Skuter Motobi Wilga III problem z odpalaniem

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Skuter Motobi Wilga III problem z odpalaniem

Ten temat zawiera 9 odpowiedzi, ma 5 głosów i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe madi madi 9 lata, 2 miesiące temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #27309 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe wiechu76
    wiechu76
    Użytkownik
    • Postów: 7

    Witam problem jest tego typu,gdy mam naładowany akumulator to wszystko jest ładnie ,pięknie przez 4 dni jazdy,odpala bez zarzutu,ale już na piąty dzień koniec,a akumulator jest naładowany cały czas!No i wtedy znowu ładuję akumulator na maxa i znowu 4 dni ok,w 3 dniu już gorzej odpala ale odpala,po czterech dniach nie idzie odpalić.Słyszałem że problemem może być regulator napięcia.Proszę o pomoc.Pozdrawiam

    wiechu76
    #27310 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe madi
    madi
    Użytkownik
    • Postów: 5 788

    może czasem trzeba kickstartera użyć. 😉

    Router WS 50 2013
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Junaka M12 Vintage 125 na prawo jazdy B

    Bądź oryginalny i wyróżnij się na drodze z Junakiem M12 Vintage 125. Niezawodny silnik z wtryskiem paliwa. Szprychowe, duże koła. System hamulcowy CBS. Do tego matowe malowanie i potężna doza komfortu zarówno podczas jazdy po mieście, jak również wszędzie tam, gdzie poniesie wzrok. Spełnij swoje marzenia o nowym Junaku. Już za 9 199 PLN.
    #27346 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe wiechu76
    wiechu76
    Użytkownik
    • Postów: 7

    dobry żarcik;0 niezła porada nie powiem:) proszę o pomoc

    wiechu76
    #27357 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe a123659
    a123659
    Użytkownik
    • Postów: 2 527

    Niewiem co to może być, ale jeżeli problem z odpalaniem to może świeca? Iskra jest?

    o
    #27365 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe wiechu76
    wiechu76
    Użytkownik
    • Postów: 7

    wiesz,jak doładuję akumulator po tych czterech dniach to znowu skuter odpala bez zarzutu przez pare dni,góra cztery.A akumulator po tych czterech dniach jest ok,klakson działa,światła ok,wszystko pasuje tylko problem z odpaleniem (nie mówię o nożnym) i tak co cztery dni jazdy skuterem ładuję na maxa akumulator i znowu jest ok.Nie wiem kupię nowy regulator napięcia i zobaczę jak podłączę,może napięcie nie jest ok.

    wiechu76
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Poznaj Garaż BMW pełen motocykli gotowych do odbioru.

    W ofercie Garaż BMW odnajdziesz fabrycznie nowy bądź używany motocykl w doskonałym stanie. Wejdź i sprawdź jak blisko jest Twój wymarzony motocykl BMW. Skorzystaj z atrakcyjnego finansowania w programie BMW 3asy ride
    #27374 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Kapuchon
    Kapuchon
    Użytkownik
    • Postów: 2 689

    Może nie ma ładowania ? Prądnica sprawna ? Albo poprostu akumulator już do d**y.

    Ja w Korkach Nie Stoję !
    [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/45071/icon3.png[/IMG]
    #27379 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe madi
    madi
    Użytkownik
    • Postów: 5 788

    może przekaźnik rozrusznika ? no nie wiem, jak wszystko działa i co 4 dni nie odpala t

    Router WS 50 2013
    #27383 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Kapuchon
    Kapuchon
    Użytkownik
    • Postów: 2 689

    Nie jestem ekspertem i nie uważam się za jakiegoś tam znawce ale wydaje mi się że ładowanie jest bardzo słabe lub wogóle go nie ma i akumulator się rozładowuje przez te 4 dni i później trzeba go znów ładować. Więc uważam że prądnica nie działa lub ledwo co działa.

    Ja w Korkach Nie Stoję !
    [IMG]http://www.motostat.pl/user_images/45071/icon3.png[/IMG]
    #27394 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Suawek
    Suawek
    Użytkownik
    • Postów: 888

    A masz w nim alarm, to wypierdziel bo jak w chińczyku uruchamiałem go z pilota a potem gasiłem normalnie to takie akcje były że akumulator siadał w 2-3 dni.

    #27395 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe madi
    madi
    Użytkownik
    • Postów: 5 788

    Racja, alarm strasznie niszczy akumulator, kolega miał taki bajer z odpalaniem skutera z pilota. Aku musiał ładować raz na tydzień. Aku miał 3Ah. Skuter jak mój.

    Router WS 50 2013
Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 10 łącznie)
Odpowiedz do: Skuter Motobi Wilga III problem z odpalaniem
Informacje o Tobie: