimo wszystko na rynku można znaleźć kilka perełkę. Mamy dla Was listę najlepszych motorowerów w 2018.

25451
 
Czytaj
10 września 2018

Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?

Czego jesteśmy świadkami? Nowej mody? Czy faktycznie przyszłość jest elektryczna? Jak będzie wyglądać przyszłość motoryzacji, w tym motocyklizmu? Wreszcie co da i co zabierze nam rewolucja spod znaku niebieskiej strzały?
21080
 
Czytaj
7 września 2018

Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 

Po zmianie przepisów dotyczących zdobywania uprawnień do jazdy motorowerami (czyli zabiciu karty motorowerowej), motorowery stały się dużo mniej popularne w Polsce. Część nastolatków przesiada się na rowery elektryczny. Kiedy jednak rower elektryczny to już motorower? 

18720
 
Czytaj
29 sierpnia 2018

Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test

Odtworzenie legendy to niełatwe zadanie. Zwłaszcza, gdy jest nią najstarsza amerykańska marka motocykli. Czy duch znanego ze sportowych dokonań Scouta z 1920 roku przetrwał w jego najnowszej wersji?

9611
 
Czytaj
27 sierpnia 2018

Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?

Za dwa lata ma pojawić się jeżdżący prototyp, a za kolejne 12 miesięcy pierwsze egzemplarze produkcyjne. A i tak nigdy do tego nie dojdzie. 

105727
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze

Bajaj Dominar 400 pojawia się w Jednoślad.pl po raz kolejny. Był test szosowy w Indiach, sprawdzaliśmy sprzęt jeżdżąc po polskiej stolicy i autostradach. Teraz wjeżdżamy nim na tor. Nie będziemy dla niego litościwi...
10648
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Honda Varadero 125: Czy warto kupić używane 125 z silnikiem V2?

Dwucylindrowy silnik w układzie V2 nie jest popularnym rozwiązaniem w kategorii 125-ek. Zwłaszcza jeśli mówimy o motocyklach turystycznych.

19379
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Zmiany w egzaminach na prawo jazdy 2018. Rząd chce przejąć kasę samorządów

Minister Marek Chodkiewicz posiada gotowy projekt zmian w egzaminach na prawo jazdy. W myśl zmian rząd ma przejąć odpowiedzialność za egzaminowanie od samorządów. 

10742
 
Czytaj
22 sierpnia 2018

Keeway RKS 125 vs Keeway RKV 125: Bracia, ale nie bliźniacy

Keeway RKS i RKV 125 są dla siebie jak bracia, może nie bliźniacy, ale posiadają te same geny. Różnią się nie tylko wyglądem, ale także charakterem. Keeway na bazie jednej konstrukcji postanowił stworzyć dwa motocykle, których adresatem będą różni klienci.
6864
 
Czytaj
21 sierpnia 2018

Prawo jazdy 2018: Dlaczego trudno zdać egzamin? Bo kasa musi się zgadzać [KOMENTARZ]

Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to 34,5%, czyli połowa tego co np. w Niemczech. Na drogach ginie ponad 80 osób / milion mieszkańców, czyli dwukrotnie więcej niż w Niemczech. Dlaczego? Bo u nas kasa musi się zgadzać, a to jak jeździmy nie ma większego znaczenia.

35312
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego tak trudno w Polsce zdać egzamin?

Mamy najniższą zdawalność egzaminów państwowych w Europie (34%) i jednocześnie najwięcej ofiar śmiertelnych na 1 mln mieszkańców (84). Pomimo tego dysonansu nadal nikt nie zdecydował się na całkowitą przebudowę systemu szkolenia i egzaminowania Polaków na prawo jazdy.
13779
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

BMW K 1600 Grand America 2018: Mało który motocykl robi na mnie takie wrażenie

BMW K 1600, tym bardziej w odmianie Grand America to dla mnie wejście na poziom pewnej motocyklowej abstrakcji. Ta maszyna jest dla wielu celem i ukoronowaniem pasji do jednośladów. Spełnieniem marzeń o wyprawach w najdalsze zakątki świata w siodle frachtowca na dwóch kołach.
20923
 
Czytaj
16 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego polscy motocykliści jeżdżą bez uprawnień?

"Ja jeżdżę od 6 lat bez prawka i nic się nie stało". "Trzeba być frajerem, żeby iść na egzamin". "Zrobię prawo jazdy A jak będzie normalny egzamin". "Prawo jazdy jest tylko to, żeby państwo zarabiało". "Nie mam uprawnień, ale umiem jeździć lepiej od tych, co mają".
504152
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

Barton Travel 125: Motocykl za mniej niż 6000 zł

Wielu z Was szuka pierwszego motocykla 125 na prawo jazdy B. Jednym z tropów jest zakup czegoś prostego, lekkiego i z manualną skrzynią. Dzisiaj w Jednoślad.pl motocykl za mniej niż 6000 zł - Barton Travel 125.
34198
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

F.B Mondial HPS 125 / 300 Hipster: Prezentacja modeli, opis i dane techniczne

Myślicie, że Mondial to tzw. „tania chińszczyzna”? Zastanówcie się jeszcze raz. Włoskie motocykle produkuje Piaggio i napędzają je silniki tej samej marki. Sam Mondial tworzony jest przez doświadczonych inżynierów i projektowany przez potomków założycieli przedwojennej manufaktury.
54361
 
Czytaj
10 sierpnia 2018

Kymco Xciting 400i 2018: Król miasta. Opinia, Dane techniczna, Cena

Kiedyś Kymco kojarzone było raczej z małymi pojemnościami i „tanimi” modelami. Ale oferta szybko się rozrosła i teraz maxiskutery Kymco bywają popularniejsze od 125-ek. Nic dziwnego – stosunek jakości do ceny jest bardziej niż pozytywny.

20722
Wideo
 
Trójkołowe 900 ccm na prawo jazdy kategorii B. Can-Am RYKER 2019
 
Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać
 
Mototrendy 2019: Co nowego pojawi się wkrótce w sklepach?
 
Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
Prawo
 
Czytaj
4601
 
Czytaj
74058
 
Czytaj
6190

 
Czytaj
38308
Ważne
 
Czytaj
14094
 
Czytaj
9280
 
Czytaj
25760

 
Czytaj
21080
 
Czytaj
20923


Jednoślad.pl Poleca
 
Trójkołowe 900 ccm na prawo jazdy kategorii B. Can-Am RYKER 2019
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Policyjna akcja "SPEED". 975 kierowców zatrzymanych, 209 straciło prawo jazdy
 
 
 
 
Opinie
 
Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?
 
Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać
 
Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?
 
Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuk...
 
Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?
Więcej
Wiadomości
 
Policyjna akcja "SPEED". 975 kierowców zatrzymanych, 209 straciło prawo jazdy
 
Nieoznakowany radiowóz potrącił pieszą w Warszawie
 
Nowy Triumph Speed Twin 2019. Mniej klasyczny, ale to dobrze
 
Akcja charytatywna BMW "Prezent za zdjęcie"
 
Mikołajki 2018. Pomysł na prezent dla motocyklisty na ostatnią chwilę! 
Więcej
Porady
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
 
Jak przygotować motocykl do zimy? Zimowanie motocykla 2018
 
Stopery, zatyczki, wkładki do uszu. Czym się różnią i czy warto jeździć w nich na motocyklu?
 
Ból głowy i zmęczenie na motocyklu. Jak sobie z nim poradzić?
 
5 porad jak jeździć w terenie ciężkim motocyklem (BMW R 1200 GS)
Więcej
Wideo
 
Trójkołowe 900 ccm na prawo jazdy kategorii B. Can-Am RYKER 2019
 
Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać
 
Ważne:Mototrendy 2019: Co nowego pojawi się wkrótce w sklepach?
 
Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej