Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

SŁONECZNA OFERTA SUZUKI

AdvertisementStreet czy Adventure? Teraz w tej samej cenie!
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
18 lipca 2019

Dwuczęściowy kombinezon na motocykl w 2019 roku (Kurtka i spodnie iXS LD RS1000)

W tym roku dużo naszego jeżdżenia odbywa się także poza miastem, często po krętych, górskich winklach. Z tego powodu postanowiliśmy przerzucić się na jakiś czas na dwuczęściowy zestaw ze skóry. Jakie były efekty?

 
Czytaj
2 lipca 2019

Czy BMW G 310 R to nadal jeden z najlepszych motocykli w kategorii A2?

Najmniejsze BMW pojawiało się już u nas nie raz. Do tej pory była jazda torowa i trasy. Jednak jak ten sprzęt sprawdza się na codzień? Czy mając kategorię A2 warto obejrzeć się za bawarskim sprzętem?
 
Czytaj
26 czerwca 2019

Keeway RKV i RKS Sport EVO 125 2019: Co to za marka? Czy warto kupić sprzęt tej firmy?

Markę Keeway znają chyba wszyscy. Jako jedna z pierwszych weszła do Polski niespełna 20 lat temu i przodowała podczas pierwszego skuterowego boomu w Polsce. Kto w końcu nie kojarzy dostawców pizzy na Hurricane, którzy siłą rzeczy udowadniali, że jest to sprzęt nie do zajechania.
 
Czytaj
25 czerwca 2019

Jaki kupić motocykl do miasta? Czy litr ma sens? (Feat. Bajaj Dominar 400)

W naszej mentalności często wyznacznikiem prestiżu jest moc. Tak było zwłaszcza dwie dekady temu, kiedy motocykl był luksusem, a nie środkiem komunikacji. Dziś coraz częściej jest inaczej. Jednoślad to nie tylko weekendowe jeździdło, ale także sposób na korki i oszczędność paliwa.
 
Czytaj
REKLAMA

UNIWERSALNE KUFRY BOCZNE. KOMPLET ZA 529,00 zł. Darmowa wysyłka

Uniwersalne motocyklowe kufry boczne ADV wraz ze stelażami w zestawie. Wykonane z lekkiego, wytrzymałego i odpornego na uderzenia polipropylenu. Posiadają elementy odblaskowe. Zamykane na zamek. Dwa kluczyki w komplecie. Wysyłka w 24h.
 
Czytaj
6 czerwca 2019

Jazda na motocyklu w kombinezonie. Czy warto? (Kombinezon SECA SRS)

Ludzie w skórzanych kombinezonach motocyklowych zawsze kojarzyli się ze sportowymi maszynami, profesjonalnymi zawodnikami i torem. Dla wielu to fetysz i nieodłączny element jazdy jednośladem. Zastanówmy się wspólnie co przemawia za zakupem takiego wdziania na moto.
 
Czytaj
3 czerwca 2019

I Polski Zlot trójkołowych Can-Am Spyder i Ryker za nami

I Polski zlot Can-Am Spyder i Ryker, który odbył się w dniach 24-26 maja, to już kolejna, bo szósta taka impreza w naszym kraju i zarazem pierwsza, na której do Can-Am Spyderów, dołączył nowy model Ryker.
 
Czytaj
10 maja 2019

Romet Classic 400: Powrót do motocyklowych marzeń z dzieciństwa

Motocyklowa historia zatacza koło. Patrząc na nasze ulice mam mnóstwo radości z tego, że tak wielu fanów jednośladów wychodzi poza utarte schematy chcąc się wyróżnić. Tak jak ja na maszynie z którą ponownie mam okazję połykać kolejne kilometry.
 
Czytaj
2 maja 2019

Skuter Elektryczny Askoll eS3: Ile kosztuje eksploatacja tego pojazdu?

Mieliśmy już wielokrotnie okazję rozmawiać o przyszłości motocyklizmu w erze elektryfikacji. Czy to będzie tak, że wkrótce tego typu maszyny wyprą spalinowce? Moim zdaniem nie. Nigdy tak się nie stanie. Elektryczny skuter czy motocykl to dla mnie zupełnie nowy segment, dla zupełnie nowej grupy odbiorców. Dla kogo?
 
