Skuter nie pali, świeca zalana

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

Witam. Powidzcie mi co jest nie tak. Skuter normalnie odpalał, ostatnio byłem się przejechać i po powrocie do domu skuter już nie odpalił choc silnik był ciepły. Nastepnego dnia odpalił bez problemu, po 2 godzinach chciałem go ponowanie odpalić i nic nie odpalił, kolejnego dnia było to samo odpalił a po jakimś czesnie już nie. Dziś postanowiłem sprawdzić świece oczewiście była zalana to ją wysuszyłem i podgrzałem lecz bez rezultatu skuter nadal nie pali. Co może być przyczyną ze zalewa swięce i raz dziennie odpala??

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Według mnie to wygląda na problemy z cewką lub samą świecą.

Anonim
    Nieaktywny
    • 27
    • 2 984Postów:

Najlepiej sprawdź na innej świecy jak odpala 🙂

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

ok. Jutro kupię nową świece i sprawdzę.

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

Witam. Nie dodałem jednej szczegółowej informacji otóż jak odpalam skuter to koło sie dośc szybko kręci. Czy to możliwe że skuter dostaje za bogata mieszankę i potem nie pali bo go zalewa? Wykręciłem troche srubkę i obroty się zmniejszyły zobacze za kilka minut czy odpali czy nie.

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

blokuje ci przepustnice wraz z iglica stad tak wysokie obroty przy rozruchu

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

Ale od kiedy go mam to zawsze koło się kręciło i nie było problemów z odpaleniem. A jeśli jest tak jak mówisz to co trzeba zrobić aby to naprawić?

romet727p10
    Użytkownik
    • 51
    • 471Postów:

Koło się kręci bo po dopaleniu włącza się ssanie. też tak mam

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

Wiem że ssanie się właczają ale nawet po godzinie jazdy skuetr jest nadal na wysokich obrotach i sam jedzie bez dodawania gazu.

kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

Wyreguluj gaźnik .

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

skrzywiona iglica i podadaniu gazu nie poada do własciwie “zadanej” wysokości. kuba90876 ma racje a jelsi to faktycznie krzywa iglica to pomoze tylko jej wymiana

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

ok jutro to sprawdzę i napiszę. Dzięki za info.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

czyli by jezdzil non stop na polowie gazu?

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

ehh juz sam niewiem co mam z tym skuterem zrobic wogóle nie pali, sprawdzałem dzis iglice w gazniku i była prosta przy wkładniu jej spowrotem trochę się zgieła to ja wyprostowałem i włożyłem spowrotem, gaznika nie dam rady wyregulowac bo skuter wogóle nie pali. Macie jeszcze jakies pomysły co mogę z nim zrobic czy zawieśc go do mechanika i niech naprawia?

romet727p10
    Użytkownik
    • 51
    • 471Postów:

Sprawdź na innej świecy! to jest podstawa. Jak nie nie ma iskry to coś z cewką.

KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • 2 166Postów:

lub samym kablem Wn albo tez mogl pasc modul a dokladnie jego układ odpowiedzialny za iskre

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

Witam. Odpaliłem dziś skuter i niechce wejśc na obroty, ostatnio normalnie wchodził a teraz lipa. Czy może to byc spowodowane że iglica w gażniku jest odrobine skrzywiona?

kuba90876
    Użytkownik
    • 30
    • 1 103Postów:

No może to być wina iglicy. Według mnie wyreguluj teraz dobrze gaźnik i skuter powinien chodzić 🙂 jeżeli regulacja nic nie da to wtedy wymień iglice

rweb
    Użytkownik
    • 10
    • 34Postów:

OK. Dzieki za info

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button