Yamaha Aerox- problem z odpalaniem i obrotami

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    pikos75
    Użytkownik
    • 6
    • 42Postów:

Witam, w moim Aeroxie mam dziwny problem. Odpala tylko na zatkanym wlocie od filtru powietrza. Jak już odpali to nie chce wkręcać się na obroty. Idzie do iluś obrotów i nagle „buuu” i jakby miał gasnąć ale jak puszę mu gaz to wraca na niskie obroty i na niskich jest ok. Jak przytkam lekko wlot od powietrza to wkręca się do końca. Dziwny problem leży też w ssaniu. Wyciągnąłem, dziurę od ssania zatkałem palcem i wkręcał się bez problemu mimo odsłoniętego wlotu powietrza ale nie chciał chodzić na wolnych. Pożyczyłem sprawne ssanie od kuzyna, założyłem i znów nie chce się wkręcać tylko trochę do góry i znów „buuu” Już sam nie wiem w czym leży problem. Męczę się z tym skuterem od października :/

szef_ff
    Użytkownik
    • 5
    • 104Postów:

za mało paliwa/ za dużo powietrza. Sprawdź czy nie zawinął sie filtr w puszcze i czy nie łapie gdzieś powietrza bokiem. Jak nie to czyszczenie gaźnika cie czeka.

monek100
    Użytkownik
    • 12
    • 296Postów:

regulacja gaźnika. Nic innego

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Łapie lewe powietrze i przydałaby się regulacja i ewentualne czyszczenie gaźnika. Mój kumpel też tak miał.

pikos75
    Użytkownik
    • 6
    • 42Postów:

a możliwe żeby gaźnik sam się rozregulował?

pikos75
    Użytkownik
    • 6
    • 42Postów:

Mój tato dzisiaj rozebrał gaźnik i coś tam poczyścił. Teraz chodzi ale kopci i przerywa ale co najważniejsze – wkręca się na obroty :). Teraz kwestia regulacji?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button