SYM RED DEVIL 50 2006 Problem
- This topic has 5 odpowiedzi, 2 głosy, and was last updated 1 year, 5 months temu by
Wombat.
-
AutorWpisy
-
19 sierpnia 2021 dnia 23:05 #725302
Witajcie! Mam problem ze swoim skuterkiem.
Problem jest taki że skuter jak odpali to po prostu nie ma siły, jak wsiąde na niego to zanim do tych 10km/h się rozpędzi to z 30s zajmie to, a max do 20km/h poleci…
Potrafi też odrazu po puszczeniu gazu zgasnąć, a jak zgaśnie to trzeba chwilę poczekać zanim odpali.. Na prawdę już siły nie mam co może z nim być, elektronika też wariuje, raz są kierunki a raz ich nie ma, klakson jak i przednie światła słabe, a ładowanie ma 13v ok, przez zmianą statora było 4v… Pomoże ktoś?Odrazu napiszę że wymieniłem w nim: stator, simeringi na wale, cylinder tłok, pasek, wariator, sprzęgło, gaźnik keihin oraz wkładke filtru powietrza
19 sierpnia 2021 dnia 23:56 #725304może i wymieniłes ale czy dobrze wymieniłes, na co wymieniłeś i wyregulowałeś to sobie możemy pozgadywać.
Pomiar kompresji po tych twoich wymianach i jeżeli jest ok to regulacja gaźnika. A potem być może i napędu (rolki)
Na temaat elektryki to sie nawet nie podejmuje zgadywac co masz nie tak. Sprwdzaj masy, konektory.. czy to sie trzyma, nie pogniło…itd
i czy to jest fabryka czy już jakies rączki drutowały.. bo wtedy to już może być wszystko20 sierpnia 2021 dnia 00:12 #725305Jaka powinna być kompresja mniej więcej? Jutro zmierzę, właśnie raczej wina napędu to nie jest, obroty falują, nie wchodzi na max obroty, zacina go w pewnym momencie i dalej nie idą w góre
20 sierpnia 2021 dnia 00:19 #725306na nowym to z 11bar lub więcej. poniżej 9.5 bar jest źle
20 sierpnia 2021 dnia 14:01 #725317Skuter ma 6bar, co może być do zrobienia w takim przypadku oprócz simeringów?
20 sierpnia 2021 dnia 19:04 #725319jezeli poprawnie mierzysz i to jest 2T to raczej jest to zawór membranowy do sprawdzenia i zapewne cylinder do wymiany.
Jezeli to 4T to może jest to kwestia dotarcia zaworów i/lub regulacji luzów ale pewnie tez cylinder do wymiany.Potem prawidłowa regulacja gaźnika i prawidłowe docieranie
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.