Zipp Pro - brak ładowania na światłach

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat 4 lata, 3 miesiące temu.

  • Autor
    Wpisy
  • #313121 Odpowiedź

    Marek Zinkiewicz
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Witam, mam problem z ładowaniem akumulatora. Mianowicie gdy światła są wyłączone, ładowanie wynosi ok. 14,5 V, i jest w miarę stabilne, natomiast gdy je włączę, to napięcie skacze od 10 do max. 12 V i akumulator się rozładowuje. Co ciekawe, gdy wcisnę hamulec i zapala się stop (który ma 21W a światła 18W), to ubytek jest niezauważalny. Czy to wina regulatora napięcia? Dodam, że kumpel parę miesięcy temu zrobił mi podświetlenie tablicy z żarówek, które są od kierunkowskazów, ale niedawno wywaliłem te żarówki, a całą instalację zrobiłem taką, jaka była. Czego to może być wina?

  • #313122 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 736

    może regulator a może prądniczka a może na skutek dłubania jednak nie przywróciłeś instalacji do 100% fabrycznego stanu lub masz wciąż popodmienianie któreś żarówki

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
  • #313148 Odpowiedź

    Marek Zinkiewicz
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Wombat napisał:

    może regulator a może prądniczka a może na skutek dłubania jednak nie przywróciłeś instalacji do 100% fabrycznego stanu lub masz wciąż popodmienianie któreś żarówki

    Iskrownik podmieniałem i było dalej to samo. Jeśli chodzi o tą instalację, to po prostu do jednego kabelka był przylutowany drugi i w ten sposób były podłączone 2 żarówki, ale odłączyłem ten kabelek i wszystko zaizolowałem, nie znam się na elektryce, ale wydaje mi się, że wszystko powinno być prawidłowo. Nic więcej ruszane nie było, tylko to podświetlenie. Regulator napięcia gdyby był zepsuty, to myślę, że działoby się tak nie tylko na światłach.

  • #313149 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 736

    to na spoko może być regulator

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
Odpowiedz do: Zipp Pro - brak ładowania na światłach
Informacje o Tobie:




Back to top button