Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

ZONTES: Odkryj nowości w segmencie 310

Futurystyczny design i najlepsze wyposażenie w klasie. System bezkluczykowy, wyświetlacz TFT, full LED. Do tego imponujące osiągi i jakość wyrażana każdym detalem.Poznaj nową markę ZONTES. Wkrótce w salonach.
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
1 kwietnia 2020

WSK 175: wady i zalety kultowego polskiego motocykla

WSK Kobuz była jednym z tym motocykli, który zawsze budził skrajne emocje. Jedni zachwycali się dynamicznym silnikiem inni wieszali na nim psy - szczególnie na układzie zapłonu, który był dosyć trudny w okiełznaniu. Jaka naprawdę była WSK 175 Kobuz?
 
Czytaj
31 marca 2020

Zontes 310T: Ten motocykl może sporo namieszać w klasie lekkiej adventure

Zontes to zupełnie świeża marka na naszym rynku. Mimo, że pojazdy pochodzące od tego producenta można już było spotkać na naszych drogach, to po raz pierwszy mamy do czynienia z autorską marką, którą koncern traktuje jako perłę w koronie. Jaki zatem potencjał drzemie w pojazdach z serii 310 Zontesa? Sprawdzamy to na przykładzie modelu 310T. Oto nasze pierwsze wrażenia.
 
Czytaj
31 marca 2020

Scorpion EXO-R1 AIR: Sportowy kask motocyklowy nie tylko do jazdy po torze? Pierwsze wrażenia

Marka ScorpionEXO przebojem wdarła się na sportowe areny najbardziej prestiżowych klas motocyklowych mistrzostw. To właśnie tam testowane są najnowsze rozwiązania, które szybko trafiają do produktów konsumenckich. Przykładem jest perła w sportowej koronie producenta, czyli sportowy kask EXO-R1 AIR. Sprawdzamy co oferuje.
 
Czytaj
30 marca 2020

WSK 125/175: czy była faktycznie najlepszym polskim motocyklem?

Gdybyś obudził mnie w środku nocy i zapytał jaki motocykl był najważniejszy w historii polskiej motoryzacji, to bez cienia wątpliwości i chwili zastanowienia wykrzyczałbym, że WSK!
 
Czytaj
REKLAMA

-10% na wszystko. Dostawa w 24h bez wychodzenia z domu

Ponad 30 000 części w Sklep Jednoślad.pl z rabatem 10% przy użyciu kodu K8GI6-Q1DVC-4OJH3. Darmowa dostawa od 290 złotych i ekspresowa realizacja z bezpłatnym zwrotem.
 
Czytaj
30 marca 2020

Nowe przepisy drogowe 2020: Wyższe kary i większe ograniczenia coraz bliżej

Zapowiedziane na 2020 rok zmiany w przepisach ruchu drogowego niosą ze sobą spore zmiany. Nowe ograniczenia, zmiany pierwszeństwa, a także wyższe kary. Łatwiej będzie także o utratę prawa jazdy. Zmiany w prawie o ruchu drogowym mają wejść w życie już 1 lipca.
 
Czytaj
26 marca 2020

Jazda na motocyklu wczesna wiosną. 4 rady dotyczące odpowiedniego ubioru

Czy warto jeździć motocyklem nawet gdy, temperatury na zewnątrz nie przekraczają jeszcze 20 stopni Celsjusza? Oczywiście, że tak. Wystarczy zadbać o odpowiednią odzież by móc cieszyć się jazdą i korzystać w komfortowy i bezpieczny sposób z pierwszych wiosennych dni oraz z zalet motocykla jako skutecznego i przy okazji świetnie izolującego od zagrożenia wirusowego środka transportu.
 
Czytaj
25 marca 2020

ScorpionEXO: Jadowity design, bezpieczna konstrukcja i przytulne wnętrze. Oto nowa era kasków motocyklowych

ScorpionEXO – kojarzysz? Jeśli tak, to bardzo dobrze. Jeśli nie, to najwyższy czas nadrobić zaległości, bo jest to zdecydowanie jedna z ciekawszym marek kasków motocyklowych na europejskich i amerykańskich rynkach.
 
Czytaj
20 marca 2020

Nowy Junak 126: Simson S51 naszych czasów?

O Simsonie S51 do dziś krążą legendy. Z resztą nie tylko o Simsonie. Poczciwe Jawy, WSK, Ogary czy Charty - wszystkie te jednoślady z większą lub mniejszą skutecznością spełniały przez lata swoją rolę pojazdów użytkowych - takich, którymi dało dojechać się dosłownie wszędzie i załatwić niemal wszystko. A jak jest obecnie?
 
Czytaj
16 marca 2020

Zadbajmy wspólnie o dobro branży motocyklowej w Polsce.

Związane z obecną sytuacją w kraju działania mające na celu ograniczenie rozprzestrzeniania się koronawirusa w Polsce, niestety mają i mieć będą wpływ na ograniczenie ruchu w branży motocyklowej. Możemy jednak pomóc sami sobie, biorąc właśnie teraz odpowiedzialność nie tylko za swoje i innych zdrowie, ale także za nasz motocyklowy polski światek.
 
Czytaj
16 marca 2020

Czy motocykle 125 naprawdę są niebezpieczne? A może warto przesiąść się na większy motocykl?

O zagrożeniach czyhających na motocyklistów napisano już całe książki i ciężko w tej kwestii wymyślić coś nowego. Jednakże bardzo rzadko poruszana jest kwestia bezpieczeństwa w odniesieniu do pojemności silnika motocykla, którym się poruszamy.
 
Czytaj
14 marca 2020

Stan zagrożenia epidemicznego: Czy to dobry moment na zakup motocykla?

W Polsce wzrasta liczba potwierdzonych zakażeń koronawirusem. Sytuacja z pewnością jest poważna. Czy jednak jest to czas na panikę? A może właśnie teraz warto rozważyć zakup jednośladu?
 
Czytaj
13 marca 2020

Nie ryzykuj jazdy komunikacją zbiorową. Przesiądź się na motorower

Zaraz po motocyklach klasy 125, motorower to także świetna alternatywa dla ryzykownej ostatnio komunikacji zbiorowej. Oprócz tego niewielki i zazwyczaj niedrogi pojazd potrafi zapewnić niezależność i bardzo dużą mobilność, a przy tym jest bardzo oszczędny w eksploatacji, a większość z potencjalnych zainteresowanych motorowerem może go prowadzić bez jakiegokolwiek prawa jazdy.
 
Czytaj
12 marca 2020

Motorowery wracają do łask. Sprawdzamy przyczyny wzrostów sprzedaży

Motorowery notują ostatnio wzrosty sprzedaży. Skąd ten trend i jaka przyszłość może czekać najmniejszą z jednośladowych klas?
 
Czytaj
11 marca 2020

Koronawirus i unikanie komunikacji miejskiej: 6 najtańszych motocykli i skuterów bez prawa jazdy na dojazdy do pracy

W ramach walki z koronawirusem przesiadamy się z komunikacji miejskiej na sprawne, zwinne, ekonomiczne i, jak się okazuje, wcale nie takie drogie, motocykle i skutery 125.
 
Czytaj
11 marca 2020

Koronawirus, a jazda motocyklem, skuterem i motorowerem. Najwyższy czas kupić jednoślad

Media i politycy rozpoczęli decydującą fazę histerii. Puste sklepowe półki przypominają przeddzień armagedonu. Zamykane są szkoły, kina i teatry. A co ze środkami publicznego transportu? Być może to najlepszy moment, aby przesiąść się na wymarzony od lat motocykl lub skuter. Czy to będzie "zdrowsza" alternatywa od autobusu?
 
Czytaj
10 marca 2020

Finał SuperEnduro w łodzi odwołany. Czekamy na dalsze informacje!

W związku z rozprzestrzeniającą się chorobą koronawirusa w Europie władze kolejnych państw podejmują coraz ostrzejsze środki bezpieczeństwa. Do krajów, w których odwołano wszystkie imprezy masowe, własnie dołączyła Polska. Niestety pod pojęciem "impreza masowa" figuruje również finałowa runda Mistrzostw Świata FIM SuperEnduro w Łodzi.
 
Czytaj
10 marca 2020

Nowa Jawa 300 trafi do Europy! Właśnie rusza import

Jak wynika z informacji podanych przez czeski portal Auomix.cz, produkowana obecnie w Indiach Jawa 300 ma trafić do Czech oraz na Słowację drogą oficjalnego importu. Motocykl podobno przeszedł pozytywnie proces homologacyjny i ma pojawić się u naszych południowych sąsiadów jeszcze w tym roku.
 
Czytaj
10 marca 2020

Pierwsze rejestracje nowych motocykli i motorowerów luty 2020: Dobry start

W lutym 2020 roku zarejestrowano 1 953 nowe jednoślady. Jest to wynik o 15,2% wyższy niż przed rokiem. Podobny poziom rejestracji odnotowano ostatnio w 2016 roku, w drugim roku po dopuszczeniu kierowców posiadających prawa jazdy kategorii B do prowadzenia 125-tek.
 
Czytaj
9 marca 2020

Motocykl Junak M14 125: Pierwsze wrażenia

Do naszej redakcji trafił Junak M14, który do oferty producenta dołączył w połowie zeszłego sezonu. Udało nam się nawinąć już kilkadziesiąt kilometrów na jego koła. Jakie są nasze pierwsze wrażenia na temat tej 125-ki?
 
Czytaj
4 marca 2020

Poznańskie targi Motorshow 2020 przesunięte z powodu koronawirusa

Jak informuje organizator, planowane na 26-29 marca targi Motorshow 2020 nie odbędą się w tym terminie. Data imprezy została przesunięta o ok. 2 miesiące, a powodem tej decyzji są wydarzenia związane z epidemią koronawirusa.
Porady
 
WSK 175 Kobuz
WSK 175: wady i zalety kultowego polskiego motocykla
 
Prawo jazdy w dobie epidemii: Nie zredukujesz już punktów karnych
 
Jazda na motocyklu wczesna wiosną. 4 rady dotyczące odpowiedniego ubioru
 
Mniejszy ruch na drogach: Czy naprawdę jest dzięki temu bezpieczniej?
 
Jak bezpiecznie rozpocząć sezon motocyklowy? Porady, które zwłaszcza teraz powinieneś wziąć sobie do serca
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


Polecamy
 
Czytaj
 
Czytaj
Dołącz do Jednoślad.pl
Ostatnio na Forum
O tym musisz wiedzieć
 
Motocykle Norton: Saga trwa? Technologia pod nową banderą
 
 
 
 
Opinie
 
WSK 175: wady i zalety kultowego polskiego motocykla
 
Zontes 310T: Ten motocykl może sporo namieszać w klasie lekkiej adventure
 
Scorpion EXO-R1 AIR: Sportowy kask motocyklowy nie tylko do jazdy po torze? Pierwsze wrażenia
 
WSK 125/175: czy była faktycznie najlepszym polskim motocyklem?
 
Nowe przepisy drogowe 2020: Wyższe kary i większe ograniczenia coraz bliżej
Więcej
Wiadomości
 
Motocykle Norton: Saga trwa? Technologia pod nową banderą
 
Kaski motocyklowe z filtrem HEPA: Skuteczna broń w walce o zdrowe powietrze
 
Prawo jazdy w dobie epidemii: Nie zredukujesz już punktów karnych
 
Utrata prawa jazdy w dobie epidemii: Co w takiej sytuacji?
 
Mniejszy ruch, mniej wypadków i mniej utrat prawa jazdy: Efekty epidemii na drogach
Więcej
Porady
 
WSK 175: wady i zalety kultowego polskiego motocykla
 
Prawo jazdy w dobie epidemii: Nie zredukujesz już punktów karnych
 
Jazda na motocyklu wczesna wiosną. 4 rady dotyczące odpowiedniego ubioru
 
Mniejszy ruch na drogach: Czy naprawdę jest dzięki temu bezpieczniej?
 
Jak bezpiecznie rozpocząć sezon motocyklowy? Porady, które zwłaszcza teraz powinieneś wziąć sobie do serca
Więcej
Wideo
 
Prawo jazdy A i przepisy 2020: Jakie zmiany czekają nas w nowym sezonie?
 
Jak poprawić bezpieczeństwo na motocyklu? Motocyklowy wideorejestrator MIO
 
Suzuki V-Strom 1050 2020: Od DR BIG po najnowszy model [WIDEO]
 
NOWY James Bond "No Time To Die" - trailer i piękne motocykle
 
Co Dominika 333 Orlik robiła na targach EICMA 2019? [WIDEO]
Więcej
Katalog
 
MOTUL C2+ CHAIN LUBE ROAD: Cena, opinie i dane techniczne
 
MOTUL MC CARE M1 HELMET & VISOR CLEAN: Cena, opinie i dane techniczne
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla początkujących z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej