PROBLEM ZE SKUTEREM PODCZAS JAZDY POMOCY!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Omegos1996
    Użytkownik
    • 10
    • 120Postów:

Witam, Mam problem z 4T.. A mianowicie podczas jazdy skuter przestaje reagować na gaz.. silnik chodzi do momentu zatrzymania, gdy już się zatrzyma gaśnie i ciężko odpalić z kilka minut trzeba odczekać.. do tego mryga mi czerwona kontrolka security (BEZPIECZEŃSTWO) wymieniłem ostatnio, zaworek paliwa, filtr powietrza, filtr paliwa, świece.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

To dobrze że wszyscy wiemy jaki to skuter. Na pewno ktoś pomoże.

Masz immobilizer?

Omegos1996
    Użytkownik
    • 10
    • 120Postów:

Kingway Condor 4T, nie nie ma immobilajzera.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

ale kontrolka sobie miga zawsze czy dopiero jak sie tak zaczyna dziać z silnikiem?

Bo pierwszy objaw przypomina albo puchnięcie tłoka (jak sie przestudzi z 5 minut to rusza) albo zalewanie paliwem ew. odcinanie paliwa

Ale jeżeli m to związek z kontrolką security to znaczy że masz w nim alarm i coś go wzbudza.

Omegos1996
    Użytkownik
    • 10
    • 120Postów:

kontrolka mryga po przekręceniu stacyjki wystarczy że nim bójne odrazu mryga. jak zgaśnie on delikatnie zaskakuje ale nie mozę jak zaskoczy zgaśnie i znów trzeba tak za 4 razem zapali

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 116Postów:

zobacz co jest podpięte pod tą kontrolke

Omegos1996
    Użytkownik
    • 10
    • 120Postów:

Dobra, z gaśnięciem ogarnięte, dysza wolnych obrotów zresztą cała komora pływakowa była zawalona jakimś syfem, wyczyściłem i jest okey ;)Ale ta kontrolka dalej mryga… Ta kontrolka mryga gdy się nim buja i zbiornik paliwa jest w pół napełniony gdy jest pełny na ful nie mryga, nie ogarniam tego..

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button