Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Weź udział w konkursie Junaka. Wygraj zegarek o wartości 2000 PLN

Chcesz zdobyć wyjątkowy zegarek Davosa z logo Junak? Nakręć film o swoim Junaku i opublikuj na Facebooku.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
10 maja 2019

Romet Classic 400: Powrót do motocyklowych marzeń z dzieciństwa

Motocyklowa historia zatacza koło. Patrząc na nasze ulice mam mnóstwo radości z tego, że tak wielu fanów jednośladów wychodzi poza utarte schematy chcąc się wyróżnić. Tak jak ja na maszynie z którą ponownie mam okazję połykać kolejne kilometry.
 
Czytaj
2 maja 2019

Skuter Elektryczny Askoll eS3: Ile kosztuje eksploatacja tego pojazdu?

Mieliśmy już wielokrotnie okazję rozmawiać o przyszłości motocyklizmu w erze elektryfikacji. Czy to będzie tak, że wkrótce tego typu maszyny wyprą spalinowce? Moim zdaniem nie. Nigdy tak się nie stanie. Elektryczny skuter czy motocykl to dla mnie zupełnie nowy segment, dla zupełnie nowej grupy odbiorców. Dla kogo?
 
Czytaj
30 kwietnia 2019

Yamaha NMAX 125: Czy skuter na prawo jazdy B nadaje się do uprawiania turystyki?

Czy to na rowerze czy motocyklu albo skuterze lubię czasem odciąć się od świata. Biorę sprzęt, układam w głowie krótki plan i po prostu jadę przed siebie. Dziś w otoczeniu japońskiego kompana - Yamahy NMAX 125.
 
Czytaj
25 kwietnia 2019

Junak RX One 125: Pierwszy motocykl ADV na prawo jazdy B w kolekcji marki

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy w kolekcji Junaka pojawił się RX One 125. Jednak znam uzasadnienie tej decyzji i potrzeby rynku, bowiem coraz więcej posiadaczy prawa jazdy kat. B szuka maszyn skrajnie uniwersalnych.
 
Czytaj
18 kwietnia 2019

BMW R 1250 GS: Czy należy się bać dużych motocykli?

Wiosna i taka pogoda jak dziś zmusza początkiem sezonu do motocyklowych rozmyślań filozoficznych. Często o marzeniach, jednośladowych celach i obawach. Wracam myślami do przeszłości, do czasów kiedy marzyłem o samotnym podróżowaniu wielkim jednośladem. Takim jak nowe BMW R 1250 GS.
 
Czytaj
15 kwietnia 2019

Odzież motocyklowa do miasta: Skórzana kurtka i czarny jeans od SECA

Robi się coraz cieplej (momentami), na miasto wyruszają motocykle, a na nich riderzy, którzy właśnie stoją przed wyborem swojego uzbrojenia. Ostatnio sporo u nas alternatyw. Dlatego dziś chcemy Wam pokazać bardziej agresywne połączenie odzieży.
 
Czytaj
11 kwietnia 2019

Barton Cafe Racer 125: Sprawdzamy kandydata na pierwszy motocykl na prawo jazdy B

Dziękuję niebiosom, że motocyklowe trendy stale się zmieniają. Że nie każdy motocykl musi wyglądać jak parodia sportowej maszyny, napinać muskuły i pogłębiać stereotypy. Coraz częściej wraca się do klasyki, czego przykładem może być ten oto Barton Cafe Racer 125.
 
Czytaj
27 marca 2019

Trójkołowiec BRP CAN-AM Ryker 900: Najbardziej abstrakcyjny pojazd mojego życia

Przeglądając materiały które przywiozłem ze swojej ostatniej wyprawy mam mętlik w głowie. Ilość nowych doświadczeń jest dla mnie wręcz przytłaczająca. Pierwszy raz w życiu miałem okazję spędzić mnóstwo kilometrów w siodle czegoś, co nie jest ani jednośladem, ani motocyklem, ani quadem a tym bardziej samochodem. CAN-AM Ryker 900.
 
Czytaj
25 marca 2019

BMW C 400 X z motokocem: Sposób na jazdę przez cały rok?

Dziś na BMW C 400 X. Wierni subskrybenci zapewne już widzieli tę zabawną i praktyczną wiosenną konfigurację tego sprzętu zaopatrzonego w pewien ciekawy gadżet.
 
Czytaj
19 marca 2019

Barton Hyper 125: Motocykl "terenowy" na prawo jazdy B raz jeszcze

Rynek nowych motocykli 125 jest ogromny. Można kupić zarówno coś co będzie przypominało ścigacza, choppera a nawet turystyka czy enduro. Dziś o sensie zakupu okufrowanego Barton Hyper 125.
 
Czytaj
8 marca 2019

Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca

Powoli rusza sezon. Na naszych drogach coraz więcej sprzętów. O tej porze roku też coraz częściej nas pytacie jak redakcyjnie ubieramy się podczas lutowych czy marcowych testów. Wreszcie jak poradzić sobie z dużą dobową amplitudą temperatury, wiatrem i deszczem?
 
Czytaj
22 lutego 2019

Skutery Niu w Polsce: Czy skutery elektryczne mają sens? Czy warto przesiąść się na elektryka?

Rozwój pojazdów elektrycznych to jak dla mnie kwestia bardzo kontrowersyjna. Przyznam, że sam do końca nie wiem co nas czeka w przyszłości. Rynek bardzo się rozwija, a w Polsce co chwilę słychać o kolejnych nowościach. Taką jest między innymi marka skuterów elektrycznych Niu.
 
Czytaj
22 lutego 2019

Jak powstaje odzież motocyklowa RST? Wyprawa do UK

Cześć. Tutaj Leszek. Tym razem w taksówce a następnie na lotnisku w Warszawie. Zabieram Was w podróż do Anglii, siedziby motocyklowej marki ciuchów RST. Podróż jest o tyle ciekawa, że z przesiadką w Poznaniu...
 
Czytaj
2 stycznia 2019

Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu

Koszt oscylujący w granicach 1000 zł, skomplikowany egzamin państwowy i pełen kurs. Prawo jazdy AM nadal jest bez sensu, równie dobrze można poczekać dwa lata i zdawać na A1. 

 
Czytaj
2 stycznia 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

 
Czytaj
18 grudnia 2018

Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Rebelhorn Classic II

Michał siadł z Leszkiem i zastanowili się, czy jeżdżenie w jeansach motocyklowych nadal jest dla „motorowerzystów”. Czy prawdziwy motocyklista powinien jeździć w jeansach? Sprawdzamy na przykładzie Rebelhorn Classic II.

 
Czytaj
13 grudnia 2018

Czy KTM rzeczywiście chce kupić Ducati?

Stefan Pierer w wywiadzie dla niemieckiego Speedweek’a wyraził zainteresowanie zakupem Ducati. Plotki o możliwości sprzedaży włoskiej marki krążą w mediach o kilkunastu miesięcy. 

 
Czytaj
28 listopada 2018

Benelli BN 302: Dwucylindrowy motocykl miejski, który warto poznać

Benelli wróciło. Choć początkowo plany reanimacji legendy nie były brane zbyt serio, to dziś można mówić o sukcesie na europejskim rynku - między innymi we Włoszech, gdzie marka ta plasuje się na podium sprzedaży. M.in. za sprawą tak poważnych graczy w katalogu jak model BN 302.
 
Czytaj
22 listopada 2018

Honda Forza 125: Czy to jest jeden z dwóch najlepszych skuterów 125 na kat. B?

Hondę Forza 125 porównałbym do Mercedesa wśród skuterów klasy 125. Bezwzględnie ciężko w tym segmencie znaleźć coś oferującego aż tyle bez konieczności posiadania prawa jazdy na motocykl. Na rynku tak naprawdę są tylko dwa tego typu rollery. Dlatego z taką ekscytacją przemierzałem Warszawę za kierownicą tej maszynerii.
 
Czytaj
25 września 2018

Nowe motocykle 2019. Na jakie modele najbardziej czekamy? (KTM 790 Adventure, Yamaha Tenere 700, BMW S 1000 RR, Suzuki Katana) 

Targi INTERMOT w Kolonii już za rogiem, a potem EICMA w Mediolanie. Na jakie modele warto zwrócić uwagę i na które motocykle najbardziej czekamy? Mamy swoją listę.

Porady
 
Wakacje 2019 na motocyklu? Sprawdź ofertę motocykli marki Romet
 
Jaka jest przyszłość motocyklizmu?
 
Komplet ciuchów motocyklowych do 1500 PLN: Bezpiecznie i bez wstydu
 
Czy warto kupić kask Schuberth? Wszystko co musisz wiedzieć w 5 punktach
 
4 rodzaje motocyklistów, których ciężko bronić
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Jednoślad.pl Poleca
 
Konkurs: Stwórz wideo o swoim Junaku i wygraj wyjątkowy zegarek Davosa
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
ALERT RCB: Burze, ulewy, podtopienia. Zostań w domu! (Dolny Śląsk, Opolszczyzna)
 
 
 
 
Opinie
 
Romet Classic 400: Powrót do motocyklowych marzeń z dzieciństwa
 
Skuter Elektryczny Askoll eS3: Ile kosztuje eksploatacja tego pojazdu?
 
Yamaha NMAX 125: Czy skuter na prawo jazdy B nadaje się do uprawiania turystyki?
 
Junak RX One 125: Pierwszy motocykl ADV na prawo jazdy B w kolekcji marki
 
BMW R 1250 GS: Czy należy się bać dużych motocykli?
Więcej
Wiadomości
 
ALERT RCB: Burze, ulewy, podtopienia. Zostań w domu! (Dolny Śląsk, Opolszczyzna)
 
Benelli 502C 2019 na wideo!
 
Vespa Sei Giorni II Edition 2019. Piękna, nietuzinkowa, limitowa
 
Lublin: Yamaha Motor Polska szuka partnera. Zostań dealerem
 
Vespa ELETTRICA 2019: Styl, technologia i ekologia dla każdego!
Więcej
Porady
 
Wakacje 2019 na motocyklu? Sprawdź ofertę motocykli marki Romet
 
Jaka jest przyszłość motocyklizmu?
 
Komplet ciuchów motocyklowych do 1500 PLN: Bezpiecznie i bez wstydu
 
Czy warto kupić kask Schuberth? Wszystko co musisz wiedzieć w 5 punktach
 
4 rodzaje motocyklistów, których ciężko bronić
Więcej
Wideo
 
Jaka jest przyszłość motocyklizmu?
 
Komplet ciuchów motocyklowych do 1500 PLN: Bezpiecznie i bez wstydu
 
4 rodzaje motocyklistów, których ciężko bronić
 
Sztuka pokonywania zakrętów na Suzuki GSX-S1000F: Mój dzień na Suzuki Moto Szkoła 2019
 
Trójkołowy motocykl na prawo jazdy B: Peugeot Metropolis spełnia wszystkie wymogi
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej