Światła gasną zaraz po zapaleniu – Kymco Super 8

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Grupy Dyskusyjne Skutery i Motorowery Kymco Światła gasną zaraz po zapaleniu – Kymco Super 8

Ten temat zawiera 25 odpowiedzi, ma 10 głosów i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe  Anonimowy 8 lata temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 26 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #43042
    Zdjęcie profilowe flippo1992
    flippo1992
    Użytkownik
    • Postów: 10

    Witam!

    Mój problem polega na tym, że gdy silnik jest już zapalony i załączam światła mijania to one po kilku sekundach gasną, postojowe działają bez zarzutu, tak jak wszystkie inne, silnik odpala bez problemu.

    Co może być tego przyczyną??

    Dziękuję za pomoc

    #43046
    Zdjęcie profilowe Piotrekacm
    Piotrekacm
    Użytkownik
    • Postów: 53

    Myśle, że to jest coś z akumulatorem. Jak długo masz już ten akumulator?

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/37350] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/37350/icon3.png[/IMG][/URL]
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

    Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
    #43049
    Zdjęcie profilowe flippo1992
    flippo1992
    Użytkownik
    • Postów: 10

    Niecały rok

    #43050
    Zdjęcie profilowe Piotrekacm
    Piotrekacm
    Użytkownik
    • Postów: 53

    To może wina bezpieczników. Ale niech wypowie sie ktoś bardziej doświadczony 🙂

    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/37350] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/37350/icon3.png[/IMG][/URL]
    #43051
    Zdjęcie profilowe madi
    madi
    Użytkownik
    • Postów: 5 788

    Jakich bezpieczników ?! Przecież światła ciągną prąd bezpośrednio z prądnicy a nie z akumulatora. Po drodze nie mają żadnego bezpiecznika.

    Router WS 50 2013
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Kominiarka motocyklowa teraz za 10,59 PLN z tanią i szybką wysyłką

    Zadbaj o swoje zdrowie na motocyklu. Kominiarka pod kask to ochrona Twoich górnych dróg oddechowych i komfort termiczny w chłodne dni. Wysyłka w 24h. Paczkomat 12,50 PLN i darmowy zwrot do 14 dni.
    #43091
    Zdjęcie profilowe Whistler
    Whistler
    Użytkownik
    • Postów: 271

    W pierwszej kolejności sprawdził bym sam włącznik świateł, może coś za słabo styka. Jak przytrzymasz włącznik świateł mijania, to nie zgasną? Albo może migają jak trochę nim poruszasz (bez przełączania na postojowe)?

    Jeśli to nie włącznik, to pozostaje Ci sprawdzić wiązki kabli idące do świateł mijania i ich rezystora. Najlepiej multimetrem (bo od razu widać jakie jest napięcie), jeżeli go masz i wiesz jak się nim posługiwać.

    ____________________________________
    Kymco Vitality 2t
    [URL=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/33748] [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/33748/icon3.png[/IMG][/URL]
    [img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Bykom_stop][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
    #43112
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 200

    Ja bym sprawdzil regulator napiecie. Ja mam tak ze jak na odpalonym potworze wlaczam pozycje to sie swieca normalnie przelaczam na mijania one gasna a żarzą się mijania dopiero jak dodam gazu pala sie normalnie,tak samo jest z dlugimi.
    Mechanik mowil zeby sie tym nie przejmowac.

    #43121
    Zdjęcie profilowe flippo1992
    flippo1992
    Użytkownik
    • Postów: 10

    No tak, ale u mnie gasną podczas jazdy.

    #43134
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 200

    to cos z instalacją moze byc lub przelacznikiem

    #43137
    Zdjęcie profilowe
    Anonimowy
    • Postów: 795

    moduł od świateł ..

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 26 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie