Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Barton daje 400 zł do wykorzystania na akcesoria

Kup motocykl Barton Cafe Racer lub Barton Travel, zarejestruj zakup i skonfiguruj dla siebie pakiet dodatków o wartości 400 zł gratis.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
8 marca 2019

Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca

Powoli rusza sezon. Na naszych drogach coraz więcej sprzętów. O tej porze roku też coraz częściej nas pytacie jak redakcyjnie ubieramy się podczas lutowych czy marcowych testów. Wreszcie jak poradzić sobie z dużą dobową amplitudą temperatury, wiatrem i deszczem?
 
Czytaj
22 lutego 2019

Skutery Niu w Polsce: Czy skutery elektryczne mają sens? Czy warto przesiąść się na elektryka?

Rozwój pojazdów elektrycznych to jak dla mnie kwestia bardzo kontrowersyjna. Przyznam, że sam do końca nie wiem co nas czeka w przyszłości. Rynek bardzo się rozwija, a w Polsce co chwilę słychać o kolejnych nowościach. Taką jest między innymi marka skuterów elektrycznych Niu.
 
Czytaj
22 lutego 2019

Jak powstaje odzież motocyklowa RST? Wyprawa do UK

Cześć. Tutaj Leszek. Tym razem w taksówce a następnie na lotnisku w Warszawie. Zabieram Was w podróż do Anglii, siedziby motocyklowej marki ciuchów RST. Podróż jest o tyle ciekawa, że z przesiadką w Poznaniu...
 
Czytaj
2 stycznia 2019

Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu

Koszt oscylujący w granicach 1000 zł, skomplikowany egzamin państwowy i pełen kurs. Prawo jazdy AM nadal jest bez sensu, równie dobrze można poczekać dwa lata i zdawać na A1. 

 
Czytaj
2 stycznia 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

 
Czytaj
18 grudnia 2018

Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II

Michał siadł z Leszkiem i zastanowili się, czy jeżdżenie w jeansach motocyklowych nadal jest dla „motorowerzystów”. Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Sprawdzamy na przykładzie Rebelhorn Classic II.

 
Czytaj
13 grudnia 2018

Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?

Stefan Pierer w wywiadzie dla niemieckiego Speedweek’a wyraził zainteresowanie zakupem Ducati. Plotki o możliwości sprzedaży włoskiej marki krążą w mediach o kilkunastu miesięcy. 

 
Czytaj
28 listopada 2018

Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać

Benelli wróciło. Choć początkowo plany reanimacji legendy nie były brane zbyt serio, to dziś można mówić o sukcesie na europejskim rynku - między innymi we Włoszech, gdzie marka ta plasuje się na podium sprzedaży. M.in. za sprawą tak poważnych graczy w katalogu jak model BN 302.
 
Czytaj
22 listopada 2018

Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?

Hondę Forza 125 porównałbym do Mercedesa wśród skuterów klasy 125. Bezwzględnie ciężko w tym segmencie znaleźć coś oferującego aż tyle bez konieczności posiadania prawa jazdy na motocykl. Na rynku tak naprawdę są tylko dwa tego typu rollery. Dlatego z taką ekscytacją przemierzałem Warszawę za kierownicą tej maszynerii.
 
Czytaj
25 września 2018

Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuki Katana) 

Targi INTERMOT w Kolonii już za rogiem, a potem EICMA w Mediolanie. Na jakie modele warto zwrócić uwagę i na które motocykle najbardziej czekamy? Mamy swoją listę.

 
Czytaj
25 września 2018

Najlepsze motorowery w 2018. Co wybrać?

Rynek motorowerów w 2018 mocno skurczył się z powodu wprowadzenia zaostrzonych norm emisji spalin. Dotyczy to przede wszystkim nowych pojazdów. Mimo wszystko na rynku można znaleźć kilka perełkę. Mamy dla Was listę najlepszych motorowerów w 2018.

 
Czytaj
10 września 2018

Motocykle i samochody elektryczne: Czy warto dziś zastanawiać się nad rewolucją?

Czego jesteśmy świadkami? Nowej mody? Czy faktycznie przyszłość jest elektryczna? Jak będzie wyglądać przyszłość motoryzacji, w tym motocyklizmu? Wreszcie co da i co zabierze nam rewolucja spod znaku niebieskiej strzały?
 
Czytaj
7 września 2018

Rower elektryczny czy motorower? Kiedy musisz zarejestrować rower elektryczny na motorower? 

Po zmianie przepisów dotyczących zdobywania uprawnień do jazdy motorowerami (czyli zabiciu karty motorowerowej), motorowery stały się dużo mniej popularne w Polsce. Część nastolatków przesiada się na rowery elektryczny. Kiedy jednak rower elektryczny to już motorower? 

 
Czytaj
29 sierpnia 2018

Indian Scout 2018: Odrodzony zwiadowca. Nasz test

Odtworzenie legendy to niełatwe zadanie. Zwłaszcza, gdy jest nią najstarsza amerykańska marka motocykli. Czy duch znanego ze sportowych dokonań Scouta z 1920 roku przetrwał w jego najnowszej wersji?

 
Czytaj
27 sierpnia 2018

Nowa WSK ma być 30-konnym dwusuwem o pojemności 125 ccm. Tylko po co?

Za dwa lata ma pojawić się jeżdżący prototyp, a za kolejne 12 miesięcy pierwsze egzemplarze produkcyjne. A i tak nigdy do tego nie dojdzie. 

 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Bajaj Dominar 400 dostaje wycisk na torze

Bajaj Dominar 400 pojawia się w Jednoślad.pl po raz kolejny. Był test szosowy w Indiach, sprawdzaliśmy sprzęt jeżdżąc po polskiej stolicy i autostradach. Teraz wjeżdżamy nim na tor. Nie będziemy dla niego litościwi...
 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Honda Varadero 125: Czy warto kupić używane 125 z silnikiem V2?

Dwucylindrowy silnik w układzie V2 nie jest popularnym rozwiązaniem w kategorii 125-ek. Zwłaszcza jeśli mówimy o motocyklach turystycznych.

 
Czytaj
23 sierpnia 2018

Zmiany w egzaminach na prawo jazdy 2018. Rząd chce przejąć kasę samorządów

Minister Marek Chodkiewicz posiada gotowy projekt zmian w egzaminach na prawo jazdy. W myśl zmian rząd ma przejąć odpowiedzialność za egzaminowanie od samorządów. 

 
Czytaj
22 sierpnia 2018

Keeway RKS 125 vs Keeway RKV 125: Bracia, ale nie bliźniacy

Keeway RKS i RKV 125 są dla siebie jak bracia, może nie bliźniacy, ale posiadają te same geny. Różnią się nie tylko wyglądem, ale także charakterem. Keeway na bazie jednej konstrukcji postanowił stworzyć dwa motocykle, których adresatem będą różni klienci.
 
Czytaj
21 sierpnia 2018

Prawo jazdy 2018: Dlaczego trudno zdać egzamin? Bo kasa musi się zgadzać [KOMENTARZ]

Zdawalność egzaminu na prawo jazdy w Polsce to 34,5%, czyli połowa tego co np. w Niemczech. Na drogach ginie ponad 80 osób / milion mieszkańców, czyli dwukrotnie więcej niż w Niemczech. Dlaczego? Bo u nas kasa musi się zgadzać, a to jak jeździmy nie ma większego znaczenia.

Wideo
 
Trójkołowe motocykle na prawo jazdy B. Który wybrać? 
 
Triumph Scrambler 1200 XE 2019 vs Triumph Street Scrambler 2019. Który wybrać?
 
Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca
 
Poznaj nowości Kymco, Benelli i Keeway na 2019 rok [WIDEO]
 
Lambretta, Brixton i Zontes w Polsce. Nowości Almot 2019 
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Jednoślad.pl Poleca
 
Trójkołowe motocykle na prawo jazdy B. Który wybrać? 
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Motocykle Honda 2019. Nowe modele w Polsce: CB500F i SH300i
 
 
 
 
Opinie
 
Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca
 
Skutery Niu w Polsce: Czy skutery elektryczne mają sens? Czy warto przesiąść się na elektryka?
 
Jak powstaje odzież motocyklowa RST? Wyprawa do UK
 
Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu
 
Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 
Więcej
Wiadomości
 
Motocykle Honda 2019. Nowe modele w Polsce: CB500F i SH300i
 
Aluminiowe kufry motocyklowe do Triumph Tiger 1200 i Tiger 800. Promocja 2019
 
Yamaha w Poznaniu: Największy Autoryzowany Salon Yamahy już otwarty!
 
MV Agusta Reparto Corse 2019. Teraz dostępne w niższej cenie!
 
Yamaha głównym partnerem rajdów motocyklowych ON TOUR POLAND
Więcej
Porady
 
Trójkołowe motocykle na prawo jazdy B. Który wybrać? 
 
Jazda bez prawka w 2019 roku. Konsekwencje (utrata prawa jazdy, sądowy zakaz)
 
Kiedy muszę przerejestrować motocykl? Ile czasu na przerejestrowanie? 
 
Najlepsze NOWE motocykle 2019 na prawo jazdy kategorii A2!
 
Jak długo czeka się na prawo jazdy 2019? Prawo jazdy PWPW
Więcej
Wideo
 
Trójkołowe motocykle na prawo jazdy B. Który wybrać? 
 
Triumph Scrambler 1200 XE 2019 vs Triumph Street Scrambler 2019. Który wybrać?
 
Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca
 
Poznaj nowości Kymco, Benelli i Keeway na 2019 rok [WIDEO]
 
Lambretta, Brixton i Zontes w Polsce. Nowości Almot 2019 
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej