Śrubki regulacyjne gaźnika – proste pytania

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Chodzi mi o śrubkę regulacyjną skład mieszanki.
    Wkręcam śrubkę w którą stronę, a wykręcam w którą w 139QMB?
    Wkręcając śrubkę zwiększam paliwo, czy zmniejszam?

Wiem, że durne pytania, ale tak sobie chodziłem po forum, i w nie których tematach pisze, że zmniejsza się paliwo odkręcając śrubkę, a w innych tematach odwrotnie. Stąd już nie wiem co i jak, gdyż chciałbym dodać mu odrobinkę benzyny, gdyż na zimnym silniku po wyłączeniu ssania dostaje lekkiego „muła”, który odpuszcza zaraz po zrobionych pierwszych metrach po odpaleniu.

MarSen
    Użytkownik
    • 11
    • 260Postów:

Jeśli przykręcasz to dostaje mniej paliwa, odkręcasz to więcej.

Mario1
    Użytkownik
    • 0
    • 1 223Postów:

z tego co się orientuje to wkręcając wzbogacasz mieszankę ( ruchy zgodne ze wskazówkami zegara )

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

No i mamy dwa posty mówiące co innego 🙂

Mario1
    Użytkownik
    • 0
    • 1 223Postów:

i to jest problem , sam gdzieś wyczytałem lekturę gdzie pisało że w niektórych modelach gaźnika wykręca się a w innych wkręca – pozostaje zasada prób i błędów , sam kiedyś zapytałem się w serwisie jak to jest to powiedział mi że wkręcając wzbogacamy mieszankę – czyli więcej paliwa lub jak kto woli mniej powietrza.

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Spróbuj pół obrotu wkręcić. Nawet odrobię mniej niż pół. Jak nie pomoże to weź jak było i kolejne pół obrotu w drugą stronę.

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

w 139QMB wkręcasz śrubkę od mieszanki do końca wykręcasz 1.5 obrotu i gaźnik wyregulowany 😉 potem tylko ustawiasz wolne obroty i to cała filozofia jak masz wszystkie części oryginalne

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button