Czytaj
30 kwietnia 2019

Yamaha NMAX 125: Czy skuter na prawo jazdy B nadaje się do uprawiania turystyki?

Czy to na rowerze czy motocyklu albo skuterze lubię czasem odciąć się od świata. Biorę sprzęt, układam w głowie krótki plan i po prostu jadę przed siebie. Dziś w otoczeniu japońskiego kompana - Yamahy NMAX 125.
 
Czytaj
25 kwietnia 2019

Junak RX One 125: Pierwszy motocykl ADV na prawo jazdy B w kolekcji marki

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy w kolekcji Junaka pojawił się RX One 125. Jednak znam uzasadnienie tej decyzji i potrzeby rynku, bowiem coraz więcej posiadaczy prawa jazdy kat. B szuka maszyn skrajnie uniwersalnych.
 
Czytaj
18 kwietnia 2019

BMW R 1250 GS: Czy należy się bać dużych motocykli?

Wiosna i taka pogoda jak dziś zmusza początkiem sezonu do motocyklowych rozmyślań filozoficznych. Często o marzeniach, jednośladowych celach i obawach. Wracam myślami do przeszłości, do czasów kiedy marzyłem o samotnym podróżowaniu wielkim jednośladem. Takim jak nowe BMW R 1250 GS.
 
Czytaj
15 kwietnia 2019

Odzież motocyklowa do miasta: Skórzana kurtka i czarny jeans od SECA

Robi się coraz cieplej (momentami), na miasto wyruszają motocykle, a na nich riderzy, którzy właśnie stoją przed wyborem swojego uzbrojenia. Ostatnio sporo u nas alternatyw. Dlatego dziś chcemy Wam pokazać bardziej agresywne połączenie odzieży.
 
Czytaj
11 kwietnia 2019

Barton Cafe Racer 125: Sprawdzamy kandydata na pierwszy motocykl na prawo jazdy B

Dziękuję niebiosom, że motocyklowe trendy stale się zmieniają. Że nie każdy motocykl musi wyglądać jak parodia sportowej maszyny, napinać muskuły i pogłębiać stereotypy. Coraz częściej wraca się do klasyki, czego przykładem może być ten oto Barton Cafe Racer 125.
 
Czytaj
27 marca 2019

Trójkołowiec BRP CAN-AM Ryker 900: Najbardziej abstrakcyjny pojazd mojego życia

Przeglądając materiały które przywiozłem ze swojej ostatniej wyprawy mam mętlik w głowie. Ilość nowych doświadczeń jest dla mnie wręcz przytłaczająca. Pierwszy raz w życiu miałem okazję spędzić mnóstwo kilometrów w siodle czegoś, co nie jest ani jednośladem, ani motocyklem, ani quadem a tym bardziej samochodem. CAN-AM Ryker 900.
 
Czytaj
25 marca 2019

BMW C 400 X z motokocem: Sposób na jazdę przez cały rok?

Dziś na BMW C 400 X. Wierni subskrybenci zapewne już widzieli tę zabawną i praktyczną wiosenną konfigurację tego sprzętu zaopatrzonego w pewien ciekawy gadżet.
 
Czytaj
19 marca 2019

Barton Hyper 125: Motocykl "terenowy" na prawo jazdy B raz jeszcze

Rynek nowych motocykli 125 jest ogromny. Można kupić zarówno coś co będzie przypominało ścigacza, choppera a nawet turystyka czy enduro. Dziś o sensie zakupu okufrowanego Barton Hyper 125.
 
Czytaj
8 marca 2019

Jak ubrać się na motocykl zimą i wczesną wiosną? Odzież Richa i Seca

Powoli rusza sezon. Na naszych drogach coraz więcej sprzętów. O tej porze roku też coraz częściej nas pytacie jak redakcyjnie ubieramy się podczas lutowych czy marcowych testów. Wreszcie jak poradzić sobie z dużą dobową amplitudą temperatury, wiatrem i deszczem?
 
Czytaj
22 lutego 2019

Skutery Niu w Polsce: Czy skutery elektryczne mają sens? Czy warto przesiąść się na elektryka?

Rozwój pojazdów elektrycznych to jak dla mnie kwestia bardzo kontrowersyjna. Przyznam, że sam do końca nie wiem co nas czeka w przyszłości. Rynek bardzo się rozwija, a w Polsce co chwilę słychać o kolejnych nowościach. Taką jest między innymi marka skuterów elektrycznych Niu.
 
Czytaj
22 lutego 2019

Jak powstaje odzież motocyklowa RST? Wyprawa do UK

Cześć. Tutaj Leszek. Tym razem w taksówce a następnie na lotnisku w Warszawie. Zabieram Was w podróż do Anglii, siedziby motocyklowej marki ciuchów RST. Podróż jest o tyle ciekawa, że z przesiadką w Poznaniu...
 
Czytaj
2 stycznia 2019

Prawo jazdy kategorii AM (nowa karta motorowerowa) 2019. Nadal bez sensu

Koszt oscylujący w granicach 1000 zł, skomplikowany egzamin państwowy i pełen kurs. Prawo jazdy AM nadal jest bez sensu, równie dobrze można poczekać dwa lata i zdawać na A1. 

Porady
 
Jak wybrać pierwszy motocykl? 5 pytań i 5 odpowiedzi
 
Te 3 sytuacje w podróży mogą zrujnować Twoje wakacje na motocyklu
 
Motocyklowa klasyka na 2019 – jak się ubrać na miasto?
 
Odzież motocyklowa Richa na upały. Co zrobić gdy jest 35 stopni?
 
Jakie są rodzaje motocykli? Rodzaje i typy motocykli
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Jednoślad.pl Poleca
 
Wypróbuj skuter elektryczny: jazdy testowe Bartonem Energy i E-Max
Dołącz do Jednoślad.pl
Co nowego na Forum?
O tym musisz wiedzieć
 
Motocykle SYM z nowej rodziny NH. Jakościowe 125-ki z Tajwanu
 
 
 
 
Opinie
 
Dwuczęściowy kombinezon na motocykl w 2019 roku (Kurtka i spodnie iXS LD RS1000)
 
Czy BMW G 310 R to nadal jeden z najlepszych motocykli w kategorii A2?
 
Keeway RKV i RKS Sport EVO 125 2019: Co to za marka? Czy warto kupić sprzęt tej firmy?
 
Jaki kupić motocykl do miasta? Czy litr ma sens? (Feat. Bajaj Dominar 400)
 
Jazda na motocyklu w kombinezonie. Czy warto? (Kombinezon SECA SRS)
Więcej
Wiadomości
 
Motocykle SYM z nowej rodziny NH. Jakościowe 125-ki z Tajwanu
 
Trailer "Top Gun: Maverick" z motocyklami w tle. Wraca klasyczne Kawasaki
 
Honda Speed&Challenge 2019. Za nami dwie rundy
 
Wakacje z FB Mondial w jeszcze lepszych cenach!
 
Wypróbuj skuter elektryczny: jazdy testowe Bartonem Energy i E-Max
Więcej
Porady
 
Jak wybrać pierwszy motocykl? 5 pytań i 5 odpowiedzi
 
Te 3 sytuacje w podróży mogą zrujnować Twoje wakacje na motocyklu
 
Motocyklowa klasyka na 2019 – jak się ubrać na miasto?
 
Odzież motocyklowa Richa na upały. Co zrobić gdy jest 35 stopni?
 
Jakie są rodzaje motocykli? Rodzaje i typy motocykli
Więcej
Wideo
 
Schuberth C3 Pro i C4 Pro: Pierwszy kontakt z kaskami tej marki
 
Odzież motocyklowa Richa na upały. Co zrobić gdy jest 35 stopni?
 
Jedyny skuter 2T 50 ccm na rynku. Peugeot Speedfight 50 2019
 
Szybcy i wściekli: Hobbs i Shaw… i nowy Triumph Speed Triple
 
Nowy skuter Junak 711 2019: Pierwsze wrażenia
Więcej
Katalog
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Tuono V4 1100 Factory (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia RSV4 RR (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej