Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Kup motocykl Triumph i zyskaj do 25%

Wyprzedaż Triumph w ramach akcji Używany Gwarantowany. Skontaktuj się z autoryzowanym dealerem i kup sprawdzony motocykl z niewielkim przebiegiem bez ryzyka. Skorzystaj także ze specjalnych rabatów w ramach wyprzedaży nowych motocykli z rocznika 2019.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
20 stycznia 2020

Yamaha XVS 650 Drag Star: Japoński chopper bez kompleksów

Yamaha Drag Star to motocykl, który nadal wyróżnia się wśród ofert używanych klasycznych motocykli. Lata mijają a on wciąż wygląda dobrze i tak samo jeździ.
 
Czytaj
20 stycznia 2020

Yamaha T-Max 530: Najbardziej motocyklowy ze skuterów.

Produkowana w latach 2012-2019 Yamaha T-Max 530 doczekała się sporej rzeszy fanów. Nikogo, kto miał okazję choć raz przejechać się tym pojazdem, z pewnością nie dziwi ten fakt.
 
Czytaj
16 stycznia 2020

Yamaha Niken 2020: Czy to ma sens?

Zdania na temat Yamahy Niken są podzielone. Nic w tym dziwnego. Trójkołowy Niken budzi kontrowersje nie tylko oryginalnym wyglądem, ale przede wszystkim opartym na technologii LMW, niekonwencjonalnym przednim zawieszeniem. Czy ta konstrukcja ma sens?

 
Czytaj
16 stycznia 2020

Zakup używanego motocykla na odległość: Czy to dobry pomysł?

Coraz częściej pojawiają się pytania związane z zakupem motocykla na odległość. Brak czasu na podróż i związaną z nią logistykę, a także chęć zaoszczędzenia na kosztach dalekiego transportu, powodują, że rozważamy opcję zakupu pojazdu na odległość – zwłaszcza, gdy do pokonania jest 200 + kilometrów w jedną stronę. Czy jest to na pewno dobre rozwiązanie?
 
Czytaj
REKLAMA

Torba motocyklowa Junak. Kup teraz

Jesteś fanem marki Junak i szukasz uniwersalnej torby, którą możesz zabierać ze sobą wszędzie gdzie tylko zechcesz.
 
Czytaj
15 stycznia 2020

Triumph Bonneville Bobber 2020. Autentyczny bobber bez kompromisów?

Współczesne bobbery, choć zdecydowanie nie są aż tak spartańskie jak ich pierwowzory, nadal mają swój niepowtarzalny klimat. Świetnym na to przykładem jest brytyjski Bonneville Bobber.
 
Czytaj
14 stycznia 2020

Triumph Scrambler 1200 XE. Czy jeździ tak dobrze jak wygląda?

Z pewnością wielu fanów klasycznych modeli Triumpha czekało na Scramblera 1200. Gdy w ofercie modelowej na 2019 rok pojawiła się nowa odsłona legendarnego brytyjskiego Scramblera, świat wszędobylskich jednośladów zmienił się na dobre.
 
Czytaj
8 stycznia 2020

Yamaha XT 600. Za co kochamy ten motocykl?

Seria XT Yamahy zdołała przez lata zaskarbić sobie ogromną rzeszę fanów. Wielu twierdzi nawet, że są to najbardziej uniwersalne i niezawodne maszyny wszechczasów. Za co kochamy produkowaną w latach 1984 – 2003 Yamahę XT 600?
 
Czytaj
8 października 2019

„Victim blaming”, czyli jak zachęcać do zrezygnowania z odblasków

„Nie będę nosić odblasków, bo to nie ja jestem winny” – to logika aktywistów, którzy chcą zaprzestania tego sposobu promowania bezpieczeństwa na drogach.

 
Czytaj
10 września 2019

Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?

Dziś w Jednoślad.pl wszystko co musicie wiedzieć przed zakupem pierwszego 125. W rolach głównych Suzuki GSX-S, GSX-R 125, Burgman oraz Adrress.
 
Czytaj
4 września 2019

Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019

Czy Yamaha YZF-R 125 jest najszybszym motocyklem na prawo jazdy B? Z pewnością należy do pierwszej trójki najbardziej szalonych i najdroższych zarazem 125. YZF była u nas już nie raz, jednak dziś występuje ponownie za sprawą odświeżonej odsłony stylistycznej i mechanicznej.
 
Czytaj
2 września 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

 
Czytaj
29 sierpnia 2019

Kymco Downtown 350: Wspomnienie mojego pierwszego maxi skutera

Kymco Downtown to dla mnie szczególny skuter. Tak naprawdę ten romans mentalny rozpoczął się chwilę po premierze pierwszej generacji tej maszyny. Patrząc z perspektywy pięćdziesiątki zawsze był to dla mnie obiekt marzeń. Zdroworozsądkowych marzeń.
 
Czytaj
27 sierpnia 2019

Turystyczna kurtka do 1000 zł. Modeka Nakaro Pro

Ile trzeba wydać na dobrąturystyczną kurtkę tekstylną? 1500 zł? 2000 zł? Wiadomo, że musi być bezpieczna,dopasowana,mieć sporo regulacji, kieszeni, dobrą membranę i na koniec musi też nieźle wyglądać. Dzisiaj mamy dla Was turystyczną propozycję, która ma wszystko co potrzebujemy w cenie do 1000 zł. Da się? Sprawdzamy!
 
Czytaj
29 lipca 2019

Nowy Junak RSX 125 2019: Czy nowy street w gamie może konkurować z RS 125?

Junak RS 125 bez wątpienia był hitem ostatnich lat i do dziś jest bardzo częstym widokiem na naszych drogach. Był rozsądnie wyceniony i oferował dobre osiągi, fajny wygląd oraz idealne proporcje. Dziś zastąpił go nowy model sygnowany jako RSX 125.
 
Czytaj
23 lipca 2019

SYM NH T 125 2019: Motocyklowy SUV kupowany rozumem

Dzisiaj zabieram Was na nietypowe spotkanie z marką, którą jestem ciekaw czy dobrze znacie. SYM tajwański producent skuterów i chyba najbardziej zadziorny konkurent choćby Kymco, który właśnie debiutuje w Polsce z... nowym motocyklem.
 
Czytaj
18 lipca 2019

Dwuczęściowy kombinezon na motocykl w 2019 roku (Kurtka i spodnie iXS LD RS1000)

W tym roku dużo naszego jeżdżenia odbywa się także poza miastem, często po krętych, górskich winklach. Z tego powodu postanowiliśmy przerzucić się na jakiś czas na dwuczęściowy zestaw ze skóry. Jakie były efekty?

 
Czytaj
2 lipca 2019

Czy BMW G 310 R to nadal jeden z najlepszych motocykli w kategorii A2?

Najmniejsze BMW pojawiało się już u nas nie raz. Do tej pory była jazda torowa i trasy. Jednak jak ten sprzęt sprawdza się na codzień? Czy mając kategorię A2 warto obejrzeć się za bawarskim sprzętem?
 
Czytaj
26 czerwca 2019

Keeway RKV i RKS Sport EVO 125 2019: Co to za marka? Czy warto kupić sprzęt tej firmy?

Markę Keeway znają chyba wszyscy. Jako jedna z pierwszych weszła do Polski niespełna 20 lat temu i przodowała podczas pierwszego skuterowego boomu w Polsce. Kto w końcu nie kojarzy dostawców pizzy na Hurricane, którzy siłą rzeczy udowadniali, że jest to sprzęt nie do zajechania.
 
Czytaj
25 czerwca 2019

Jaki kupić motocykl do miasta? Czy litr ma sens? (Feat. Bajaj Dominar 400)

W naszej mentalności często wyznacznikiem prestiżu jest moc. Tak było zwłaszcza dwie dekady temu, kiedy motocykl był luksusem, a nie środkiem komunikacji. Dziś coraz częściej jest inaczej. Jednoślad to nie tylko weekendowe jeździdło, ale także sposób na korki i oszczędność paliwa.
 
Czytaj
6 czerwca 2019

Jazda na motocyklu w kombinezonie. Czy warto? (Kombinezon SECA SRS)

Ludzie w skórzanych kombinezonach motocyklowych zawsze kojarzyli się ze sportowymi maszynami, profesjonalnymi zawodnikami i torem. Dla wielu to fetysz i nieodłączny element jazdy jednośladem. Zastanówmy się wspólnie co przemawia za zakupem takiego wdziania na moto.
Porady
 
Motocykl z licznikiem w milach: jak przeliczać mile na kilometry?
 
Zakup używanego motocykla na odległość: Czy to dobry pomysł?
 
Kary za jazdę pod wpływem alkoholu 2020: Ile można mieć promili za kierownicą w Polsce i Europie
 
Brak Prawka 2020: Jaka obecnie grozi kara za jazdę bez prawa jazdy?
 
Junak M12 Vintage, deska rozdzielcza
Jazda motocyklem z cofniętym licznikiem 2020: Co mi grozi w razie kontroli?
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Polecamy
 
Czytaj
 
Czytaj
Dołącz do Jednoślad.pl
Co nowego na Forum?
O tym musisz wiedzieć
 
Bezpieczeństwo na drogach 2020: Robert Kubica twarzą rządowych zmian?
 
 
 
 
Opinie
 
Yamaha XVS 650 Drag Star: Japoński chopper bez kompleksów
 
Yamaha T-Max 530: Najbardziej motocyklowy ze skuterów.
 
Yamaha Niken 2020: Czy to ma sens?
 
Zakup używanego motocykla na odległość: Czy to dobry pomysł?
 
Triumph Bonneville Bobber 2020. Autentyczny bobber bez kompromisów?
Więcej
Wiadomości
 
Bezpieczeństwo na drogach 2020: Robert Kubica twarzą rządowych zmian?
 
Premiera kurtki motocyklowej OZONE PULSE 
 
Margot Robbie, "Ptaki Nocy" i Triumph Street Triple RS!
 
Honda wygrywa Dakar 2020. Amerykanin Ricky Brabec dominuje klasę motocyklistów
 
Jarmuż w przeddzień zakończenia Dakaru: „Mógłbym jeszcze pojeździć, a zaraz już koniec”
Więcej
Porady
 
Motocykl z licznikiem w milach: jak przeliczać mile na kilometry?
 
Zakup używanego motocykla na odległość: Czy to dobry pomysł?
 
Kary za jazdę pod wpływem alkoholu 2020: Ile można mieć promili za kierownicą w Polsce i Europie
 
Brak Prawka 2020: Jaka obecnie grozi kara za jazdę bez prawa jazdy?
 
Jazda motocyklem z cofniętym licznikiem 2020: Co mi grozi w razie kontroli?
Więcej
Wideo
 
Jak poprawić bezpieczeństwo na motocyklu? Motocyklowy wideorejestrator MIO
 
Suzuki V-Strom 1050 2020: Od DR BIG po najnowszy model [WIDEO]
 
NOWY James Bond "No Time To Die" - trailer i piękne motocykle
 
Co Dominika 333 Orlik robiła na targach EICMA 2019? [WIDEO]
 
Do czego służy wariator w skuterze? [WIDEO]
Więcej
Katalog
 
MOTUL C2+ CHAIN LUBE ROAD: Cena, opinie i dane techniczne
 
MOTUL MC CARE M1 HELMET & VISOR CLEAN: Cena, opinie i dane techniczne
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla początkujących z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej