Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
25 września 2018

Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuki Katana) 

Targi INTERMOT w Kolonii już za rogiem, a potem EICMA w Mediolanie. Na jakie modele warto zwrócić uwagę i na które motocykle najbardziej czekamy? Mamy swoją listę.

17095
 
Czytaj
25 września 2018

Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?

Rynek motorowerów w 2018 mocno skurczył się z powodu wprowadzenia zaostrzonych norm emisji spalin. Dotyczy to przede wszystkim nowych pojazdów. Mimo wszystko na rynku można znaleźć kilka perełkę. Mamy dla Was listę najlepszych motorowerów w 2018.

21067
 
Czytaj
10 września 2018

Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?

Czego jesteśmy świadkami? Nowej mody? Czy faktycznie przyszłość jest elektryczna? Jak będzie wyglądać przyszłość motoryzacji, w tym motocyklizmu? Wreszcie co da i co zabierze nam rewolucja spod znaku niebieskiej strzały?
20261
 
Czytaj
7 września 2018

Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 

Po zmianie przepisów dotyczących zdobywania uprawnień do jazdy motorowerami (czyli zabiciu karty motorowerowej), motorowery stały się dużo mniej popularne w Polsce. Część nastolatków przesiada się na rowery elektryczny. Kiedy jednak rower elektryczny to już motorower? 

16683
 
Czytaj
29 sierpnia 2018

Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test

Odtworzenie legendy to niełatwe zadanie. Zwłaszcza, gdy jest nią najstarsza amerykańska marka motocykli. Czy duch znanego ze sportowych dokonań Scouta z 1920 roku przetrwał w jego najnowszej wersji?

9317
 
Czytaj
27 sierpnia 2018

Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?

Za dwa lata ma pojawić się jeżdżący prototyp, a za kolejne 12 miesięcy pierwsze egzemplarze produkcyjne. A i tak nigdy do tego nie dojdzie. 

100487
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze

Bajaj Dominar 400 pojawia się w Jednoślad.pl po raz kolejny. Był test szosowy w Indiach, sprawdzaliśmy sprzęt jeżdżąc po polskiej stolicy i autostradach. Teraz wjeżdżamy nim na tor. Nie będziemy dla niego litościwi...
10312
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Honda Varadero 125: Czy warto kupić używane 125 z silnikiem V2?

Dwucylindrowy silnik w układzie V2 nie jest popularnym rozwiązaniem w kategorii 125-ek. Zwłaszcza jeśli mówimy o motocyklach turystycznych.

16586
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Zmiany w egzaminach na prawo jazdy 2018. Rząd chce przejąć kasę samorządów

Minister Marek Chodkiewicz posiada gotowy projekt zmian w egzaminach na prawo jazdy. W myśl zmian rząd ma przejąć odpowiedzialność za egzaminowanie od samorządów. 

9881
 
Czytaj
22 sierpnia 2018

Keeway RKS 125 vs Keeway RKV 125: Bracia, ale nie bliźniacy

Keeway RKS i RKV 125 są dla siebie jak bracia, może nie bliźniacy, ale posiadają te same geny. Różnią się nie tylko wyglądem, ale także charakterem. Keeway na bazie jednej konstrukcji postanowił stworzyć dwa motocykle, których adresatem będą różni klienci.
6192
 
Czytaj
21 sierpnia 2018

Prawo jazdy 2018: Dlaczego trudno zdać egzamin? Bo kasa musi się zgadzać [KOMENTARZ]

Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to 34,5%, czyli połowa tego co np. w Niemczech. Na drogach ginie ponad 80 osób / milion mieszkańców, czyli dwukrotnie więcej niż w Niemczech. Dlaczego? Bo u nas kasa musi się zgadzać, a to jak jeździmy nie ma większego znaczenia.

23909
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego tak trudno w Polsce zdać egzamin?

Mamy najniższą zdawalność egzaminów państwowych w Europie (34%) i jednocześnie najwięcej ofiar śmiertelnych na 1 mln mieszkańców (84). Pomimo tego dysonansu nadal nikt nie zdecydował się na całkowitą przebudowę systemu szkolenia i egzaminowania Polaków na prawo jazdy.
12687
 
Czytaj
20 sierpnia 2018

BMW K 1600 Grand America 2018: Mało który motocykl robi na mnie takie wrażenie

BMW K 1600, tym bardziej w odmianie Grand America to dla mnie wejście na poziom pewnej motocyklowej abstrakcji. Ta maszyna jest dla wielu celem i ukoronowaniem pasji do jednośladów. Spełnieniem marzeń o wyprawach w najdalsze zakątki świata w siodle frachtowca na dwóch kołach.
19844
 
Czytaj
16 sierpnia 2018

Prawo jazdy: Dlaczego polscy motocykliści jeżdżą bez uprawnień?

"Ja jeżdżę od 6 lat bez prawka i nic się nie stało". "Trzeba być frajerem, żeby iść na egzamin". "Zrobię prawo jazdy A jak będzie normalny egzamin". "Prawo jazdy jest tylko to, żeby państwo zarabiało". "Nie mam uprawnień, ale umiem jeździć lepiej od tych, co mają".
503375
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

Barton Travel 125: Motocykl za mniej niż 6000 zł

Wielu z Was szuka pierwszego motocykla 125 na prawo jazdy B. Jednym z tropów jest zakup czegoś prostego, lekkiego i z manualną skrzynią. Dzisiaj w Jednoślad.pl motocykl za mniej niż 6000 zł - Barton Travel 125.
31693
 
Czytaj
13 sierpnia 2018

F.B Mondial HPS 125 / 300 Hipster: Prezentacja modeli, opis i dane techniczne

Myślicie, że Mondial to tzw. „tania chińszczyzna”? Zastanówcie się jeszcze raz. Włoskie motocykle produkuje Piaggio i napędzają je silniki tej samej marki. Sam Mondial tworzony jest przez doświadczonych inżynierów i projektowany przez potomków założycieli przedwojennej manufaktury.
52387
 
Czytaj
10 sierpnia 2018

Kymco Xciting 400i 2018: Król miasta. Opinia, Dane techniczna, Cena

Kiedyś Kymco kojarzone było raczej z małymi pojemnościami i „tanimi” modelami. Ale oferta szybko się rozrosła i teraz maxiskutery Kymco bywają popularniejsze od 125-ek. Nic dziwnego – stosunek jakości do ceny jest bardziej niż pozytywny.

19023
 
Czytaj
2 sierpnia 2018

5 błędów, które popełniasz na motocyklu

Wiemy, że ostatnio pojawiło się u nas kilka publikacji narzekających na motocyklistów. Ale przecież sami jesteśmy motocyklistami i wszyscy o czym piszemy dotyka nas tak samo jak innych fanów jednośladów. Dotyka lub dotykało nas także poniższe. 

29539
 
Czytaj
31 lipca 2018

Jak sobie radzić na motocyklu w upalne dni, w co się ubrać? Sprawdzamy BMW Venting

Już na samą wieść o tym, że będę przy 35 stopniach musiał pozować w ciuchach motocyklowych miałem skwaszoną minę. Jednak w tym przypadku muszę stwierdzić, że założyłem na siebie chyba najdziwniejszy zestaw jaki kiedykolwiek ubrałem.
19241
 
Czytaj
30 lipca 2018

Bardzo ciekawa przyszłość Harley-Davidsona

Motocykl typu adventure, małe pojemności, elektryki, a nawet streetfighter. Harley-Davidson właśnie ogłosił swoje plany na najbliższe lata.

4221
Wideo
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
 
Nowe BMW S 1000 RR 2019 na oficjalnym wideo!
 
5 porad jak jeździć w terenie ciężkim motocyklem (BMW R 1200 GS)
 
Dlaczego markowa odzież motocyklowa jest taka droga?
 
8-latki na torze! Wideo z finału Pucharu Polski Pit Bike SM
Prawo
 
Czytaj
2837
 
Czytaj
57230
 
Czytaj
5203

 
Czytaj
31829
Ważne
 
Czytaj
18095
 
Czytaj
20261
 
Czytaj
19844

 
Czytaj
31693
 
Czytaj
25650


Jednoślad.pl Poleca
 
Dlaczego markowa odzież motocyklowa jest taka droga?
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Husqvarna Svartpilen 701 2019: „Przypomnij sobie, dlaczego zacząłeś” 
 
 
 
 
Opinie
 
Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuk...
 
Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?
 
Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?
 
Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 
 
Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test
Więcej
Wiadomości
 
Husqvarna Svartpilen 701 2019: „Przypomnij sobie, dlaczego zacząłeś” 
 
Kradnąc paliwo ze skutera przyświecał sobie zapalniczką. Złodziej trafił z poparzeniami do szpitala
 
Wypadki drogowe w 2017 roku. W ubiegłym roku w wypadkach zginęło 2 831 osób
 
Salon Harley-Davidson® z Bangkoku z modelem Street Bob® „Prince” zwycięzcą Bitwy Królów 2018!
 
Suzuki Katana w kolorze Glass Sparkle Black na EICMA 2018
Więcej
Porady
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
 
Jak przygotować motocykl do zimy? Zimowanie motocykla 2018
 
Stopery, zatyczki, wkładki do uszu. Czym się różnią i czy warto jeździć w nich na motocyklu?
 
Ból głowy i zmęczenie na motocyklu. Jak sobie z nim poradzić?
 
5 porad jak jeździć w terenie ciężkim motocyklem (BMW R 1200 GS)
Więcej
Wideo
 
Gdy kask powoduje dyskomfort: Formowanie EPS. Jak poprawić komfort jazdy
 
Nowe BMW S 1000 RR 2019 na oficjalnym wideo!
 
5 porad jak jeździć w terenie ciężkim motocyklem (BMW R 1200 GS)
 
Dlaczego markowa odzież motocyklowa jest taka droga?
 
8-latki na torze! Wideo z finału Pucharu Polski Pit Bike SM
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej