Ventus modo II , dziwny problem .

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Ventus modo II , dziwny problem .

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe robertch95 robertch95 7 lata temu.

Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #118743
    Zdjęcie profilowe robertch95
    robertch95
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Jestem właścicielem skutera Ventus MODO II . 50 4T
    Przed zima jak i teraz mam ten sam problem . Jeszcze w poprzednie lato było okej , ale po jakimś czasie zaczął tracić moc. Tzn jadąc na chwile przygasał musiałem zwolnić do jakichś 10 km/h , lub nawet go zgasić i chwile odczekać aby pojechać dalej . Przed zimą został wymieniony wariator , świeca , komplet naprawczy gaźnika, moduł, ponieważ skuter jechał max 30 km/h , a wcześniej około 50 km/h. Po zimie sytuacja nie zmieniła się ale wymieniłem również sprzęgło razem z dzwonem ponieważ jedno łożysko było zepsute i podejrzewałem że od tego stracił moc. Jednak po wymianie sprzęgła , skuter jedzie około 25 km/h i to z górki i musi się do tego rozgrzać.
    podejrzewałem brak kompresji , zmierzyłem i kopką wynosi ona prawie 1,2 MPa , a wiec jest dobra . Skuter ma przebieg ~7500 km .
    Może ktoś mi pomoże , ponieważ nie wiem co to może być , może gaźnik ? filtr paliwa ? proszę o szybką POMOC
    POZDRAWIAM

    #119570
    Zdjęcie profilowe robertch95
    robertch95
    Użytkownik
    • Postów: 2

    @odświeżam

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Motul Azja Tour. Poznaj proste zasady.

    Wygraj wyprawę motocyklową po górskich szlakach Kirgistanu. Dzika przyroda, adrenalina i spartańskie warunki gwarantowane! Sprawdź swoje siły na trasie wiodącej przez kaniony, przełęcze oraz wzdłuż górskich jezior. Sprawdź również setki innych nagród od Motul.
Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie