Aktualnie czytasz:
Romet Z-One R 125: Cena, opinie i dane techniczne
7

Po zmianie przepisów, rynek zmierzył się z zapotrzebowaniem na omawiane 125’tki. Duża część modeli 125, które obecnie powstają w fabrykach poszczególnych producentów, z wyglądu przypominają ścigacze. Bardzo podobnie jest i w tym przypadku, Z-One R 125, propozycja na rok 2017 ze stajni Rometa to maszyna ważąca 150 kilogramów i rozwijająca prędkość do 90 km/h.

Jest to fajna propozycja dla osób, które poszukują dwóch kółek przede wszystkim do miasta, a jednocześnie wygląd ich jednośladu nie jest im obojętny. Biały kolor z czerwonymi wstawkami daje oszałamiający efekt., który przyciąga wzrok.

Szczegóły
Dane techniczne

wymiary [mm]: 2050×775×1110 mm
rozstaw osi [mm]: 1330 mm
waga [kg]: 150 kg
silnik: 1-cylindrowy, 4-suwowy, 2-zaworowy
średnica×skok: 52.4×57.8 mm
pojemność [ccm]: 125 ccm
chłodzenie: chłodzony powietrzem
moc max [KM]: 7.8 kW / 7500 rpm
moment obrot. [Nm/rpm]: 9.2 Nm / 6000 rpm
prędkość max [km/h]: 90 km/h
rozruch: elektryczny
zapłon: ECU
przeniesienie napędu: łańcuch
skrzynia biegów: 5-biegów
sprzęgło: mokre, wielotarczowe
smarowanie: obieg wymuszony, mokra misa olejowa
opony przód | tył: 110/70-17 | 130/70-17
zawieszenie przód: amortyzator teleskopowy USD
zawieszenie tył: centralny amortyzator olejowy
pojemność zbiornika [L]: 15 L
hamulec przód / tył: 280 mm tarcza / 240 mm tarcza
system hamulcowy: CBS

Opinie
Ocena Redakcji
Ocena Użytkowników
Oceń tutaj
Ocena ogólna
Design
Jakość
Cena do jakości
Ocena Redakcji
Ocena Użytkowników
88 Oceny
Już oceniłeś, dziękujemy!
Jaka jest Twoja reakcja?
Super!
70%
Interesujące
10%
heh...
2%
Że co?
4%
Grrrr!
2%
Smutne
12%
O autorze
Zdjęcie profilowe Szymon
Szymon
7 Komentarze
  • Michał
    18 marca 2017 at 15:49

    W ogóle nie podoba mi się stylistyka. Wydaje mi się że miało to być połączenie czegoś w stylu enduro i klasycznej turystycznej 125. Moim zdaniem lepiej wypada Barton Hyper. Ładniejsza stylistyka, bardziej wyrazista. Widać w jakim stylu jest to pojazd. W tym Romecie mi tego zabrakło.

  • zbig
    12 kwietnia 2017 at 12:42

    Bardzo mi się podoba. Jestem wstępnie zainteresowany zakupem. W Szwecji podają juz cenę za niego po przeliczeniu wychodź 10999 zł. Trochę za dużo. Zobaczymy jaka kwota oficjalna będzie na Polskę.

  • S
    9 czerwca 2017 at 10:49

    Jeśli posiada już ktoś ten motocykl, to napiszcie coś proszę 🙂

    Wygląda na świetny motocykl, tylko nigdzie nie ma póki co żadnej konkretnej recenzji…

  • Iceman31
    9 sierpnia 2017 at 08:59
    Opinie
    Ocena ogólna
    Design
    Jakość
    Cena do jakości

    Kiedy wreszcie ktoś uzmysłowi producentom Rometów czy Junaków, że ustawa daje im możliwość wpakowania w tą 125kę pełnych 15KM i prędkość może być nawet 120 k/h. Zrozumiecie to wreszcie?

    • zbig
      10 sierpnia 2017 at 08:59
      Opinie
      Ocena ogólna
      Design
      Jakość
      Cena do jakości

      Kupiłem, po 600km prędkość max wyszła mi 112km/h mnie się z-one r podoba choć z serwisu zrezygnowałem po pierwszym kontakcie z pracownikami więc nawet pierwszą wymianę oleju zrobiłem sam i dałem się spokój z nimi

      • Tommi
        10 sierpnia 2017 at 12:26

        Zaczynam myśleć nad nią intensywnie na przyszły sezon. Obecnie posiadam junaka 126. Super się na nim jezdzi lecz potrzebuje wizualnie czegoś większego (mam 186 wzrostu) i troszkę zrywniejszego. Mój junak leci v-max z GPS 92- 94 km/h max. Myślałem jeszcze nad junakiem 125 racer. Ma również 11 koni, jest lżejszy gdyż waga to 115kg i cena 6100! Ale ten romet stylistycznie bije go na głowę i wydaje się większy hmm.. tylko ta różnica prawie 3 tys zł..

Podziel się opinią

lub
Ocena ogólna
Design
Jakość
Cena do jakości