SYM Problem z odpalaniem.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #115598 Reply
    Dawid18
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Witam. Mam Sym Jet Euro X 2T 07r. przebieg 11k i problem z odpalaniem. Ciężko zapala na zimno i właściwie to trochę dziwna sytuacja, bo jeśli postoi powiedzmy pół dnia na słońcu, to kopne z 5 razy i zapali, a np. dziś koło 21 już chciałem wracać od kumpla, no i musiałem pchać.. Nie było większej reakcji z jego strony. Czy może to być słaba kompresja? Bo w sumie to raz odpala a raz nie i lepiej gdy jest to ciepło 😛 Wyczyściłem już gaźnik, sprawdziłem króciec i membranę, wszystko ok. Jak już zapali, to muszę go długo rozgrzewać, bo ciężko wchodzi na obroty i gaśnie, jeśli tylko odpalę i zostawię. Muszę zawsze odkręcać troche manetkę i nie pozwolić mu spaść na małe obroty, jak już sie rozgrzeje, to jest okej, no ale za 2h, to znów to samo. Prosze o pomoc 😛

    #115612 Reply
    faflusniak
    Użytkownik
    • 9
    • Postów: 131
    • Postów: 140

    a ssanie w ogole ci dziala?odlacz je.jak przestanie gasnac to bedzie to.a jak nie,ja bym sprawdzil zawory.mozesz miec tez wode w paliwie ,wtedy na zimnym bedzie mial. problemy

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #115619 Reply
    Sebastian_Roginski
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 5
    • Postów: 7

    miałem dokładnie to samo w red devilu II czyli bliźniaku Jet Euro. Okazało się, że rozwiązanie jest wręcza banalne – przez 2 lata jeździłem na złej świecy. Ciepłota itd były ok ale jednak… świeca wg producenta przeznaczona do tego modelu jest odrobinę inna niż reszta – ma dłuższą i grubszą elektrodę – wymieniłem i od miesiąca ani jednego razu nie miałem problemu z odpaleniem, z wchodzeniem na obroty ani niczym innym

    #115645 Reply
    Dawid18
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Ssanie działa. 2T chyba nie ma zaworów? 😛 Sebastian, jaką dokładnie kupiłeś tą świecę? 🙂

    #115824 Reply
    3dUaRd0
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 16
    • Postów: 18

    Tak to napewno coś ze świecą, bo kiedyś miałem ten sam problem. Kupiłem sobie świece, w promocji za 6 zł, chodziła dobrze przez miesiąc, a potem motor nie odpalał za pierwszym razem, jak zawsze to robi i też na obrotach tracił. Pojechałem do kolegi, a on wkręcił swoją świece na próbę i leciał jak żyleta, i za pierwszym razem odpalił. Teraz 2 rok cisne na świecy NRK i pali na strzał, nawet na zimno. Może też być problem z kapturkiem świecy – zobacz.

    #115891 Reply
    Dawid18
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    NRK powiadasz. Dobra, dzięki chłopaki, sprawdzę co i jak i dam znać 😉 😛

    #115898 Reply
    Padalec
    Uczestnik
    • 1
    • Postów: 886
    • Postów: 887

    Pewnie literówka ale dla pewności 🙂
    NRK – http://pl.wikipedia.org/wiki/NRK
    NGK – znana firma produkująca świece.
    tylko dobierz właściwą.

    #115934 Reply
    Sebastian_Roginski
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 5
    • Postów: 7

    Hej,

    sorry że tak długo czekałeś na odpowiedź – świeca ngk br8hsa
    co zabawniejsze jest to świeca samochodowa polecana przez producenta 😉

    masz tutaj link do manuala niestety po angielsku – red devil i jet euro to bliźniaki więc wszystko jest tak samo prócz malowania i nazwy 😉

    http://www.selectportal.com.au/resources/Service-Manuals/RedDevil_JetBasic_Jet100.pdf

    #117454 Reply
    Dawid18
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    Dzięki Panowie 😉 Jak na razie można stwierdzić, że to świeca 🙂 Teraz wystarczy muśniecie rozrusznika, ale zobaczymy co będzie dalej 😛

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Reply #115612 in SYM Problem z odpalaniem.
Twoje informacje:




Back to top button