Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Zabrakło energii do działania? Pomyśl o zmianie akumulatora

Postaw na markę akumulatorów Moretti. Przygotuj się do nowego sezonu już dzisiaj.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
2 stycznia 2019

Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu

Koszt oscylujący w granicach 1000 zł, skomplikowany egzamin państwowy i pełen kurs. Prawo jazdy AM nadal jest bez sensu, równie dobrze można poczekać dwa lata i zdawać na A1. 

4525
 
Czytaj
2 stycznia 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

3058
 
Czytaj
18 grudnia 2018

Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II

Michał siadł z Leszkiem i zastanowili się, czy jeżdżenie w jeansach motocyklowych nadal jest dla „motorowerzystów”. Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Sprawdzamy na przykładzie Rebelhorn Classic II.

16693
 
Czytaj
13 grudnia 2018

Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?

Stefan Pierer w wywiadzie dla niemieckiego Speedweek’a wyraził zainteresowanie zakupem Ducati. Plotki o możliwości sprzedaży włoskiej marki krążą w mediach o kilkunastu miesięcy. 

5145
 
Czytaj
28 listopada 2018

Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać

Benelli wróciło. Choć początkowo plany reanimacji legendy nie były brane zbyt serio, to dziś można mówić o sukcesie na europejskim rynku - między innymi we Włoszech, gdzie marka ta plasuje się na podium sprzedaży. M.in. za sprawą tak poważnych graczy w katalogu jak model BN 302.
11389
 
Czytaj
22 listopada 2018

Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?

Hondę Forza 125 porównałbym do Mercedesa wśród skuterów klasy 125. Bezwzględnie ciężko w tym segmencie znaleźć coś oferującego aż tyle bez konieczności posiadania prawa jazdy na motocykl. Na rynku tak naprawdę są tylko dwa tego typu rollery. Dlatego z taką ekscytacją przemierzałem Warszawę za kierownicą tej maszynerii.
14194
 
Czytaj
25 września 2018

Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuki Katana) 

Targi INTERMOT w Kolonii już za rogiem, a potem EICMA w Mediolanie. Na jakie modele warto zwrócić uwagę i na które motocykle najbardziej czekamy? Mamy swoją listę.

26960
 
Czytaj
25 września 2018

Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?

Rynek motorowerów w 2018 mocno skurczył się z powodu wprowadzenia zaostrzonych norm emisji spalin. Dotyczy to przede wszystkim nowych pojazdów. Mimo wszystko na rynku można znaleźć kilka perełkę. Mamy dla Was listę najlepszych motorowerów w 2018.

29189
 
Czytaj
10 września 2018

Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?

Czego jesteśmy świadkami? Nowej mody? Czy faktycznie przyszłość jest elektryczna? Jak będzie wyglądać przyszłość motoryzacji, w tym motocyklizmu? Wreszcie co da i co zabierze nam rewolucja spod znaku niebieskiej strzały?
21906
 
Czytaj
7 września 2018

Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 

Po zmianie przepisów dotyczących zdobywania uprawnień do jazdy motorowerami (czyli zabiciu karty motorowerowej), motorowery stały się dużo mniej popularne w Polsce. Część nastolatków przesiada się na rowery elektryczny. Kiedy jednak rower elektryczny to już motorower? 

20568
 
Czytaj
29 sierpnia 2018

Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test

Odtworzenie legendy to niełatwe zadanie. Zwłaszcza, gdy jest nią najstarsza amerykańska marka motocykli. Czy duch znanego ze sportowych dokonań Scouta z 1920 roku przetrwał w jego najnowszej wersji?

10703
 
Czytaj
27 sierpnia 2018

Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?

Za dwa lata ma pojawić się jeżdżący prototyp, a za kolejne 12 miesięcy pierwsze egzemplarze produkcyjne. A i tak nigdy do tego nie dojdzie. 

110090
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze

Bajaj Dominar 400 pojawia się w Jednoślad.pl po raz kolejny. Był test szosowy w Indiach, sprawdzaliśmy sprzęt jeżdżąc po polskiej stolicy i autostradach. Teraz wjeżdżamy nim na tor. Nie będziemy dla niego litościwi...
10816
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Honda Varadero 125: Czy warto kupić używane 125 z silnikiem V2?

Dwucylindrowy silnik w układzie V2 nie jest popularnym rozwiązaniem w kategorii 125-ek. Zwłaszcza jeśli mówimy o motocyklach turystycznych.

22209
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Zmiany w egzaminach na prawo jazdy 2018. Rząd chce przejąć kasę samorządów

Minister Marek Chodkiewicz posiada gotowy projekt zmian w egzaminach na prawo jazdy. W myśl zmian rząd ma przejąć odpowiedzialność za egzaminowanie od samorządów. 

11435
 
Czytaj
22 sierpnia 2018

Keeway RKS 125 vs Keeway RKV 125: Bracia, ale nie bliźniacy

Keeway RKS i RKV 125 są dla siebie jak bracia, może nie bliźniacy, ale posiadają te same geny. Różnią się nie tylko wyglądem, ale także charakterem. Keeway na bazie jednej konstrukcji postanowił stworzyć dwa motocykle, których adresatem będą różni klienci.
7431
 
Czytaj
21 sierpnia 2018

Prawo jazdy 2018: Dlaczego trudno zdać egzamin? Bo kasa musi się zgadzać [KOMENTARZ]

Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to 34,5%, czyli połowa tego co np. w Niemczech. Na drogach ginie ponad 80 osób / milion mieszkańców, czyli dwukrotnie więcej niż w Niemczech. Dlaczego? Bo u nas kasa musi się zgadzać, a to jak jeździmy nie ma większego znaczenia.

46403
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego tak trudno w Polsce zdać egzamin?

Mamy najniższą zdawalność egzaminów państwowych w Europie (34%) i jednocześnie najwięcej ofiar śmiertelnych na 1 mln mieszkańców (84). Pomimo tego dysonansu nadal nikt nie zdecydował się na całkowitą przebudowę systemu szkolenia i egzaminowania Polaków na prawo jazdy.
15039
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

BMW K 1600 Grand America 2018: Mało który motocykl robi na mnie takie wrażenie

BMW K 1600, tym bardziej w odmianie Grand America to dla mnie wejście na poziom pewnej motocyklowej abstrakcji. Ta maszyna jest dla wielu celem i ukoronowaniem pasji do jednośladów. Spełnieniem marzeń o wyprawach w najdalsze zakątki świata w siodle frachtowca na dwóch kołach.
21616
 
Czytaj
16 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego polscy motocykliści jeżdżą bez uprawnień?

"Ja jeżdżę od 6 lat bez prawka i nic się nie stało". "Trzeba być frajerem, żeby iść na egzamin". "Zrobię prawo jazdy A jak będzie normalny egzamin". "Prawo jazdy jest tylko to, żeby państwo zarabiało". "Nie mam uprawnień, ale umiem jeździć lepiej od tych, co mają".
505442
Wideo
 
Elektryczny skuter NIU vs Lamborghini vs Ducati Diavel vs Tesla 
 
Egzamin na prawo jazdy: Egzaminatorzy specjalnie oblewają kursantów?
 
Test najtańszego kasku motocyklowego w 35 sekund [WIDEO]
 
Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II
 
Trójkołowe 900 ccm na prawo jazdy kategorii B. Can-Am RYKER 2019
Prawo
 
Czytaj
84
 
Czytaj
105
 
Czytaj
347

 
Czytaj
268
Ważne
 
Czytaj
13142
 
Czytaj
16693
 
Czytaj
23518

 
Czytaj
11389
 
Czytaj
27190


Jednoślad.pl Poleca
 
Najlepsze nowe motocykle 125 w 2019. Co wybrać? 
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Fotoradary i ograniczenia prędkości w Mapach Google. Nowe funkcje aplikacji 
 
 
 
 
Opinie
 
Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu
 
Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 
 
Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II
 
Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?
 
Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać
Więcej
Wiadomości
 
Fotoradary i ograniczenia prędkości w Mapach Google. Nowe funkcje aplikacji 
 
Rekord sprzedaży BMW Motorrad w 2018 roku. 165 000 nowych motocykli na rynku
 
Nowe, niższe ceny Kymco na początek sezonu! Noodoe w Like 125 i New Downtown 350
 
Promocyjna akcja serwisowa Suzuki "Wiosna w lutym"
 
Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to tylko 35% 
Więcej
Porady
 
Taryfikator punktów karnych 2019. Bez większych zmian
 
Prawo drogowe 2019: Nowe wydatki i oszczędności, koniec z adresem w prawie jazdy
 
Zgubione prawo jazdy 2019. Co zrobić żeby je odzyskać? 
 
Dopuszczalna ilość alkoholu w organizmie 2019. Kiedy kierowca traci prawo jazdy?
 
Najlepsze nowe motocykle 125 w 2019. Co wybrać? 
Więcej
Wideo
 
Elektryczny skuter NIU vs Lamborghini vs Ducati Diavel vs Tesla 
 
Egzamin na prawo jazdy: Egzaminatorzy specjalnie oblewają kursantów?
 
Test najtańszego kasku motocyklowego w 35 sekund [WIDEO]
 
Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II
 
Trójkołowe 900 ccm na prawo jazdy kategorii B. Can-Am RYKER 2019
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej