Yamaha yzf r125 2014r

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #687630
    Artur
    Gość
    • Postów: 89 724

    Witam mam yamahę Yamaha yzf r125 i jest problem otóż
    Ładowanie na wolnych obrotach to 10v a nowy akumlator jest jak dam mu gazu to jest około 14v a na wolnych obrotach nie ładuje w ogóle co może być przyczyną ?

    #687632
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 784

    uszkodzony alternator lub regulator napięcia, podgniłe przewody. stawiam na alternator bo powinno być 14.4-14.7 jak zdrowy układ elektryczny

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #687633
    Artur
    Gość
    • Postów: 89 724

    No ale słuchaj ładowanie jest tylko na wolnych obrotach nie ma jak dasz mu 6 tys to masz 14 v kable ok

    #687637
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 784

    czyli nie „jest” tylko „bywa”. wiec układ jest niesprawny. a 14V to też za nisko.

    #687638
    Artur
    Gość
    • Postów: 89 724

    Nic nie ubywa słuchaj odpalasz go na wolnych obrotach masz około 10-11v jak dasz mu gazu np 6 tys i trzymasz to napięcie jest 14.4 cos w tych okolicach tylko go nie ładuję na wolnych obrotach

    #687639
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 20 784

    nie napisałem że „ubywa” tylko że „bywa”. Bywa (poprawne) dopiero na wysokich obrotach. Rola układu kontrolującego alternator jest dopasowac jego wydajność do jego obrotów. Skoro nie dzieje się to na wolnych obrotach winny jest układ sterujący alternatora lub sam alternator.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button