Zipp vz4 125 brak iskry.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Zipp vz4 125 brak iskry.

Ten temat zawiera 5 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Adik19977 Adik19977 4 lata, 1 miesięcy temu.

Oglądasz 6 postów - 1 przez 6 (z 6 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #311304 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Adik19977
    Adik19977
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Witam wszystkich forumowiczow chcialbym podzielic sie z wami moim problemem i poprosic o porade i pomoc a mianowicie kupilem motor marki zipp vz4 przez pierwsze 900km jezdził bez zażutu aż tu nagle ukradli iskre. Wymieniłem już cewke, moduł ,iskrownik zmieniłem kolo magnetyczne i założyłem motora kolegi myslalem że sie rozmagnesowalo ale nic nie pomoglo . Wykonywalem pomiary miernikiem na opor cewek i ciaglosc przewodow oscyloskopem sprawdzilem rownież dzialanie impulsatora . I dalej nie wiem co robic prosze o pomoc

    #311305 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Michalk001
    Michalk001
    Użytkownik
    • Postów: 1 646

    A świeca i fajka? Kup dobrej firmy (np. NGK) , wymień i sprawdź czy działa.

    Zipp Salmo: przebieg 57459km: sezon 2010 – 3321km, sezon 2011 – 6870km, sezon 2012 – 7467km, sezon 2013 – 8130km, sezon-2014 – 8840km, sezon 2015 – 6887km, sezon-2016 – 7081km. sezon 2017 – 3855km. sezon 2018 – 3991km. sezon 2019 – 1007km.
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #311306 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Adik19977
    Adik19977
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Bylem teraz wgarazuprzelozylem fajke z hondy a swiece mialem nowa na regale zalożylem i nic dalej to samo 🙁

    #311311 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 807

    sprawdź stacyjkę i wł,wył zapłonu i jak masz to przy podpórce bocznej.

    #311322 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Adik19977
    Adik19977
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Ma ktos jakis pomysl co może mu dolegac

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #311323 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Adik19977
    Adik19977
    Użytkownik
    • Postów: 5

    Wszystko sprawdziłem wyłacznik zapłonu sprawny jak włacze to na module jest ptawie 13 v a jak wyłacze to zero . Stacyjke pospinalem na krutko i działa wszystko lecz iskry dalej nie ma. Opornosc cewkizasilajacej CDI 380 ohm, uzwojenie cewki impulsatora 165 ohm . Podczas próby odpalenia impulsator wytważa 2v napiecia zmiennego mieże to na kablu biało nebieskim . A moduł zasila napiecie 60 v też zmiennego mieżone na kablu czerwono czarnym

Oglądasz 6 postów - 1 przez 6 (z 6 łącznie)
Odpowiedz do: Zipp vz4 125 brak iskry.
Informacje o Tobie: