Aktualnie czytasz:
Romet Z-One R 125: Cena, opinie i dane techniczne
8

Po zmianie przepisów, rynek zmierzył się z zapotrzebowaniem na omawiane 125’tki. Duża część modeli 125, które obecnie powstają w fabrykach poszczególnych producentów, z wyglądu przypominają ścigacze. Bardzo podobnie jest i w tym przypadku, Z-One R 125, propozycja na rok 2017 ze stajni Rometa to maszyna ważąca 150 kilogramów i rozwijająca prędkość do 90 km/h.

Jest to fajna propozycja dla osób, które poszukują dwóch kółek przede wszystkim do miasta, a jednocześnie wygląd ich jednośladu nie jest im obojętny. Biały kolor z czerwonymi wstawkami daje oszałamiający efekt., który przyciąga wzrok.

 
Czytaj
REKLAMA

Wybierasz stylowe dwa koła czy mocarne trzy? Peugeot Django 125 i Metropolis 400 na prawo jazdy B!

Dzięki Peugeot możesz się wyróżnić. Wybierz Peugeot Django 125 lub trójkołowy skuter Metropolis 400. Do prowadzenia obu wystarcza jedynie prawo jazdy kategorii B.

Szczegóły
Dane techniczne

wymiary [mm]: 2050×775×1110 mm
rozstaw osi [mm]: 1330 mm
waga [kg]: 150 kg
silnik: 1-cylindrowy, 4-suwowy, 2-zaworowy
średnica×skok: 52.4×57.8 mm
pojemność [ccm]: 125 ccm
chłodzenie: chłodzony powietrzem
moc max [KM]: 7.8 kW / 7500 rpm
moment obrot. [Nm/rpm]: 9.2 Nm / 6000 rpm
prędkość max [km/h]: 90 km/h
rozruch: elektryczny
zapłon: ECU
przeniesienie napędu: łańcuch
skrzynia biegów: 5-biegów
sprzęgło: mokre, wielotarczowe
smarowanie: obieg wymuszony, mokra misa olejowa
opony przód | tył: 110/70-17 | 130/70-17
zawieszenie przód: amortyzator teleskopowy USD
zawieszenie tył: centralny amortyzator olejowy
pojemność zbiornika [L]: 15 L
hamulec przód / tył: 280 mm tarcza / 240 mm tarcza
system hamulcowy: CBS

Opinie
Ocena Redakcji
Ocena Użytkowników
Oceń tutaj
Ocena ogólna
Design
Jakość
Cena do jakości
Ocena Redakcji
Ocena Użytkowników
133 Oceny
Już oceniłeś, dziękujemy!
Jaka jest Twoja reakcja?
Super!
72%
Interesujące
11%
heh...
2%
Że co?
2%
Grrrr!
0%
Smutne
11%
  • Michał
    18 marca 2017 at 15:49

    W ogóle nie podoba mi się stylistyka. Wydaje mi się że miało to być połączenie czegoś w stylu enduro i klasycznej turystycznej 125. Moim zdaniem lepiej wypada Barton Hyper. Ładniejsza stylistyka, bardziej wyrazista. Widać w jakim stylu jest to pojazd. W tym Romecie mi tego zabrakło.

  • zbig
    12 kwietnia 2017 at 12:42

    Bardzo mi się podoba. Jestem wstępnie zainteresowany zakupem. W Szwecji podają juz cenę za niego po przeliczeniu wychodź 10999 zł. Trochę za dużo. Zobaczymy jaka kwota oficjalna będzie na Polskę.

  • S
    9 czerwca 2017 at 10:49

    Jeśli posiada już ktoś ten motocykl, to napiszcie coś proszę 🙂

    Wygląda na świetny motocykl, tylko nigdzie nie ma póki co żadnej konkretnej recenzji…

  • Iceman31
    9 sierpnia 2017 at 08:59
    Opinie
    Ocena ogólna
    Design
    Jakość
    Cena do jakości

    Kiedy wreszcie ktoś uzmysłowi producentom Rometów czy Junaków, że ustawa daje im możliwość wpakowania w tą 125kę pełnych 15KM i prędkość może być nawet 120 k/h. Zrozumiecie to wreszcie?

    • zbig
      10 sierpnia 2017 at 08:59
      Opinie
      Ocena ogólna
      Design
      Jakość
      Cena do jakości

      Kupiłem, po 600km prędkość max wyszła mi 112km/h mnie się z-one r podoba choć z serwisu zrezygnowałem po pierwszym kontakcie z pracownikami więc nawet pierwszą wymianę oleju zrobiłem sam i dałem się spokój z nimi

      • Tommi
        10 sierpnia 2017 at 12:26

        Zaczynam myśleć nad nią intensywnie na przyszły sezon. Obecnie posiadam junaka 126. Super się na nim jezdzi lecz potrzebuje wizualnie czegoś większego (mam 186 wzrostu) i troszkę zrywniejszego. Mój junak leci v-max z GPS 92- 94 km/h max. Myślałem jeszcze nad junakiem 125 racer. Ma również 11 koni, jest lżejszy gdyż waga to 115kg i cena 6100! Ale ten romet stylistycznie bije go na głowę i wydaje się większy hmm.. tylko ta różnica prawie 3 tys zł..

  • Mateusz
    17 listopada 2017 at 21:37

    jak dalsze wrażenia. jestem zainteresowany zakupem, ale mam wątpliuwości. jest to nowość, więc nie ma za bradzo wiele rzetelnych recenzji. wtrysk też do końca niesprawdzony…, daj znać jak to u Ciebie wygląda. jak lakier, luzy itp.

Podziel się opinią

lub
Ocena ogólna
Design
Jakość
Cena do jakości