Portal Motocyklowy Jednoślad.pl

Społeczność

Zaloguj się lub zarejestruj w Jednoślad.pl:  

Zarejestruj się

Opinie

Subskrypcja RSS tych wpisów
Almot: “Za nami najlepszy rok w historii firmy”

Almot: "Za nami najlepszy rok w historii firmy"

Historia firmy to 33 lata determinacji i ciągłego, organicznego rozwoju. Przez ponad 3 dekady niewielki zakład rzemieślniczy przekształcił się w jednego z największych producentów komponentów silnikowych do jednośladów oraz właściciela drugiej marki motocyklowej w Polsce.

Motocykle Opinie 05 lutego 2016 Publikacja sponsorowana w Jednoślad.pl
Almot: “Za nami najlepszy rok w historii firmy” 05 lutego 2016

Almot: “Za nami najlepszy rok w historii firmy”

Historia firmy to 33 lata determinacji i ciągłego, organicznego rozwoju. Przez ponad 3 dekady niewielki zakład rzemieślniczy przekształcił się w jednego z największych producentów komponentów silnikowych do jednośladów oraz właściciela drugiej marki motocyklowej w Polsce.

Nowy Romet ADV 250 i krótki test #6 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl 04 lutego 2016

Nowy Romet ADV 250 i krótki test #6 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

Romet ADV 250 miał swoją premierę w ostatnim kwartale ubiegłego roku. Teraz oficjalnie trafia do sprzedaży. Razem z Jednoślad.pl poznajcie z bliska nową propozycję w tym segmencie.

Romet RCR 125 i mały test wielkiego moto: #5 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl 01 lutego 2016

Romet RCR 125 i mały test wielkiego moto: #5 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

Romet RCR 125 po raz pierwszy został przedstawiony końcem ubiegłego roku. Teraz motocykl śmiało wkracza do salonów i wydaje się, że może liczyć na sporo atencji. Testujemy nową propozycję Rometa mimo zimy w kalendarzu.

Pierwszy raz na Quadzie dzięki Zipp: #4 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl 25 stycznia 2016

Pierwszy raz na Quadzie dzięki Zipp: #4 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

To był kolejny świetny pretekst do spróbowania zimą czegoś zupełnie innego. Czegoś co zostawia tym razem dwa ślady na... śniegu. Kawałek terenu, trochę białego puchu, debiutancki quad od Zipp to emocjonujące połączenie.

W sezonie 2016 motocykle i skutery będą droższe. Za wzrost cen odpowiada polityka? 21 stycznia 2016

W sezonie 2016 motocykle i skutery będą droższe. Za wzrost cen odpowiada polityka?

O tym jak motocykliści są uzależnieni od polityki przekonaliśmy się nie raz. Na naszą codzienność ma wpływ nie tylko prawo, ale także kondycja gospodarki, relacje dyplomatyczne, a nawet zmiany legislacyjne w zupełnie innych sektorach społecznych.

Kawasaki ER5: Za co lubimy tego motocyklowego średniaka? 12 stycznia 2016

Kawasaki ER5: Za co lubimy tego motocyklowego średniaka?

ER5 było odpowiedzią Kawasaki na zapotrzebowanie rynku na uniwersalny motocykl średniej klasy. 500etki traktowane są jako już dorosły sprzęt dla kogoś kto nabrał nieco doświadczenia, jednak nie kojarzą się z mocnymi motocyklami.

Zakup ścigacza: Dlaczego nigdy się nie zdecyduje na supersporta? Moim Śladem #15 08 stycznia 2016

Zakup ścigacza: Dlaczego nigdy się nie zdecyduje na supersporta? Moim Śladem #15

Jak to w życiu, o gustach się nie dyskutuje. Stąd też jedni wybierają skuter, inni cruiser, streeta albo enduro. Tak samo często wielu z nas decyduje się na coś klasy supersport. Po prostu pasuje im ten charakter sprzętu i sportowy styl. W pełni zrozumiałe, jednak ja sam nigdy się nie zdecyduje na szlifiere. Dlaczego?

Honda VFR 1200 Crosstourer noworoczny bonus: #1 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl 24 grudnia 2015

Honda VFR 1200 Crosstourer noworoczny bonus: #1 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

Dzisiaj świąteczna niespodzianka od Jednoślad.pl. Wigilijny szybki test Hondy VFR 1200 Crosstourer z zupełnie nowej perspektywy. Ten bonus to nie tylko sprawdzian dla japońskiego potwora, ale także dla tej formuły vlogowania.

Kawasaki ZX-6R 636 – sport bez kompromisów 23 grudnia 2015

Kawasaki ZX-6R 636 – sport bez kompromisów

ZX-6 R był w ofercie Kawasaki motocyklem przełomowym, zwiastującym nadejście nowych czasów w konstruowaniu sportowych motocykli. Był odpowiedzią dla konkurencji która w swojej ofercie miała modele bijące rekordy na torach.

WSK czy Vespa? Na co łatwiej poderwać dziewczynę? Wyjaśnia Kabaret Malina 23 grudnia 2015

WSK czy Vespa? Na co łatwiej poderwać dziewczynę? Wyjaśnia Kabaret Malina

Kabaret Malina swoją parodią Alvaro Soler - El Mismo podbija polski YouTube. Klimat klipu jest w 100% motocyklowy, a tekst piosenki przekonuje o wyższości trzybiegowej WSK nad m.in. Vespą. "Jaja od mocy drżą" - przekonują. Zobaczcie rozmowę z twórcami teledysku.

Jazda motocyklem na długich: Eksperyment – co widzą inni na drodze? Social 17 Jednoślad.pl 17 grudnia 2015

Jazda motocyklem na długich: Eksperyment – co widzą inni na drodze? Social 17 Jednoślad.pl

Wielu radzi, aby podczas jazdy motocyklem, skuterem czy motorowerem jeździć na długich. Ma to zwiększyć naszą widoczność i podnieść bezpieczeństwo ridera. Zrobiliśmy dwa eksperymenty, aby Wam pokazać co się dzieje kiedy wybieramy światła drogowe do codziennej jazdy.

Honda Africa Twin 2016 (CRF1000L) to jedna z najbardziej wyczekiwanych nowości 15 grudnia 2015

Honda Africa Twin 2016 (CRF1000L) to jedna z najbardziej wyczekiwanych nowości

Honda Africa Twin 2016 CRF1000L całkiem niedawno pojawiła się w polskich salonach. Warszawska premiera cieszyła się sporym zainteresowaniem miłośników bezkompromisowych motocykli klasy adventure. Legenda powróciła w świeższym, lecz konserwatywnym wydaniu.

Montaż ksenonów, LEDów i świateł dziennych w motocyklu. Social 16 Jednoślad.pl 09 grudnia 2015

Montaż ksenonów, LEDów i świateł dziennych w motocyklu. Social 16 Jednoślad.pl

Temat ostatnio na topie. Montaż kolorowych, świecących bajerów motocyklowych ostatnio jest w modzie. Odpowiadamy na Wasze pytania dotyczące tuningu oświetlenia. Bierzemy pod lupę instalację ksenonów, ledów i świateł do jazdy dziennej w motocyklu i skuterze.

Honda X11- Nieco już zapomniany uliczny zapaśnik o mocy 140 KM 08 grudnia 2015

Honda X11- Nieco już zapomniany uliczny zapaśnik o mocy 140 KM

Honda X11 to motocykl typu naked, ale bliższym prawdy byłoby porównać ją do fabrycznego street fightera. Osiągi tego sprzętu są bowiem imponujące. Nie ma się czemu dziwić - sprzęt miał pod bakiem 140 koni mechanicznych...

Str. 11234...1015...Ostatnia »
Ważne

Polecane porady, testy, opinie...

Sezon 2013 załamaniem na rynku jednośladów w Polsce

Sezon 2013 załamaniem na rynku jednośladów w Polsce

10 września 2013

Cała branża jednośladów spogląda na statystyki tegorocznej sprzedaży z wielkim niedowierzaniem. W ciągu roku rynek skuterów i motorowerów skurczył się aż o 43%. Przyczyn tak niewiarygodnych spadków jest wiele. Skuterowo.com analizuje podstawowe czynniki mające tak destruktywny wpływ na te liczby.

Motocykle Skutery Wiadomości0 opinii

Znak D-51: automatyczna kontrola prędkości

Znak D-51: automatyczna kontrola prędkości

01 stycznia 2010

Uprzedza o miejscu lub odcinku drogi, na którym prędkość jazdy jest kontrolowana i rejestrowana przez urządzenia działające samoczynnie.

Prawo0 opinii

Białystok modernizuje ruch w mieście

Białystok modernizuje ruch w mieście

14 czerwca 2013

Władze Białegostoku przygotowały wielką modernizację ruchu w mieście. Na ponad 120 skrzyżowaniach będzie działał system preferujący ruch autobusów. Na dodatek pojawią się tablice informujące np. o wypadkach czy objazdach.

Wiadomości0 opinii

Portal Motocyklowy Jednoślad.pl

Portal motocyklowy Jednoślad.pl wykorzystuje pliki sesji cookie. © 2005-2015 Wydawca: Jednoślad.pl. Grupa OnAir!, 04-501 Warszawa, Płowiecka 3. Wszelkie prawa zastrzeżone. Jednoślad.pl to portal motocyklowy oraz forum dla sympatyków skuterów, maxi skuterów 125 ccm, motorowerów i motocykli 125 ccm.