Zipp triad 3 2t nie ma iskry

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery Zipp triad 3 2t nie ma iskry

Tagi: 

Ten temat zawiera 10 odpowiedzi, ma 4 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Przemo69 Przemo69 3 lata, 9 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #296269
    Zdjęcie profilowe Przemo69
    Przemo69
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Witam mam problem ze swoim skuterkiem na początku nie miałem iskry wymieniłem moduł i cewke zapłonową iskra się pojawiła i odpalał bez problemu pojeździłem nim około 10 kilometrów zgasiłem i od tamtej pary nie chciał odpalić zmieniłem świece i fajke ale to nic nie dało. Już nie wiem co mam z nim robić. Proszę o pomoc.

    #296274
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 18 741

    no to sprawdzaj od świecy w tył gdzie prąd jest a gdzie go już nie ma

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

    Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
    #296499
    Zdjęcie profilowe Przemo69
    Przemo69
    Użytkownik
    • Postów: 6

    A czy do modułu powinien dochodzić jakiś prąd??

    #296501
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 737

    jak kręcisz tak z cewki zasilania

    #296507
    Zdjęcie profilowe Przemo69
    Przemo69
    Użytkownik
    • Postów: 6

    A jak nie idzie prąd to czego może być wina?? Ps.cewka nowa.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Kominiarka motocyklowa teraz za 10,59 PLN z tanią i szybką wysyłką

    Zadbaj o swoje zdrowie na motocyklu. Kominiarka pod kask to ochrona Twoich górnych dróg oddechowych i komfort termiczny w chłodne dni. Wysyłka w 24h. Paczkomat 12,50 PLN i darmowy zwrot do 14 dni.
    #296508
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 737

    Cewka zasilania to ta na statorze pod kołem zamachowym nie ta z fajka ta jest wysokiego napiecia] jak z niej nie idzie prąd to statoer do wymiany.o ile pamietam to czaro-czerwony przy module.

    #296511
    Zdjęcie profilowe Mrcoliber504t
    Mrcoliber504t
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Przemo69 sprawdż moduł i gażnik też tak miałem wyczyściłem gażnik i wymieniłem moduł i było ok ;D

    #296517
    Zdjęcie profilowe Przemo69
    Przemo69
    Użytkownik
    • Postów: 6

    Gaźnik czyściłem 2 dni temu ale teraz już wiem. xD zepsuty jest moduł tak mi sie wydaje bo prąd dochodzi do niego I dalej od niego nic jutro kupie nowy jak nic nie pomoże to będe myślał dalej

    #296539
    Zdjęcie profilowe paci
    paci
    Moderator
    • Postów: 5 737

    oczywiście czujnik przy bocznej stopce sprawdziłeś na początku?

    #296566
    Zdjęcie profilowe Przemo69
    Przemo69
    Użytkownik
    • Postów: 6

    nie mam tego czujnika xD 🙂

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 11 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie