Yamaha Aerox, problem z odpaleniem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Grupy Dyskusyjne Skutery, Motorowery i Motocykle Yamaha Yamaha Aerox, problem z odpaleniem

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe grubsonekk grubsonekk 6 lata, 6 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #53911
    Zdjęcie profilowe janek071
    janek071
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Witam mam nastepujacy problem. Moj rox ( rocznik 97 ) przy zalaczeniu sie na wysokie obroty, nie widac oznak krecenia sie kola !!! Nie jest to gaznik, modul. Na filmiku widac ze dodaje gazu On nie jedzie, silnik dziala, wszystko jest ladnie, gaznik caly przeczyszczony lecz nie jedzie. Problem zaczął się jak podjechalem do kolegi, po 2 godzinach chcialem go odpalic jednak po odpaleniu chodzł jak na filmiku. ( film jest z tego samego dnia i z tej samej godziny .. ) Zdarzenie miało miejsce tydzień temu, próbowałem sam to naprawić jednak juz nie wiem co to może być, proszę o porady.
    http://www.youtube.com/watch?v=YdNwV6dcx70&feature=plcp&context=C40c14ddVDvjVQa1PpcFPjp67qwv0jf5QDv00e4_19NQ-Z7SZuf-k%3D

    #53916
    Zdjęcie profilowe enter1978
    enter1978
    Użytkownik
    • Postów: 579

    200% cos z zaplonem, w 27sek slychac strzal, skoro modul wykluczyles swiece na pewno tez, zostaje ci chyba tylko czujnik polozenia walu albo szukaj gdzies przebicia. Sorry za byki klawiatura mi pie….. nie mam polskich czcionek

    #73016
    Zdjęcie profilowe tajne515
    tajne515
    Użytkownik
    • Postów: 42

    sprawdz czy nie ma przebicia fajka-> kabel od fajki ja tez miałem dokladnie tak samo

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Barton daje 400 zł do wykorzystania na akcesoria

    Kup motocykl Barton Cafe Racer lub Barton Travel, zarejestruj zakup i skonfiguruj dla siebie pakiet dodatków o wartości 400 zł gratis.
    #79413
    Zdjęcie profilowe grubsonekk
    grubsonekk
    Użytkownik
    • Postów: 4

    jeśli nic z tych rzeczy to tak samo jak i u mnie . odkręcasz koło i żabki które pokrywają sie z ząbkami wału są po prostu wytarte od luzu w kole. przyczyną mogło być zużyte łożysko, więc sprawdź przed zdjęciem koła czy masz na nim luzy i czy rusza sie na boki. Jeśli tak to na 100 % to o czym mówię.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie