Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
24 maja 2018

Jesteś tylko dawcą. Dlaczego motocykliści są nielubiani przez większość społeczeństwa?

Na wstępie zaznaczę - jest dużo lepiej, niż jeszcze dekadę temu. Jednak nadal wśród Polaków zakorzenione są krzywdzące stereotypy - "dawcy", "warzywa", "wariaci" - często słyszymy.
41040
 
Czytaj
21 maja 2018

Aprilia RS4 Tuono 125: Pierwsze wrażenia

Zamknij oczy i wyobraź sobie, że dostajesz 10 kompletów kluczyków i wolną rękę. A teraz je otwórz i popatrz na warunki w jakich mam zapoznawać się m.in. z legendarną Aprilia Tuono 125
11142
 
Czytaj
8 maja 2018

Patelnia Chabówka: Ciąg dalszy bezkarności

Motocykliści z „Chabówki” niespecjalnie dużo robią sobie z nieskutecznych akcji policji, śmiejąc się w twarz funkcjonariuszom.
64936
 
Czytaj
7 maja 2018

Honda CB125R 2018: Jeden z najszybszych motocykli 125 na prawo jazdy B

Nowa Honda CB125R już wkroczyła do polskich salonów. Tymczasem ja jako pierwszy mam możliwość przetestowania tego motocykla i spędzenia razem z nim wspaniałego weekendu w mieście. Nie ukrywam, że przez małe CB do dziś mam zajady.
209105
 
Czytaj
2 maja 2018

Barton Primo 125: Po pierwsze bez kompleksów. Po drugie bez korków

Mamy długi weekend. Świetna okazja, żeby skupić się na jeździe wyłącznie dla przyjemności i wybrać się gdzieś poza centrum wielkiego miasta. To Barton Primo 125, skuter, który sprawdzi się w roli pierwszego jednośladu, jak i również pragmatycznego środka lokomocji czyli lek na korki i marnowanie czasu.
10097
 
Czytaj
25 kwietnia 2018

Romet ZK 125FX: Jeden z najtańszych motocykli 125 z wtryskiem Siemens i CBS

Dzisiaj w Jednoślad.pl patrzę przez pryzmat początkującego motocyklisty szukającego małego, niedrogiego, prostego motocykla na prawo jazdy B. Dlaczego? Bo zawitał do nas Romet ZK 125 z dopiskiem FX.
62110
 
Czytaj
25 kwietnia 2018

Patelnia „Chabówka”: Patologii ciąg dalszy - numery startowe do „wyścigów”

Kontrowersyjny wypadek z początku sezonu, szeroko komentowany na arenie ogólnopolskiej, najwyraźniej nie dał do myślenia motocyklistom z „Chabówki”. W zeszły weekend na „Chabówce” wprowadzono numery startowe, a nielegalne spotkania motocykliści nazywają „treningami”.
90661
 
Czytaj
24 kwietnia 2018

TOP5 „Świętych krów” polskich dróg

Oj, będzie się działo. Oberwie się każdemu, bo jak się okazuje… każda grupa korzystająca z polskich dróg ma coś za uszami. Także motocykliści!
14019
 
Czytaj
20 kwietnia 2018

Leśnicy łapią motocyklistów. Zorganizowane akcje i foto-łapki 

Zorganizowane akcje Straży Leśnej i Policji kierowane są w stronę motocyklistów i quadowców. W rejonie Świdnicy zatrzymano pięciu motocyklistów, w Myślenicach i Nowym Targu siedemnastu tylko jednego dnia. Kary sięgają 1000 zł.
72127
 
Czytaj
19 kwietnia 2018

Ducati Multistrada 950: W jaki sposób możesz przetestować dowolny motocykl Ducati?

Dzisiaj przenosimy się w Tatry. Jestem w Bukowinie. Znaczy, byłem w ubiegłym roku w ramach Ducati Tour gdzie miałem okazję poznać z bliska Ducati Multistradę 950.
6558
 
Czytaj
18 kwietnia 2018

Jak uratować motocykle?

Znów będę się narażał, ale - mam nadzieję - z dobrymi intencjami. Zupełnie niedawno pisałem o zbiorowym zidioceniu motocyklowej „braci chabówkowej”, a jeszcze wcześniej o powodach powolnej śmierci motocyklizmu jako tako. Dziś kontynuacja tego drugiego.
12884
 
Czytaj
17 kwietnia 2018

„Motocykliści z Patelni są dla nas problemem” - komentuje lokalna policja

W niedzielę 15 kwietnia na popularnej „Chabówce” doszło do poważnego wypadku, w którym na szczęście nikt nie został poszkodowany. Lokalna policja przyznaje, że nie radzi sobie z problemem i zastanawia nad wprowadzeniem nowych rozwiązań.
26507
 
Czytaj
16 kwietnia 2018

Patelnia Chabówka 2018. O tym dlaczego motocyklistom w grupie odparowuje IQ

Wczoraj na popularnej „Chabówce” doszło do groźnego wypadku z udziałem motocyklisty. Dodam na wstępie, że nikomu nic się nie stało, mimo że konsekwencje mogły być katastrofalne. Z poniższym komentarzem narażę się pewnie sporej grupie motocyklistów, ale cóż - trudno. Na zbiorową głupotę trzeba reagować.
115047
 
Czytaj
12 kwietnia 2018

Bajaj Dominar 400: Pierwsza jazda w Polsce. Czy 400 ccm wystarczy?

Niedawno miałem okazję osobiście poznać nowego Bajaj Dominar 400 podczas przygody życia w Indiach. Dziś mam już możliwość sprawdzenia tej maszyny u nas w kraju. Wspólnie sprawdzimy osiągi hinduskiego sprzętu na drogach szybkiego ruchu.
13147
 
Czytaj
30 marca 2018

F.B Mondial HPS 125 / 300 Hipster: Prezentacja modeli, opis i dane techniczne

Myślicie, że Mondial to tzw. „tania chińszczyzna”? Zastanówcie się jeszcze raz. Włoskie motocykle produkuje Piaggio i napędzają je silniki tej samej marki. Sam Mondial tworzony jest przez doświadczonych inżynierów i projektowany przez potomków założycieli przedwojennej manufaktury.
25322
 
Czytaj
28 marca 2018

Motocyklowa kurtka: Tekstylna czy skórzana? Co wybrać na motocyklowy sezon 2018?

Motocyklowa kurtka skórzana czy kurtka tekstylna? Odkąd pojawiły się motocyklowe ubrania tekstylne, to pytanie nurtuje niejednego motocyklistę.
9445
 
Czytaj
22 marca 2018

Bezpieczny kask motocyklowy w dobrych pieniądzach. Trzy propozycje kasków na 2018

Bezpieczny kask motocyklowy nie musi kosztować fortuny. By uznać kask za dobry, powinien on posiadać coś więcej niż niezbędne minimum certyfikacyjne. Szukamy bezpiecznego kasku motocyklowego w dobrych pieniądzach na sezon 2018.
20082
 
Czytaj
21 marca 2018

Motocyklowa kurtka za 1000 zł lub 1500 zł. Co wybrać w 2018? Kurtka dla motocyklisty

Mając ograniczony budżet na kurtkę motocyklową, wcale nie trzeba stawiać na rozwiązania kompromisowe. Prześwietlamy oferty kurtek w kategoriach do 1000 zł i do 1500 zł. A w 2018 roku jest tego sporo!
8841
 
Czytaj
15 marca 2018

Przegląd uniwersalnych opon motocyklowych od Pirelli. Pirelli Angel ST, Pirelli Angel CiTy i Pirelli Angel GT

Pirelli Angel ST i Pirelli Angel GT to przedstawiciele jednej z najbardziej uniwersalnych rodzin ogumienia w ofercie włoskiego producenta. Zresztą Pirelli Angel uratowało mnie w przeszłości…
4734
 
Czytaj
15 marca 2018

100 km za 2 złote. Skuter elektryczny Barton Eko Energy

Tę historię zaczynam razem z Wami nietypowo, bo od tankowania. Minęło 6 godzin od mojej ostatniej jazdy Barton Eko Energy i mając pełny akumulator bezszelestnie ruszam w miasto elektryczną pięćdziesiątką.
56409
Prawo
 
Czytaj
35323
 
Czytaj
17766
 
Czytaj
20957

 
Czytaj
7548
Ważne
 
Czytaj
11142
 
Czytaj
23534
 
Czytaj
9794

 
Czytaj
209105
 
Czytaj
10097


Jednoślad.pl Poleca
 
Aprilia RS4 Tuono 125: Pierwsze wrażenia
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnie wątki
O tym musisz wiedzieć
 
Janusz na Hayabusie vs biały VW Polo [WIDEO]
 
 
 
 
Opinie
 
Jesteś tylko dawcą. Dlaczego motocykliści są nielubiani przez większość społeczeństwa?
 
Aprilia RS4 Tuono 125: Pierwsze wrażenia
 
Patelnia Chabówka: Ciąg dalszy bezkarności
 
Honda CB125R 2018: Jeden z najszybszych motocykli 125 na prawo jazdy B
 
Barton Primo 125: Po pierwsze bez kompleksów. Po drugie bez korków
Więcej
Wiadomości
 
Janusz na Hayabusie vs biały VW Polo [WIDEO]
 
Jazda bez prawa jazdy, ale pod opieką rodzica. Nowy pomysł?
 
Dni BMW Motorrad Polska 2018 w Mrągowie startują! 
 
Dni BMW RR 2018 - Tor Poznań [GALERIA ZDJĘĆ]
 
Oświetlenie LED w motocyklu. Nowoczesne technologie na wyciągnięcie ręki
Więcej
Porady
 
Jak przekonać rodziców do zakupu motocykla lub motoroweru?
 
Zakup motocykla lub skutera używanego w 2018: 5 rzeczy, które wzbudzają moją czujność.
 
Sprzedaż motocykli i motorowerów po pierwszym kwartale 2018. Jest lepiej
 
Jak poprawić swoją technikę jazdy na motocyklu? Zobacz jak wyglada szkolenie Suzuki Shell Moto Szkoła 2018
 
TOP 10: Wszystko co powinieneś wiedzieć o ubraniu na motocykl 125, ale boisz się zapytać
Więcej
Wideo
 
Janusz na Hayabusie vs biały VW Polo [WIDEO]
 
Dni BMW RR 2018 - Tor Poznań [GALERIA ZDJĘĆ]
 
Vespami po Warszawie. enJOy ThE RIDE!
 
Aprilia RS4 Tuono 125: Pierwsze wrażenia
 
"Mission: Impossible Fallout" z BMW R nineT Scrambler w roli głównej
Więcej
Katalog
 
F.B Mondial SMX 125: Dane techniczne, cena i opinie
 
F.B Mondial Sport Classic: Dane techniczne, cena i opinie
 
F.B Mondial HPS 300: Dane techniczne, cena i opinie
 
F.B Mondial HPS 125: Dane techniczne, cena i opinie
 
Yamaha YBR 125: Zdjęcia, Opis, Cena, Dane techniczne
Więcej