Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jedno艣lad.pl
Popularne
To si臋 czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

B膮d藕 oryginalny i wyr贸偶nij si臋 na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, du偶e ko艂a. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i pot臋偶na doza komfortu zar贸wno podczas jazdy po mie艣cie, jak r贸wnie偶 wsz臋dzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spe艂nij swoje marzenia o nowym Junaku. Ju偶 za 9 199 PLN.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
22 pa藕dziernika 2020

BMW C 400 X: tego skutera brakowa艂o na rynku! Nasza opinia, dane techniczne, galeria zdj臋膰

Dzisiaj prezentujemy skuter BMW C 400 X, pojazd mniej awangardowy ni偶 wersja GT, ale niemniej funkcjonalny, a przecie偶 to w艂a艣nie funkcjonalno艣膰 jest najwa偶niejsz膮 cech膮 skuter贸w.
 
Czytaj
21 pa藕dziernika 2020

Honda Rebel 1100 DCT: Nowy cruiser z silnikiem od CRF 1100 L Africa Twin?

O planach rozwoju mocno od艣wie偶onej ordziny motocykli Rebel pisa艂i艣my juz jaki艣 czas temu. Teraz mo偶emy podzieli膰 si臋 kolejnymi informacjami zwi膮zanymi z cruiserami Hondy i wszystko wskazuje na to, 偶e od stada do艂膮czy naprawd臋 ciekawy motocykl - Honda Rebel 1100 DCT. Co b臋dzie go wyr贸偶nia膰?
 
Czytaj
16 pa藕dziernika 2020

Co to jest DOHC? Czyli o uk艂adach rozrz膮du w silnikach motocyklowych

Rozrz膮d rozrz膮dowi nier贸wny i cho膰 ka偶dy rodzaj rozrz膮du ma to samo zadanie to, jak to cz臋sto bywa, diabe艂 tkwi w szczeg贸艂ach. O co wi臋c chodzi w tych uk艂adach rozrz膮du i jakie s膮 ich rodzaje?
 
Czytaj
15 pa藕dziernika 2020

Ducati Multistrada V4 zrywa z tradycj膮? Premiera nowego w艂oskiego silnika V4 Granturismo [wideo]

Oto nowy V4 Granturismo. Silnik, kt贸ry tylko powierzchownie przypomina V4-ki montowane w najnowszym Ducati Panigale i Streetfighter. W rzeczywisto艣ci to prawie zupe艂nie nowa konstrukcja, kt贸ra skrywa pewn膮 tajemnic臋. Jak膮? Dowiecie si臋 w tym artykule.
 
Czytaj
REKLAMA

Poznaj Gara偶 BMW pe艂en motocykli gotowych do odbioru.

W ofercie Gara偶 BMW odnajdziesz fabrycznie nowy b膮d藕 u偶ywany motocykl w doskona艂ym stanie. Wejd藕 i sprawd藕 jak blisko jest Tw贸j wymarzony motocykl BMW.Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
 
Czytaj
14 pa藕dziernika 2020

Nowy Zontes 125U: Miejski streetfighter na wypasie

Marka Zontes da艂a si臋 ju偶 pozna膰 jako producent nieoczywistych motocykli, kt贸re nie pr贸buj膮 z lepszym lub gorszym skutkiem na艣ladowa膰 obecnej na rynku konkurencji. Zontes obiera w艂asn膮 drog臋, tworz膮c niepowtarzalne nie tylko pod wzgl臋dem stylistycznym jedno艣lady. Czy dotyczy to tak偶e modeli klasy 125, kt贸re niedawno trafi艂y do polskiej sieci sprzeda偶y? Przyjrzyjmy si臋 temu na przyk艂adzie Zontesa 125U.
 
Czytaj
13 pa藕dziernika 2020

Nowy Junak M15 125 2020 trafia do salon贸w sprzeda偶y

O tym modelu ju偶 od jakiego艣 czasu kr膮偶y艂y bardziej lub mniej potwierdzone plotki. Znamy ju偶 szczeg贸艂y dotycz膮ce nowej propozycji ze stajni Junak. Oto nowy Junak M15.
 
Czytaj
12 pa藕dziernika 2020

Kaski SCORPION-EXO: Nowo艣ci na sezon 2021. B臋dzie w czym wybiera膰!

Marka kask贸w motocyklowych Scorpion-Exo rozwija si臋 jak ma艂o kt贸ra. Wida膰 to 艣wietnie po zaprezentowanej w艂a艣nie kolekcji 2021. Znamy nowo艣ci i wiemy ju偶, 偶e b臋dzie si臋 dzia艂o!
 
Czytaj
7 pa藕dziernika 2020

Kursy doszkalaj膮ce dla kierowc贸w posiadaj膮cych prawo jazdy: Co z nimi?

Zdarzaj膮 si臋 sytuacje, kiedy kierowca chce podci膮gn膮膰 swoje umiej臋tno艣ci bezpiecznego poruszania si臋 w ruchu drogowym i nie chce tego robi膰 na w艂asn膮 r臋k臋. Obecnie jednak nie ma takiej mo偶liwo艣ci. Czy i kiedy to si臋 mo偶e zmieni膰?
 
Czytaj
3 pa藕dziernika 2020

Membrana czy przeciwdeszcz贸wka. Co wybra膰 do jazdy w deszczu?

Jesie艅 to czas, w kt贸rym nasze ubrania s膮 poddawane szczeg贸lnie trudnym testom. Niska temperatura, du偶a ilo艣膰 opad贸w atmosferycznych i brud lec膮cy spod k贸艂 innych pojazd贸w to tylko cz臋艣膰 z wyzwa艅, kt贸rym musi sprosta膰 ubranie motocyklowe. Dzisiaj odpowiemy na pytanie: co wybra膰 do jazdy w deszczu, membran臋 czy przeciwdeszcz贸wk臋?
 
Czytaj
1 pa藕dziernika 2020

Eisenberg V8: Najbardziej ekstremalny motocykl drogowy w historii?

Co prawda w dobie coraz bardziej drako艅skich limit贸w pr臋dko艣ci i potencjalnych bardzo bolesnych konsekwencji zwi膮zanych z ich przekraczaniem, kupowanie ponad 200 konnych maszyn do jazdy po drogach publicznych wydaje si臋 nie do ko艅ca rozs膮dnym pomys艂em, ale przecie偶 motocykle nie powstaj膮 po to by wpisywa膰 si臋 w narzucone ramy. Co wi臋cej, po co mie膰 200+ KM pod bakiem jak mo偶na tam zaaplikowa膰 stado 500 t艂ustych koni? Na tak szalony pomys艂 wpadli wyspiarze z Eisenberg Racing. 呕eby ukoronowa膰 swoje odklejone podej艣cie do tematu jedno艣lad贸w, z premedytacj膮 nie ubrali swojego dwuko艂owego projektu w 偶adne owiewki. Chore? Zapewne, ale jak偶e pi臋knie!
 
Czytaj
1 pa藕dziernika 2020

Nowy ma艂y Harley? HD rusza na podb贸j azjatyckich rynk贸w

Jeszcze nie tak dawno temu model Sportster 883 by艂 najmniejszym dost臋pnym modelem Harleya-Davidsona. 艢wiatowe rynki motocyklowe ulegaj膮 jednak zmianom a wraz z nimi oferty modelowe producent贸w jedno艣lad贸w. Nawet tak kojarzonych z konserwatyzmem jak HD. Wygl膮da na to 偶e ju偶 niebawem liczba 883 zostanie zamieniona nie przypadkowo na 338 za spraw膮 ca艂kowicie nowego modelu Harleya, kt贸ry ma by膰 skierowany do ca艂kowicie innej grupy odbiorc贸w.
 
Czytaj
30 wrze艣nia 2020

Nowe technologie BMW: Motocykl wykrywaj膮cy rodzaj nawierzchni ju偶 niebawem

Obecnie walka zbroje艅 w motocykl贸wce przejawia si臋 g艂贸wnie w dok艂adaniu coraz wi臋kszych skrzyde艂 do owiewek najnowszych wersji fabrycznych superbike`贸w. Jednak 2021 rok zn贸w ma to zmieni膰. Jak? Za spraw膮 systemu opracowywanego przez in偶ynier贸w BMW. Owe rozwi膮zanie ma za zadanie wykrywa膰 rodzaj nawierzchni, a wszystko po to by w czasie rzeczywistym dostosowywa膰 prac臋 uk艂adu kontroli trakcji i ABS-u. Czy nadci膮ga kolejna elektroniczna rewolucja?
 
Czytaj
30 wrze艣nia 2020

Seryjny motocykl zbudowany z cz臋艣ci samochodowych: Amazonas 1600

Kiedy po raz pierwszy zobaczy艂em Amazonasa 1600, z艂apa艂em si臋 za g艂ow臋 i by艂em pewien, 偶e to jedna z wydumek polskiej braci customowej lat 90-tych. By艂em w b艂臋dzie. Ten motocykl by艂 produkowany seryjnie i to przez wiele lat!
 
Czytaj
29 wrze艣nia 2020

Aprilia patentuje motocykl na trzech ko艂ach: Yamaha Niken w tarapatach?

Projektanci i in偶ynierzy Aprilii id膮 za ciosem i przygotowuj膮 sporo nowo艣ci, kt贸re ju偶 w niedalekiej przysz艂o艣ci maj膮 zobaczy膰 艣wiat艂o dzienne. Jedn膮 z nich jest pojazd, kt贸rego ma艂o kto si臋 m贸g艂 spodziewa膰. Cho膰 czy na pewno?
 
Czytaj
28 wrze艣nia 2020

Junak Vintage 125: Zapowiada si臋 bardzo stylowa jesie艅

Skutery w stylu retro maj膮 w sobie co艣 urzekaj膮cego. Jest to nie tylko zwi膮zane z obecnie panuj膮c膮 mod膮 na pojazdy stylizowane na ich pierwowzory sprzed lat. Widz膮c taki pojazd postawiony przed kafejk膮, lub przemieszczaj膮cy si臋 wzd艂u偶 sklepowych witryn, mo偶na na u艂amek sekundy poczu膰, 偶e cofni臋to nas w czasie. Takie maszyny to jednak nie tylko wygl膮d, bo cz臋sto oferuj膮 ca艂kiem ca艂kiem sporo. Przyk艂adem jest Junak Vintage 125.
 
Czytaj
28 wrze艣nia 2020

Szybka i bezbolesna nauka jazdy na motocyklu. O tym powiniene艣 wiedzie膰

Jazda na motocyklu to dla zastraszaj膮cej cz臋艣ci motocyklist贸w sztuka bardzo prosta. Pokazuj膮 to badania, wed艂ug kt贸rych w 65% przypadkach, kierowcy w przedziale wiekowym od 18 do 24 roku 偶ycia uwa偶aj膮, 偶e je偶d偶膮 "szybko, ale bezpiecznie". To z艂uda. 艢redni czas reakcji kierowcy na zagro偶enie wynosi nawet 1.5 sekundy! W tym czasie, jad膮c z pr臋dko艣ci膮 100 km/h kierowca mo偶e pokona膰 blisko 42 metry!
 
Czytaj
22 wrze艣nia 2020

Europejski dzie艅 bez samochodu: Polacy na motocykle!

22 wrze艣nia to europejski dzie艅 bez samochodu. Tego dnia brane s膮 na tapet tematy zwi膮zane z komunikacj膮 w aglomeracjach miejskich. My znamy sprawdzony spos贸b na korki. Mo偶e wi臋c warto tego dnia pomy艣le膰 nie tylko o usprawnieniach w komunikacji miejskiej, lecz tak偶e o tym co mo偶emy zrobi膰, by zach臋ci膰 Polki i Polak贸w do prze艂o偶enia nogi nad jedno艣ladem, kt贸ry jak wiemy jest zdecydowanie najlepsz膮 form膮 transportu miejskiego i podmiejskiego.
 
Czytaj
21 wrze艣nia 2020

Polska premiera BMW R 18: By艂o co podziwia膰

Polska premiera BMW R18 mia艂a swoje miejsce w minion膮 sobot臋. Wydarzenie mia艂o miejsce w nowym obiekcie jakim jest salon Liberty Motors, mieszcz膮cy si臋 w Piasecznie.
 
Czytaj
17 wrze艣nia 2020

Najfajniejsza 125-ka 2020: Motocykl, czy skuter? Sprawdzamy na przyk艂adzie jedno艣lad贸w Suzuki

Kt贸ry jedno艣lad klasy 125 mo偶e okaza膰 si臋 najfajniejsz膮 opcj膮? Odpowied藕 nie jest wcale oczywista, a werdykt takiego por贸wnania w du偶ej mierze mo偶e zale偶e膰 od osobistego podej艣cia do jedno艣lad贸w i tego co w duszy przysz艂ego motocyklisty gra.
 
Czytaj
17 wrze艣nia 2020

Hero e.US: Indie atakuj膮 rynek elektrycznych motocykli klasy premium

Elektryfikacja motoryzacji zdaje si臋 by膰 ju偶 tylko kwesti膮 czasu. Cho膰 oczywi艣cie nap臋d elektryczny wci膮偶 posiada znacz膮ce zw艂aszcza w dalszej komunikacji wady, to czy tego chcemy czy nie, rozwija si臋 z rosn膮c膮 dynamik膮 i nie omija jedno艣lad贸w.
Porady
 
Co to jest DOHC? Czyli o uk艂adach rozrz膮du w silnikach motocyklowych
 
Olej silnikowy. Jakie konsekwencje mo偶e mie膰 jego nadmiar?
 
Mechanicy motocyklowi i pasjonaci zg艂臋biania wiedzy, 艂膮czcie si臋!
 
O tym nie wolno Ci zapomina膰! 5 zasad jazdy motocyklem jesieni膮
 
Membrana czy przeciwdeszcz贸wka. Co wybra膰 do jazdy w deszczu?
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj
Mechanik, przegl膮d, gara偶, kana艂,

 
Czytaj
Wa偶ne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj

Polecamy
 
Czytaj
 
Czytaj
Do艂膮cz do Jedno艣lad.pl
Sklep Jedno艣lad.pl Poleca

Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzie膰
 
BMW C 400 X 2020
BMW C 400 X: tego skutera brakowa艂o na rynku! Nasza opinia, dane techniczne, galeria zdj臋膰
 
 
 
 
Opinie
 
BMW C 400 X: tego skutera brakowa艂o na rynku! Nasza opinia, dane techniczne, galeria zdj臋膰
 
Honda Rebel 1100 DCT: Nowy cruiser z silnikiem od CRF 1100 L Africa Twin?
 
Co to jest DOHC? Czyli o uk艂adach rozrz膮du w silnikach motocyklowych
 
Ducati Multistrada V4 zrywa z tradycj膮? Premiera nowego w艂oskiego silnika V4 Granturismo [wideo]
 
Nowy Zontes 125U: Miejski streetfighter na wypasie
Wi臋cej
Wiadomo艣ci
 
BMW C 400 X: tego skutera brakowa艂o na rynku! Nasza opinia, dane techniczne, galeria zdj臋膰
 
Motocykle Moto Guzzi w wyprzeda偶y rocznika
 
Motocykle Suzuki w nowych, odjechanych cenach. To si臋 nazywa z艂ota jesie艅!
 
Honda Rebel 1100 DCT: Nowy cruiser z silnikiem od CRF 1100 L Africa Twin?
 
Honda MSX125 GROM Powraca w nowej ods艂onie!
Wi臋cej
Porady
 
Co to jest DOHC? Czyli o uk艂adach rozrz膮du w silnikach motocyklowych
 
Olej silnikowy. Jakie konsekwencje mo偶e mie膰 jego nadmiar?
 
Mechanicy motocyklowi i pasjonaci zg艂臋biania wiedzy, 艂膮czcie si臋!
 
O tym nie wolno Ci zapomina膰! 5 zasad jazdy motocyklem jesieni膮
 
Membrana czy przeciwdeszcz贸wka. Co wybra膰 do jazdy w deszczu?
Wi臋cej
Wideo
 
MotoGP 2020: Mokre Le Mans. Marquez powraca na podium!
 
MotoGP 2020: GP Katalonii. Fabio Quartararo zn贸w na pozycji lidera. Piotr Biesiekirski zostaje w Moto2 na d艂u偶ej
 
Polska premiera nowego BMW R 18 2020: Historia ko艂ami si臋 toczy [wideo]
 
MotoGP 2020: Kolejne w艂oskie Grand Prix. Pech, awarie i start Piotra Biesiekirskiego w Moto2 [wideo]
 
Grand Prix San Marino: Pierwsze MotoGP w tym sezonie z widowni膮 [wideo]
Wi臋cej
Katalog
 
MOTUL C2+ CHAIN LUBE ROAD: Cena, opinie i dane techniczne
 
MOTUL MC CARE M1 HELMET & VISOR CLEAN: Cena, opinie i dane techniczne
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla pocz膮tkuj膮cych z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Wi臋cej