Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Przetestuj wymarzony motocykl na TRIUMPH MOTORCYCLES FESTIVAL 2019

Atrakcje Triumph Motorcycle Festival 2019:

  • 19 i 20.09.2019 – Motowycieczki (cena: 299 zł)
  • 21.09.2019 – Triumph Motorcycle Festival:
    • jazdy testowe Triumph
    • grill
    • 20% rabatu na odzież
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
10 września 2019

Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?

Dziś w Jednoślad.pl wszystko co musicie wiedzieć przed zakupem pierwszego 125. W rolach głównych Suzuki GSX-S, GSX-R 125, Burgman oraz Adrress.
 
Czytaj
4 września 2019

Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019

Czy Yamaha YZF-R 125 jest najszybszym motocyklem na prawo jazdy B? Z pewnością należy do pierwszej trójki najbardziej szalonych i najdroższych zarazem 125. YZF była u nas już nie raz, jednak dziś występuje ponownie za sprawą odświeżonej odsłony stylistycznej i mechanicznej.
 
Czytaj
2 września 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

 
Czytaj
29 sierpnia 2019

Kymco Downtown 350: Wspomnienie mojego pierwszego maxi skutera

Kymco Downtown to dla mnie szczególny skuter. Tak naprawdę ten romans mentalny rozpoczął się chwilę po premierze pierwszej generacji tej maszyny. Patrząc z perspektywy pięćdziesiątki zawsze był to dla mnie obiekt marzeń. Zdroworozsądkowych marzeń.
 
Czytaj
REKLAMA

WYPRZEDAŻ! SHELL ADVANCE AX7 4T 10W 40 teraz za 25,90 PLN

Zapewnia doskonałe smarowanie w najbardziej ekstremalnych warunkach pracy. Doskonała czystość tłoków. Wysoka ochrona silników i skrzyń biegów. Przewyższa specyfikacje: API - SM i JASO MA2.
 
Czytaj
27 sierpnia 2019

Turystyczna kurtka do 1000 zł. Modeka Nakaro Pro

Ile trzeba wydać na dobrąturystyczną kurtkę tekstylną? 1500 zł? 2000 zł? Wiadomo, że musi być bezpieczna,dopasowana,mieć sporo regulacji, kieszeni, dobrą membranę i na koniec musi też nieźle wyglądać. Dzisiaj mamy dla Was turystyczną propozycję, która ma wszystko co potrzebujemy w cenie do 1000 zł. Da się? Sprawdzamy!
 
Czytaj
29 lipca 2019

Nowy Junak RSX 125 2019: Czy nowy street w gamie może konkurować z RS 125?

Junak RS 125 bez wątpienia był hitem ostatnich lat i do dziś jest bardzo częstym widokiem na naszych drogach. Był rozsądnie wyceniony i oferował dobre osiągi, fajny wygląd oraz idealne proporcje. Dziś zastąpił go nowy model sygnowany jako RSX 125.
 
Czytaj
23 lipca 2019

SYM NH T 125 2019: Motocyklowy SUV kupowany rozumem

Dzisiaj zabieram Was na nietypowe spotkanie z marką, którą jestem ciekaw czy dobrze znacie. SYM tajwański producent skuterów i chyba najbardziej zadziorny konkurent choćby Kymco, który właśnie debiutuje w Polsce z... nowym motocyklem.
 
Czytaj
18 lipca 2019

Dwuczęściowy kombinezon na motocykl w 2019 roku (Kurtka i spodnie iXS LD RS1000)

W tym roku dużo naszego jeżdżenia odbywa się także poza miastem, często po krętych, górskich winklach. Z tego powodu postanowiliśmy przerzucić się na jakiś czas na dwuczęściowy zestaw ze skóry. Jakie były efekty?

 
Czytaj
2 lipca 2019

Czy BMW G 310 R to nadal jeden z najlepszych motocykli w kategorii A2?

Najmniejsze BMW pojawiało się już u nas nie raz. Do tej pory była jazda torowa i trasy. Jednak jak ten sprzęt sprawdza się na codzień? Czy mając kategorię A2 warto obejrzeć się za bawarskim sprzętem?
 
Czytaj
26 czerwca 2019

Keeway RKV i RKS Sport EVO 125 2019: Co to za marka? Czy warto kupić sprzęt tej firmy?

Markę Keeway znają chyba wszyscy. Jako jedna z pierwszych weszła do Polski niespełna 20 lat temu i przodowała podczas pierwszego skuterowego boomu w Polsce. Kto w końcu nie kojarzy dostawców pizzy na Hurricane, którzy siłą rzeczy udowadniali, że jest to sprzęt nie do zajechania.
 
Czytaj
25 czerwca 2019

Jaki kupić motocykl do miasta? Czy litr ma sens? (Feat. Bajaj Dominar 400)

W naszej mentalności często wyznacznikiem prestiżu jest moc. Tak było zwłaszcza dwie dekady temu, kiedy motocykl był luksusem, a nie środkiem komunikacji. Dziś coraz częściej jest inaczej. Jednoślad to nie tylko weekendowe jeździdło, ale także sposób na korki i oszczędność paliwa.
 
Czytaj
6 czerwca 2019

Jazda na motocyklu w kombinezonie. Czy warto? (Kombinezon SECA SRS)

Ludzie w skórzanych kombinezonach motocyklowych zawsze kojarzyli się ze sportowymi maszynami, profesjonalnymi zawodnikami i torem. Dla wielu to fetysz i nieodłączny element jazdy jednośladem. Zastanówmy się wspólnie co przemawia za zakupem takiego wdziania na moto.
 
Czytaj
3 czerwca 2019

I Polski Zlot trójkołowych Can-Am Spyder i Ryker za nami

I Polski zlot Can-Am Spyder i Ryker, który odbył się w dniach 24-26 maja, to już kolejna, bo szósta taka impreza w naszym kraju i zarazem pierwsza, na której do Can-Am Spyderów, dołączył nowy model Ryker.
 
Czytaj
10 maja 2019

Romet Classic 400: Powrót do motocyklowych marzeń z dzieciństwa

Motocyklowa historia zatacza koło. Patrząc na nasze ulice mam mnóstwo radości z tego, że tak wielu fanów jednośladów wychodzi poza utarte schematy chcąc się wyróżnić. Tak jak ja na maszynie z którą ponownie mam okazję połykać kolejne kilometry.
 
Czytaj
2 maja 2019

Skuter Elektryczny Askoll eS3: Ile kosztuje eksploatacja tego pojazdu?

Mieliśmy już wielokrotnie okazję rozmawiać o przyszłości motocyklizmu w erze elektryfikacji. Czy to będzie tak, że wkrótce tego typu maszyny wyprą spalinowce? Moim zdaniem nie. Nigdy tak się nie stanie. Elektryczny skuter czy motocykl to dla mnie zupełnie nowy segment, dla zupełnie nowej grupy odbiorców. Dla kogo?
 
Czytaj
30 kwietnia 2019

Yamaha NMAX 125: Czy skuter na prawo jazdy B nadaje się do uprawiania turystyki?

Czy to na rowerze czy motocyklu albo skuterze lubię czasem odciąć się od świata. Biorę sprzęt, układam w głowie krótki plan i po prostu jadę przed siebie. Dziś w otoczeniu japońskiego kompana - Yamahy NMAX 125.
 
Czytaj
25 kwietnia 2019

Junak RX One 125: Pierwszy motocykl ADV na prawo jazdy B w kolekcji marki

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy w kolekcji Junaka pojawił się RX One 125. Jednak znam uzasadnienie tej decyzji i potrzeby rynku, bowiem coraz więcej posiadaczy prawa jazdy kat. B szuka maszyn skrajnie uniwersalnych.
 
Czytaj
18 kwietnia 2019

BMW R 1250 GS: Czy należy się bać dużych motocykli?

Wiosna i taka pogoda jak dziś zmusza początkiem sezonu do motocyklowych rozmyślań filozoficznych. Często o marzeniach, jednośladowych celach i obawach. Wracam myślami do przeszłości, do czasów kiedy marzyłem o samotnym podróżowaniu wielkim jednośladem. Takim jak nowe BMW R 1250 GS.
 
Czytaj
15 kwietnia 2019

Odzież motocyklowa do miasta: Skórzana kurtka i czarny jeans od SECA

Robi się coraz cieplej (momentami), na miasto wyruszają motocykle, a na nich riderzy, którzy właśnie stoją przed wyborem swojego uzbrojenia. Ostatnio sporo u nas alternatyw. Dlatego dziś chcemy Wam pokazać bardziej agresywne połączenie odzieży.
 
Czytaj
11 kwietnia 2019

Barton Cafe Racer 125: Sprawdzamy kandydata na pierwszy motocykl na prawo jazdy B

Dziękuję niebiosom, że motocyklowe trendy stale się zmieniają. Że nie każdy motocykl musi wyglądać jak parodia sportowej maszyny, napinać muskuły i pogłębiać stereotypy. Coraz częściej wraca się do klasyki, czego przykładem może być ten oto Barton Cafe Racer 125.
Porady
 
Kurtka motocyklowa 2w1? Rukka StretchAir i StretchDry na lato i jesień. Na upał i szarugę
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
 
Uniwersalny zestaw motocyklowy od HELD. Na gorąc i na deszcz
 
Kategorie prawa jazdy na motocykl 2019 krok po kroku
 
Usuwanie owadów z motocykla oraz kasku. Jak to zrobić bez ryzyka uszkodzenia lakieru?
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Jednoślad.pl Poleca
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
Dołącz do Jednoślad.pl
Sklep Jednoślad.pl Poleca
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Ceny paliw w Polsce wzrosną po atakach w Arabii? Specjalista uspokaja
 
 
 
 
Opinie
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
 
Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019
 
Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 
 
Kymco Downtown 350: Wspomnienie mojego pierwszego maxi skutera
 
Turystyczna kurtka do 1000 zł. Modeka Nakaro Pro
Więcej
Wiadomości
 
Ceny paliw w Polsce wzrosną po atakach w Arabii? Specjalista uspokaja
 
Junak M12 Vintage - jednym z najchętniej wybieranych motocykli 125 wśród Polaków (zdjęcia)
 
Triumph Motorcycles Festival 2019. Zapisz się jeszcze dziś!
 
Honda Africa Twin 2020 na pierwszym wideo. Premiera 23 września
 
Yamaha NMAX 2019: Miejski skuter od września w najlepszej cenie w tym roku
Więcej
Porady
 
Kurtka motocyklowa 2w1? Rukka StretchAir i StretchDry na lato i jesień. Na upał i szarugę
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
 
Uniwersalny zestaw motocyklowy od HELD. Na gorąc i na deszcz
 
Kategorie prawa jazdy na motocykl 2019 krok po kroku
 
Usuwanie owadów z motocykla oraz kasku. Jak to zrobić bez ryzyka uszkodzenia lakieru?
Więcej
Wideo
 
Kurtka motocyklowa 2w1? Rukka StretchAir i StretchDry na lato i jesień. Na upał i szarugę
 
Motocykle BMW, piwo i Marcelina Zawadzka: Warsaw Heritage Festival
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
 
CAN-AM Ryker. Poznaj trójkołowy motocykl na prawo jazdy B w teście TVN Turbo
 
Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019
Więcej
Katalog
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla początkujących z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej