Opinie | Motocykle, Skutery, Motorowery, Opinie, Forum: Jednoślad.pl
Popularne
To się czyta:
Sortowanie
 
Czytaj
REKLAMA

Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
Opinie
Najnowsze
 
Czytaj
8 października 2019

„Victim blaming”, czyli jak zachęcać do zrezygnowania z odblasków

„Nie będę nosić odblasków, bo to nie ja jestem winny” – to logika aktywistów, którzy chcą zaprzestania tego sposobu promowania bezpieczeństwa na drogach.

 
Czytaj
10 września 2019

Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?

Dziś w Jednoślad.pl wszystko co musicie wiedzieć przed zakupem pierwszego 125. W rolach głównych Suzuki GSX-S, GSX-R 125, Burgman oraz Adrress.
 
Czytaj
4 września 2019

Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019

Czy Yamaha YZF-R 125 jest najszybszym motocyklem na prawo jazdy B? Z pewnością należy do pierwszej trójki najbardziej szalonych i najdroższych zarazem 125. YZF była u nas już nie raz, jednak dziś występuje ponownie za sprawą odświeżonej odsłony stylistycznej i mechanicznej.
 
Czytaj
2 września 2019

Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 

Prawo jazdy kategorii AM przyczyniło się do znaczącego spadku chętnych do zdobywania uprawnień na najmniejsze motocykle. Czy jest w ogóle sens podchodzić do egzaminu na prawko AM? 

 
Czytaj
REKLAMA

Kominiarka motocyklowa teraz za 10,59 PLN z tanią i szybką wysyłką

Zadbaj o swoje zdrowie na motocyklu. Kominiarka pod kask to ochrona Twoich górnych dróg oddechowych i komfort termiczny w chłodne dni. Wysyłka w 24h. Paczkomat 12,50 PLN i darmowy zwrot do 14 dni.
 
Czytaj
29 sierpnia 2019

Kymco Downtown 350: Wspomnienie mojego pierwszego maxi skutera

Kymco Downtown to dla mnie szczególny skuter. Tak naprawdę ten romans mentalny rozpoczął się chwilę po premierze pierwszej generacji tej maszyny. Patrząc z perspektywy pięćdziesiątki zawsze był to dla mnie obiekt marzeń. Zdroworozsądkowych marzeń.
 
Czytaj
27 sierpnia 2019

Turystyczna kurtka do 1000 zł. Modeka Nakaro Pro

Ile trzeba wydać na dobrąturystyczną kurtkę tekstylną? 1500 zł? 2000 zł? Wiadomo, że musi być bezpieczna,dopasowana,mieć sporo regulacji, kieszeni, dobrą membranę i na koniec musi też nieźle wyglądać. Dzisiaj mamy dla Was turystyczną propozycję, która ma wszystko co potrzebujemy w cenie do 1000 zł. Da się? Sprawdzamy!
 
Czytaj
29 lipca 2019

Nowy Junak RSX 125 2019: Czy nowy street w gamie może konkurować z RS 125?

Junak RS 125 bez wątpienia był hitem ostatnich lat i do dziś jest bardzo częstym widokiem na naszych drogach. Był rozsądnie wyceniony i oferował dobre osiągi, fajny wygląd oraz idealne proporcje. Dziś zastąpił go nowy model sygnowany jako RSX 125.
 
Czytaj
23 lipca 2019

SYM NH T 125 2019: Motocyklowy SUV kupowany rozumem

Dzisiaj zabieram Was na nietypowe spotkanie z marką, którą jestem ciekaw czy dobrze znacie. SYM tajwański producent skuterów i chyba najbardziej zadziorny konkurent choćby Kymco, który właśnie debiutuje w Polsce z... nowym motocyklem.
 
Czytaj
18 lipca 2019

Dwuczęściowy kombinezon na motocykl w 2019 roku (Kurtka i spodnie iXS LD RS1000)

W tym roku dużo naszego jeżdżenia odbywa się także poza miastem, często po krętych, górskich winklach. Z tego powodu postanowiliśmy przerzucić się na jakiś czas na dwuczęściowy zestaw ze skóry. Jakie były efekty?

 
Czytaj
2 lipca 2019

Czy BMW G 310 R to nadal jeden z najlepszych motocykli w kategorii A2?

Najmniejsze BMW pojawiało się już u nas nie raz. Do tej pory była jazda torowa i trasy. Jednak jak ten sprzęt sprawdza się na codzień? Czy mając kategorię A2 warto obejrzeć się za bawarskim sprzętem?
 
Czytaj
26 czerwca 2019

Keeway RKV i RKS Sport EVO 125 2019: Co to za marka? Czy warto kupić sprzęt tej firmy?

Markę Keeway znają chyba wszyscy. Jako jedna z pierwszych weszła do Polski niespełna 20 lat temu i przodowała podczas pierwszego skuterowego boomu w Polsce. Kto w końcu nie kojarzy dostawców pizzy na Hurricane, którzy siłą rzeczy udowadniali, że jest to sprzęt nie do zajechania.
 
Czytaj
25 czerwca 2019

Jaki kupić motocykl do miasta? Czy litr ma sens? (Feat. Bajaj Dominar 400)

W naszej mentalności często wyznacznikiem prestiżu jest moc. Tak było zwłaszcza dwie dekady temu, kiedy motocykl był luksusem, a nie środkiem komunikacji. Dziś coraz częściej jest inaczej. Jednoślad to nie tylko weekendowe jeździdło, ale także sposób na korki i oszczędność paliwa.
 
Czytaj
6 czerwca 2019

Jazda na motocyklu w kombinezonie. Czy warto? (Kombinezon SECA SRS)

Ludzie w skórzanych kombinezonach motocyklowych zawsze kojarzyli się ze sportowymi maszynami, profesjonalnymi zawodnikami i torem. Dla wielu to fetysz i nieodłączny element jazdy jednośladem. Zastanówmy się wspólnie co przemawia za zakupem takiego wdziania na moto.
 
Czytaj
3 czerwca 2019

I Polski Zlot trójkołowych Can-Am Spyder i Ryker za nami

I Polski zlot Can-Am Spyder i Ryker, który odbył się w dniach 24-26 maja, to już kolejna, bo szósta taka impreza w naszym kraju i zarazem pierwsza, na której do Can-Am Spyderów, dołączył nowy model Ryker.
 
Czytaj
10 maja 2019

Romet Classic 400: Powrót do motocyklowych marzeń z dzieciństwa

Motocyklowa historia zatacza koło. Patrząc na nasze ulice mam mnóstwo radości z tego, że tak wielu fanów jednośladów wychodzi poza utarte schematy chcąc się wyróżnić. Tak jak ja na maszynie z którą ponownie mam okazję połykać kolejne kilometry.
 
Czytaj
2 maja 2019

Skuter Elektryczny Askoll eS3: Ile kosztuje eksploatacja tego pojazdu?

Mieliśmy już wielokrotnie okazję rozmawiać o przyszłości motocyklizmu w erze elektryfikacji. Czy to będzie tak, że wkrótce tego typu maszyny wyprą spalinowce? Moim zdaniem nie. Nigdy tak się nie stanie. Elektryczny skuter czy motocykl to dla mnie zupełnie nowy segment, dla zupełnie nowej grupy odbiorców. Dla kogo?
 
Czytaj
30 kwietnia 2019

Yamaha NMAX 125: Czy skuter na prawo jazdy B nadaje się do uprawiania turystyki?

Czy to na rowerze czy motocyklu albo skuterze lubię czasem odciąć się od świata. Biorę sprzęt, układam w głowie krótki plan i po prostu jadę przed siebie. Dziś w otoczeniu japońskiego kompana - Yamahy NMAX 125.
 
Czytaj
25 kwietnia 2019

Junak RX One 125: Pierwszy motocykl ADV na prawo jazdy B w kolekcji marki

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy w kolekcji Junaka pojawił się RX One 125. Jednak znam uzasadnienie tej decyzji i potrzeby rynku, bowiem coraz więcej posiadaczy prawa jazdy kat. B szuka maszyn skrajnie uniwersalnych.
 
Czytaj
18 kwietnia 2019

BMW R 1250 GS: Czy należy się bać dużych motocykli?

Wiosna i taka pogoda jak dziś zmusza początkiem sezonu do motocyklowych rozmyślań filozoficznych. Często o marzeniach, jednośladowych celach i obawach. Wracam myślami do przeszłości, do czasów kiedy marzyłem o samotnym podróżowaniu wielkim jednośladem. Takim jak nowe BMW R 1250 GS.
 
Czytaj
15 kwietnia 2019

Odzież motocyklowa do miasta: Skórzana kurtka i czarny jeans od SECA

Robi się coraz cieplej (momentami), na miasto wyruszają motocykle, a na nich riderzy, którzy właśnie stoją przed wyborem swojego uzbrojenia. Ostatnio sporo u nas alternatyw. Dlatego dziś chcemy Wam pokazać bardziej agresywne połączenie odzieży.
Porady
 
Wyczynowe oleje silnikowe. Czy można je stosować w każdym motocyklu?
 
Poprawa siły hamowania motocykla i skutera. 4 rzeczy, które możesz zrobić
 
Czy warto mieć buty motocyklowe z membraną?
 
Kiedy przesiąść się na mocniejszy motocykl?
 
Co ile wymieniać olej w motocyklu 125? Jak sprawdzić jego poziom i ocenić stopień zużycia?
Prawo
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
Ważne
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj


EICMA 2019
 
Czytaj
 
Czytaj
 
Czytaj

 
Czytaj
 
Czytaj
Dołącz do Jednoślad.pl
Co nowego na Forum?
O tym musisz wiedzieć
 
Wraca legendarna promocja „Tyle procent zniżki, ile lat ma Twoja Yamaha”
 
 
 
 
Opinie
 
„Victim blaming”, czyli jak zachęcać do zrezygnowania z odblasków
 
Pierwsze Suzuki 125 na prawo jazdy B. Co dla Ciebie lepsze? Skuter czy motocykl 125?
 
Najszybszy motocykl 125 na prawo jazdy B? Yamaha YZF-R 125 2019
 
Czy warto zdawać na prawo jazdy AM 2019? 
 
Kymco Downtown 350: Wspomnienie mojego pierwszego maxi skutera
Więcej
Wiadomości
 
Wraca legendarna promocja „Tyle procent zniżki, ile lat ma Twoja Yamaha”
 
Motocykl od Peugeot? TAK! Poznajcie Peugeot P2X Concept
 
Peugeot Metropolis RS Concept: Tak wyglada przyszłość
 
Szkolenie motocyklowe w 2020. Trenuj na motocyklach Triumph z CSS
 
Aprilia RS660 2020: Powrót małych motocykli sportowych
Więcej
Porady
 
Wyczynowe oleje silnikowe. Czy można je stosować w każdym motocyklu?
 
Poprawa siły hamowania motocykla i skutera. 4 rzeczy, które możesz zrobić
 
Czy warto mieć buty motocyklowe z membraną?
 
Kiedy przesiąść się na mocniejszy motocykl?
 
Co ile wymieniać olej w motocyklu 125? Jak sprawdzić jego poziom i ocenić stopień zużycia?
Więcej
Wideo
 
Motocykle Triumph 2020: Wszystkie nowości [WIDEO]
 
Nieprzemakalna odzież motocyklowa RUKKA vs myjka ciśnieniowa [WIDEO]
 
Jaką odzież motocyklową będziemy kupować w przyszłym roku? Mototrendy 2019
 
Ponad 1000 km po Polsce na Bajaj Dominar 400. Jak wrażenia?
 
Niedrogi zestaw turystyczny na moto. Komplet SECA za 1500 zł
Więcej
Katalog
 
MOTUL C2+ CHAIN LUBE ROAD: Cena, opinie i dane techniczne
 
MOTUL MC CARE M1 HELMET & VISOR CLEAN: Cena, opinie i dane techniczne
 
Junak 121 FL 125 w salonach: Optymalny motocykl dla początkujących z prawem jazdy kategorii B.
 
Aprilia Dorsoduro 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
 
Aprilia Shiver 900 (2018): Dane techniczne, cena i opinie
Więcej