Romet 747 eco dusi się, nie odpala.

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Romet 747 eco dusi się, nie odpala.

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe sebek sebek 6 lata, 8 miesiące temu.

Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #107138
    Zdjęcie profilowe zelmen95
    zelmen95
    Użytkownik
    • Postów: 2

    Mam problem, jesienią odstawiłem skuter do garażu.
    Po wyciągnięciu spodziewałem się problemów, ale nie aż takich.
    1. Nie działa odpalanie od przycisku, mimo że akumulator naładowałem.
    2. Brak świateł i ogólnego napięcia.
    3. Gdy już odpali od kopki to zalewa się po kilku sekundach i gaśnie (no chyba że wezmę go na większe obroty, lub ruszę szybko – idzie, ale po spuszczeniu obrotów zalewa się i gaśnie)
    Świeca jest ok. Sprawdzałem ustawienia mieszanki śróbką we wszystkich kierunkach, im bardziej odkręcona tym mniej gasł, ale po kilku sekundach i tak to następowało. Miałem już ten problem wcześniej, ale po regulacji znikł i gasł czasem tylko na zimnym.
    Dodam że skuter jest w miarę nowy ma przejechane niecałe 1500km.
    Co zrobić? Moje własne siły już wyczerpałem. Czy pomoże tylko mechanik? Czy to wina elektroniki?

    #107149
    Zdjęcie profilowe sebek
    sebek
    Użytkownik
    • Postów: 91

    Sprawdziłbym filtr powietrza, przeczyścił gaźnik. Może to wina ssania, że gaśnie, hm…

    Co do świateł i napięcia, sprawdź wszystkie kabelki, może się gdzieś uszkodziło, przerwało, zaśniedziało.

    Pozdrawiam.
     
    Czytaj
    REKLAMA

    Junak 126 teraz za 279,95 zł miesięcznie

    Wybierając nowego Junaka 126 możesz skorzystać z promocyjnego finansowania RSSO 0% bez ukrytych kosztów i wpłaty własnej. Już za 279,95 zł miesięcznie (20 rat 0%) możesz wyjechać z salonu nowym motocyklem Junak 126!
Oglądasz 2 posty - 1 przez 2 (z 2 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie