SKUTER NIE ODPALA Z PRZYCISKU

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Skutery SKUTER NIE ODPALA Z PRZYCISKU

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe sobanek6 sobanek6 3 lata, 5 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #304409
    Zdjęcie profilowe michallo12345
    michallo12345
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Witam,

    Mam problem z moim skuterem – Router Deluxe 1, mianowicie skuter nie odpala z przycisku. Rozrusznik jest sprawny (na krótko działa), wymieniłem przekaźnik rozrusznika, ale nadal nie jest dobrze. Akumulator jest sprawny na 100%, z kopki pali bez problemu.

    Możliwe, że to czujnik przy hamulcu ?. Rozkręciłem plastiki, czujnik lewego i prawego hamulca łączy się w jeden kabel. Natomiast podczas wciskania stopu, prawy stop działa bez problemu, ale po wciśnięciu lewego stop się nie świeci. Wydaje mi się, że nie powinno być różnicy między tym, czy wciskamy lewy, czy prawy hamulec – rozrusznik powinien palić. A tu zero odzewu, ani nie kręci, nawet nic nie tyknie.

    Co to może być?

    Z góry dziękuję za pomoc !

    #304411
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 18 700

    no to na lewym stopie nie powinien palić a na prawym (sprawnym) powinien – tzn zadziała tylko JEŚLI pali się lampa STOP
    dodatkowo sprawdź czujnik stopki bocznej

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

    Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
    #304787
    Zdjęcie profilowe michallo12345
    michallo12345
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Sprawdziłem dzisiaj ten czujnik stopki bocznej – gruz nadal nie działa, a czujnik jest dobry… Jeżeli nóżka jest opuszczona nie da się go odpalić nawet z kopniaka, natomiast jak nóżka jest schowana to pali tylko z kopniaka, a więc czujnik działa na pewno.

    Co to może jeszcze być ? Nie mam już pomysłów, w końcu wezmę go i spalę 😀

    #305368
    Zdjęcie profilowe sobanek6
    sobanek6
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Sprawdż bezpiecznik mi ostatnio się przesuną i także nie szło z przycisku odpalić objawy jak w twoim były a po odpaleniu z kopki brak kierunkowskazów.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie