Zipp vapor nie pali

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
  • #88600
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    Witam jestem tu nowy mam pare pytan mam 4t wszystko bylo ok az postał tydzien czasu i nie pali gaznik czyciłem swieca ok sprezane jest dobre i nie pali nawet nie łapie bezyna do chodzi zdejmowałem filter i przykryłem reka tez nic dałem bez posrednio do cylindra i nic poracie czego moze byc wina ??

    #88604
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Jaka jest kompresja? Świeca daje iskrę?

    REKLAMA

    RZUĆ WYZWANIE MIASTU Z BMW G 310 R

    Obudź się z uśmiechem na twarzy bo każdy dzień z BMW G 310 R to szansa na spróbowanie czegoś nowego. Kompletny pakiet ma wszystko, czego potrzebujesz – w tym nowoczesne światło do jazdy dziennej. Dzięki zoptymalizowanemu silnikowi z Ride by Wire i sprzęgłem z funkcją Anti-Hopping pojazdem jeździ się intuicyjnie i zwinnie, niezależnie od tego, czy wybierasz się do pracy, na randkę czy poza miasto. Przekonaj się o zwrotności, łatwości obsługi i sportowym charakterze G 310 R i każdego dnia stawiaj sobie nowe, większe wyzwania.

    #88608
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    kompresje mechanik sprawdzal muwil ze bardzo dobra jest iska jest ciagle nie przepada a wogule nowa swieca i co mu moze byc

    #88612
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    To, że jest nowa świeca to nie znaczy, że jest iskra. Uszkodzona może być cewka lub przewody wysokiego napięcia.

    Nieskładnie napisałeś pierwszego posta, więc pytam dokładnie.
    Paliwo dochodzi do świecy, po próbie odpalenia świeca jest mokra?
    Regulowałeś skład mieszanki po wyczyszczeniu gaźnika?
    Wlewałeś paliwo bezpośrednio do cylindra?
    Rozrusznik kręci?

    #88619
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    wszystko sprawdzałem cewka nowa bo miałem to załozyłem tak swieca jest mokra gaznik dobrze wyregulowany tak dobrze krecił rozrusznik zastanawiam sie moze pierscienie przepuszczaja ?

    #88621
    DooOminO
    Użytkownik
    • Postów: 1 610

    To jak maja przepuszczac jezeli kompresja jest „bardzo dobra”..

    #88623
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    nie wiem ale cos mu musi byc bo rozrząd i zawory sa dobrze ustawione sprawdzałem dzis zawory nie przepuszczaja a kanały nie sa popalone i co mu moze byc

    #88633
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Skoro jest iskra, kompresja i paliwo to zostaje powietrze. Filtr powietrza czyściłeś/wymieniałeś?

    #88634
    OstRy
    Użytkownik
    • Postów: 465

    hm a moze to wina impulsatora ?
    a wlewales paliwo bezposrednio pod glowice ? czy zagadal cos ?

    lucek71 dobrze prawi 🙂 w swoim mialem tez cos takiego ze niby wszystko ok , paliwo, iskra , kompresja wszystko cacy a nie chcial grac , a gdy sciaglem obudowe filtra powietrza to ino sie za glowe zlapalem xdd momentalnie od strzala odpalil a ja zrobilem wtedy prowizoryczny wklad filtra z gąbek do mycia naczyn xddd

    #88637
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    czysciłem nawet bez posredno reką przytkalem tylko jak mu dalem benzyny w cyliner to z 30min prubowalem odpalic i raz zaczynal lapac a po tem znowu nic nie wiem jeszcze cos jutro bede prubował cos robic moze sie uda

    #88642
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    tak wlewałem lipa ze nie pali on z kopniaka bo mówią ze są większe szanse ze odpali z kopa niż z rozrusznika

    #88644
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Pumbaa, chłopie pisz poprawnie po polsku, bo nie wiadomo o co Ci chodzi,a od tych błędów ortograficznych to już oczy bolą.

    #88646
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    ok i co nie domyślasz się co mu może być

    #88649
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Skoro świeca jest mokra to może jest zbyt bogata w benzynę mieszanka albo jest słaba iskra. Pisałeś coś o kickstarterze, próbowałeś z kopki odpalać?

    #88651
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    własnie nie mam jak z kopniaka bo dekiel pęk ? jutro go bede lukac i odezwe sie co i jak

    #88656
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Ze startera to może nie dawać rady akumulator wytworzyć odpowiedniej iskry. Napraw kopkę to będziemy myśleć dalej.

    #88674
    OstRy
    Użytkownik
    • Postów: 465

    na wiertarke wez sprawdz 🙂

    #88682
    DooOminO
    Użytkownik
    • Postów: 1 610

    Ze co?

    #88686
    OstRy
    Użytkownik
    • Postów: 465

    Skoro z akusia mu nie chce zlapac a nie ma kopki to niech sprobuje na wiertarke odpalic 🙂 wiesz sciagasz wiatrak nakladasz klucz wiertarka i jazda 😛

    #88696
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    zrobiłem już po 4 godzinach szukania i robienia odpaliłem ;P

    #88697
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Co w końcu było z nim nie tak?

    #88698
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    może ktoś ma jakiś schemat na swap do 4t silnik minarelli lc trawił się w okazyjnej cenie bo wiem ze mocowanie trzeba przerobić ale co z elektryka

    #88701
    Anonim
    Nieaktywny
    • Postów: 2 986

    Napisz co zrobiłeś żeby odpalił to ktoś z podobnym problemem będzie miał jakiś punkt zaczepienia.

    #88707
    pumbaa
    Użytkownik
    • Postów: 15

    był źle zapłon ustawny ale nie wiem czemu przedtem palił myślę ze sam się przestawił i to był problem i odpalił i chodzi dobrze

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button