Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jedno艣lad.pl
Popularne
To si臋 czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

B膮d藕 oryginalny i wyr贸偶nij si臋 na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, du偶e ko艂a. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i pot臋偶na doza komfortu zar贸wno podczas jazdy po mie艣cie, jak r贸wnie偶 wsz臋dzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spe艂nij swoje marzenia o nowym Junaku. Ju偶 za 9 199 PLN.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
7 sierpnia 2020

Zmiany w przepisach drogowych 2020: Koniec z niebezpiecznymi rondami?

W ostatnich latach w Polsce powstaje bardzo du偶o skrzy偶owa艅 o ruchu okr臋偶nym. Celem jest podnoszenie bezpiecze艅stwa w ruchu oraz jego uspokojenie i poprawa p艂ynno艣ci. Niestety wiele z rond okazuje si臋 wp艂ywa膰 negatywnie na bezpiecze艅stwo. Dlaczego i czy w tej sprawie mo偶e si臋 co艣 zmieni膰
 
Czytaj
3 sierpnia 2020

Wymiana oleju i nowe op艂aty ju偶 od przysz艂ego roku: B臋dzie dro偶ej!

Rz膮d przygotowuje pakiet smarowy. Co to takiego? Nowe obowi膮zki i dodatkowe op艂aty zwi膮zane z zakupem oleju silnikowego. Po co? By by艂o bardziej ekologicznie...
 
Czytaj
3 sierpnia 2020

Ile kosztuje ubezpieczenie motocykla w 2020 roku?

Sezon motocyklowy ju偶 w pe艂ni, a my podejmujemy temat obowi膮zkowych ubezpiecze艅 OC. Dlaczego akurat teraz? Bo w艂a艣nie w po艂owie sezonu wielu z nas zmienia motocykle i rejestruje sprz臋ty importowane zza granicy. Ile kosztuje ubezpieczenie OC i kt贸re jest najta艅sze?
 
Czytaj
31 lipca 2020

Co grozi za jazd臋 bez prawa jazdy po jego zatrzymaniu?

Cho膰 jazda bez prawa jazdy wygl膮da czasem kusz膮co i spora cz臋艣膰 os贸b nieuprawnionych, lub by艂ych kierowc贸w 艂apie za kierownic臋 mimo braku posiadania uprawnie艅, to korzystaj膮c z do艣wiadcze艅 innych 艣mia艂k贸w wiem, 偶e konsekwencje mog膮 by膰 naprawd臋 bardzo powa偶ne i ci膮gn膮膰 si臋 do ko艅ca 偶ycia. Czy warto wi臋c ryzykowa膰?
 
Czytaj
REKLAMA

Poznaj Gara偶 BMW pe艂en motocykli gotowych do odbioru.

W ofercie Gara偶 BMW odnajdziesz fabrycznie nowy b膮d藕 u偶ywany motocykl w doskona艂ym stanie. Wejd藕 i sprawd藕 jak blisko jest Tw贸j wymarzony motocykl BMW.Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
 
Czytaj
30 lipca 2020

Bariery ochronne na drogach i stanowisko ministerstwa. Czy mo偶emy liczy膰 na zmiany?

Drogowe bariery ochronne maj膮 za zadanie zabezpiecza膰 pojazd przed opuszczeniem danego pasa ruchu. Stawia si臋 je w miejscach, gdzie opuszczenie drogi przez pojazd mo偶e doprowadzi膰 do tragicznych skutk贸w. Jednak obecne konstrukcje w wi臋kszo艣ci wypadk贸w nie przewiduj膮 sytuacji, w kt贸rej to motocyklista podczas zdarzenia opuszcza jezdni臋 i natrafia na bariery. Czy w ko艅cu odpowiedzialne organy wezm膮 pod uwag臋 r贸wnie偶 nasze bezpiecze艅stwo?
 
Czytaj
30 lipca 2020

Wyprawa wakacyjna na 125-tce. O czym warto pami臋ta膰?

Wybierasz si臋 swoim motocyklem 125 w wakacyjn膮 podr贸偶? Oto kilka spraw, o kt贸rych zawsze powiniene艣 pami臋ta膰.
 
Czytaj
28 lipca 2020

Motocykle s膮 zbyt g艂o艣ne? Czy walka z nadmiernym ha艂asem odbije si臋 na motocyklach?

Zanieczyszczenia 艣rodowiska, w kt贸rym 偶yjemy, mog膮 przybiera膰 r贸偶n膮 posta膰. Nie ka偶dy jest tego 艣wiadomy, ale w艣r贸d rodzaj贸w zanieczyszcze艅 wyst臋puje tak偶e poj臋cie zanieczyszczenia ha艂asem. Nadmierne, d艂ugotrwa艂e nat臋偶enie d藕wi臋ku r贸wnie偶 nale偶y do zanieczyszcze艅 i potrafi mie膰 spory, niestety negatywny wp艂yw na przyrod臋, ale tak偶e na nas.
 
Czytaj
28 lipca 2020

E-mio Agile: Skuter elektryczny do miasta? Czy warto?

Do Jedno艣lad.pl wysy艂kowo zawita艂 kolejny elektryk. E-mio Agile, b臋d膮cy 艣wietnym podmiotem lirycznym rozprawki na temat sensu zakupu skutera na pr膮d. Czy jest to pojazd dla motocyklisty?
 
Czytaj
23 lipca 2020

Harley-Davidson Road Glide Limited 2020: Turystyczny Hot Rod XXI wieku

Patrzysz na ten motocykl i my艣lami automatycznie przenosisz si臋 w klimaty Route 66, dzikich krajobraz贸w ameryka艅skiego zachodu i drogi si臋gaj膮cej daleko poza horyzont. HD Road Glide Limited 2020 to jednak zdecydowanie wi臋cej ni偶 kolejna ods艂ona klasycznego turystyka.
 
Czytaj
22 lipca 2020

BMW F 850 GS 2020: Jeden motocykl do wszystkiego?

Ka偶dy zna powiedzenie, 偶e jak co艣 jest do wszystkiego, to jest do niczego. C贸偶, tak jak wyj膮tek potwierdza regu艂臋, tak BMW modelem F 850 GS zdaje si臋 przeczy膰 wspomnianej zasadzie. Dlaczego?
 
Czytaj
22 lipca 2020

LWG. Czy nadal motocykli艣ci sami dzie艂a si臋 na lepszych i gorszych?

LWG! Czyli klasyczne pozdrowienie motocyklist贸w, na sta艂e zapisa艂o si臋 w krajobrazie polskich dr贸g. Podniesienie lewej r臋ki do g贸ry symbolizuje braterstwo, wzajemny szacunek i pasj臋 do motocykli. Czy jednak do wszystkich? Dlaczego nie pozdrawiamy skuterzyst贸w oraz kierowc贸w motocykli mniejszych pojemno艣ci? Czy motocykli艣ci dziel膮 si臋 na tych "bardziej" i na tych "mniej"? Czy jest to ju偶 tylko pusty symbol?
 
Czytaj
20 lipca 2020

Jawa TS 350. Ten motocykl nie藕le da艂 nam w ko艣膰!

Rzadko zdarza si臋 motocykl, kt贸ry powoduje a偶 tyle skrajnych emocji. Przez jednych znienawidzonych, przez innych uwielbiany. Czas na kultow膮 Jaw臋 TS 350.
 
Czytaj
20 lipca 2020

Utrata prawa jazdy: Policyjna grupa SPEED notuje wzrosty zatrzyma艅 uprawnie艅!

Je藕dzimy wci膮偶 za szybko. Tak ewidentnie wynika z policyjnych statystyk. To co tak偶e martwi to tendencje wzrostowe w kwestii zatrzyma艅 praw jazdy w艣r贸d polskich kierowc贸w. Dlaczego tak si臋 dzieje?
 
Czytaj
20 lipca 2020

Top 5 motocykli u偶ywanych do 10 tysi臋cy z艂otych na rok 2020

U偶ywany motocykl do 10 tysi臋cy z艂otych? Sprawdzamy jak obecnie wygl膮da rynek maszyn u偶ywanych. Czy w tej cenie mo偶na znale藕膰 zdrow膮 i zaszanowan膮 sztuk臋?
 
Czytaj
16 lipca 2020

Skuter Peugeot Pulsion 125 2020: Miasto jest twoje

Jest bogato wyposa偶ony, zwinny, por臋czny, a do tego wygl膮da nowocze艣nie i dynamicznie. Czy Peugeot Pulsion to recepta na skuteczne poruszenie si臋 po mie艣cie?
 
Czytaj
15 lipca 2020

Yamaha Tenere 700. Strza艂 w dziesi膮tk臋?

Na Yamah臋 Tenere 700 musieli艣my si臋 sporo naczeka膰. Jednak w ko艅cu si臋 pojawi艂a i... klienci znowu musieli uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰. Czy ca艂e to zamieszanie by艂o warte zachodu i d艂ugiego oczekiwania na wymarzony motocykl?
 
Czytaj
13 lipca 2020

Motocyklizm: 5 najwa偶niejszych zasad dobrego wychowania

Motocykle. Powoduj膮 u艣miech na twarzach zapale艅c贸w i potrafi膮 by膰 swoist膮 fabryk膮 adrenaliny, ale i (przede wszystkim) endorfin, kt贸re daj膮 sporego kopniaka energetycznego na ca艂膮 reszt臋 dnia. Niestety nie wszyscy podzielaj膮 ten zachwyt.
 
Czytaj
13 lipca 2020

Kask motocyklowy: Jak odpowiednio dopasowa膰 jego wn臋trze?

Jak zapobiec rozbijaniu si臋 wn臋trza kasku motocyklowego na g艂owie? Czy da si臋 poprawi膰 dopasowanie wy艣ci贸艂ki do g艂owy? Jeden z producent贸w ma na to patent.
 
Czytaj
13 lipca 2020

Skuter elektryczny E-Mio Agile: Elektromobilno艣膰 w wydaniu 2.0

Pojazdy elektryczne, niezale偶nie od tego czy jeste艣my fanami takich rozwi膮za艅 czy nie, coraz mocniej zadomawiaj膮 si臋 w ca艂ej Europie. Ten trend, cho膰 z pewnym op贸藕nieniem, nie omin膮艂 tak偶e naszego kraju. Nikogo ju偶 nie dziwi膮 wszechobecne rowery elektryczne czy hulajnogi z nap臋dem. Osoby szukaj膮ce bardziej wygodnego i sprawnego sposobu na codzienn膮 mobilno艣膰 kieruj膮 swe zainteresowanie w stron臋 elektrycznych skuter贸w, a te potrafi膮 by膰 naprawd臋 ciekawymi i nowoczesnymi pojazdami.
 
Czytaj
10 lipca 2020

Bieszczadzka Przysta艅 Motocyklowa zaprasza na swoje urodziny!

A mo偶e by tak rzuci膰 wszystko i pojecha膰 w Bieszczady? Je艣li szukasz pomys艂u na motocyklowy weekend, to w艂a艣nie go znalaz艂e艣. Bieszczady na motocyklu, to zawsze 艣wietny pomys艂. Zw艂aszcza, gdy Bieszczadzka Przysta艅 Motocyklowa w Czarnej G贸rnej urz膮dza imprez臋 urodzinow膮.
Porady
 
Uwaga! Za偶ywasz te leki? Mo偶esz straci膰 prawo jazdy!
 
Co grozi za jazd臋 bez prawa jazdy po jego zatrzymaniu?
 
Moc czy moment obrotowy? Co jest wa偶niejsze w motocyklu?
 
Lewa w g贸r臋! (LWG)
LWG. Czy nadal motocykli艣ci sami dzie艂a si臋 na lepszych i gorszych?
 
Prawo jazdy 2020. Gdzie naj艂atwiej zda膰 prawo jazdy?
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Wa偶ne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj

Polecamy
 
Czytaj
 
Czytaj
Do艂膮cz do Jedno艣lad.pl

Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzie膰
 
Wyprawa motocyklowa Long Way Up - wkr贸tce premiera na Apple TV+
 
 
 
 
Opinie
 
Zmiany w przepisach drogowych 2020: Koniec z niebezpiecznymi rondami?
 
Wymiana oleju i nowe op艂aty ju偶 od przysz艂ego roku: B臋dzie dro偶ej!
 
Ile kosztuje ubezpieczenie motocykla w 2020 roku?
 
Co grozi za jazd臋 bez prawa jazdy po jego zatrzymaniu?
 
Bariery ochronne na drogach i stanowisko ministerstwa. Czy mo偶emy liczy膰 na zmiany?
Wi臋cej
Wiadomo艣ci
 
Wyprawa motocyklowa Long Way Up - wkr贸tce premiera na Apple TV+
 
Zmiany w przepisach drogowych 2020: Koniec z niebezpiecznymi rondami?
 
BMW C1, czy czeka nas wielki powr贸t skutera z dachem?
 
Uwaga! Ruszy艂a policyjna akcja "Motocykl". Oto jej pierwsze "spektakularne" efekty
 
MV Agusta: B臋dzie g艂o艣no! Rusza wsp贸艂praca z Akrapovi膷
Wi臋cej
Porady
 
Uwaga! Za偶ywasz te leki? Mo偶esz straci膰 prawo jazdy!
 
Co grozi za jazd臋 bez prawa jazdy po jego zatrzymaniu?
 
Moc czy moment obrotowy? Co jest wa偶niejsze w motocyklu?
 
LWG. Czy nadal motocykli艣ci sami dzie艂a si臋 na lepszych i gorszych?
 
Prawo jazdy 2020. Gdzie naj艂atwiej zda膰 prawo jazdy?
Wi臋cej
Wideo
 
E-mio Agile: Skuter elektryczny do miasta? Czy warto?
 
BMW F 850 GS 2020: Jeden motocykl do wszystkiego?
 
Skuter Peugeot Pulsion 125 2020: Miasto jest twoje
 
Honda CRF 450 R 2021: Wyczynowy motocross w najnowszej ods艂onie
 
Czy jazda motocyklem jest niebezpieczna? Nie, ale musisz pami臋ta膰 o tych 5 zasadach
Wi臋cej
Katalog
 
MOTUL C2+ CHAIN LUBE ROAD: Cena, opinie i dane techniczne
 
MOTUL MC CARE M1 HELMET & VISOR CLEAN: Cena, opinie i dane techniczne
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla pocz膮tkuj膮cych z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Wi臋cej