Romet router bassa 50: porblem ze swiatłami

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Grupy Dyskusyjne Skutery, Motorowery i Motocykle Router Romet router bassa 50: porblem ze swiatłami

Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 3 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Wombat Wombat 2 lata, 10 miesiące temu.

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #306131
    Zdjęcie profilowe tatarek
    tatarek
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Po odpaleniu skutera i wlaczeniu swiatel mijania podswietlal mi sie caly panel(tam gdzie jest licznik itp), a gdy zapalilem drogowe to jeszcze dioda na panelu informujaca ze takowe swiatla sa wlaczone. Teraz jak uruchomie skuter i zaczne wlaczac swiatła to nie ma zadnej reakcji i na panelu (nie podswietla sie, dioda drogowych tez sie nie zapala) i w swiatlach. Reszta (stop,kierunki/dioda kierunku na panelu) dziala… Szukalem w necie schematu elektryki ow skutera ale nigdzie jej znalezc nie moge… Nie mam pojecia co moze byc nie tak.. wszystkie kostki i inne laczenia sa w porzadku.

    #306137
    Zdjęcie profilowe Dziadek_z_Kielc
    Dziadek_z_Kielc
    Użytkownik
    • Postów: 162

    Jak zapytasz (poszukasz sobie cokolwiek) na danym forum, to masz wypowiedzi z tym w opór.
    I zawsze są to dość treściwe wypowiedzi. A jakże by z tym inaczej tutaj samemu zaczynić. ;P

    Ej, no, nie mam już do was wszystkich siły. Poważnie. 😛
    #306139
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 16 871

    i to by było na tyle ze ^skasuj mi konto^ … 😀 i jak zwykle ostatnio – bardzo pomogłeś.
    .
    Kolego, router bassa ma typową instalacje chinolowatą wiec w zasadzie pasuje pierwszy lepszy

    z tych
    https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=schemat+elektryczny+skuter+4t
    albo tych
    https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=schemat%20elektryczny%20router%20bassa

    myśle że zasilanie licznika ci wymiękło

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
     
    Czytaj
    REKLAMA

    PRZESIĄDŹ SIĘ NA MIEJSKĄ 125


    Myślisz o zakupie motocykla 125? Poznaj bezkonkurencyjną sto dwudziestkę piątkę na rynku PULSAR NS 125
    #306154
    Zdjęcie profilowe tatarek
    tatarek
    Użytkownik
    • Postów: 2

    A wiec tak… tylna zarowka od swiatel pozycyjnych byla spalona, ale po wymianie dziala (pozycyjne tylnie sie swieca) przednia za to wyglada ok ale nie swieci (nie mam narazie zamiennika), zarowki od swiatel mijania przednich sa spalone, zarowki podswietlajace panel wydaja sie byc cale ale nie swieca… wychodzi na to ze cos poszlo nie tak i zarowki sie popalily ..

    #306156
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 16 871

    no na to wygląda. opornik albo regulator napięcia. w najgorszym razie stator

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie