problem z zippem Quantum

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #115776 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    witam,mam problem.gdy odpalam skuter ze startera to mi sie wszystko rozlacza.gdy jade to tez mi sie wylacza tj licznik bo mam cyfrowy i wszystko co jest na desce.pierwsza mysl to ze akumulator siadl ale podczas jazdy to powinien sie naladowac ale podczas jazdy gdy mi sie to rozlacza to alarm mi wyje.na desce mi wszystko wariuje raz sie wlacza zaraz wylacza i tak w kółko.wskaznik od poziomu naladowania akumulatora raz pokazuje ze jest w pelni naladowany a raz ze rozladowany i tak ciagle sie zmienia.ktos mi pomoze rozwiazac ten problem?

    #115783 Reply
    Sertive
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 9
    • Postów: 14

    Po pierwsze sprawdź bezpieczniki. Potem przewody czy nie ma gdzieś przebicia/zwarcia, masę czy jest podłączona. Jak to nie pomoże to sprawdź alternator czy jest odpowiednie ładowanie akumulatora.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #115785 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    bezpiecznik napewno jest dobry bo wymienilem i dalej tak samo.do pracy jechalem bylo wszystko ok.pozniej odpalam i zaczelo sie wszystko wylaczac.z tego co wiem to bez akumulatora jak chodzi skuter to powinno sie wszystko swiecic.rozrusznik mi normalnie odpalal na akumulator.moze to wina stacyjki lub tablicy.tam moze jakies zwarcie jest?

    #115786 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    rozumiem zeby deszcz padal to moglo dostac gdzies tam wilgoci ale bylo suchutko to ja nie wiem czemu tak sie dzieje?

    #115927 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    to wyglada jakby akumulator nie ladowal

    #115928 Reply
    Hubcio005
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 4
    • Postów: 5

    moze akumulator albo jakieś zwarcie ma

    #115972 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    tyle to ja sam wiem

    #115974 Reply
    agentmb
    Uczestnik
    • 2
    • Postów: 293
    • Postów: 295

    Odłącz alarm i wtedy sprawdź jak jeździ.

    #115978 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    tylko jak odlaczyc alarm?nawet jak jest skuter wylaczony to czasami pika alarm tak samo jak zawsze skuter wylaczalem to tak pikal

    #116355 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    jak odłączyc alarm?

    #116370 Reply
    Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • Postów: 1 634
    • Postów: 1 646

    Przy alarmie powinien być dodatkowy bezpiecznik – przynajmniej ja tak mam.

    #116379 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    ale gdzie ten alarm sie znajduje w Zippie Quantum 2t?

    #116519 Reply
    maniek6666
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 3
    • Postów: 4

    W moim zipp-ie quantum rs jest pod przednia obudowa patrzac od przodu nad prawym swiatłem pod regulatorem napiecia http://karbownik.pl/image/cache/data/products/120114iuiloiui-600×600.jpg

    #116650 Reply
    slawekxxx
    Uczestnik
    • 26
    • Postów: 119
    • Postów: 145

    odaczylem alarm i tak samo sie dzieje.jak odpale wszystko ok a jak dodam gazu to zaraz wszystko gasnie i kierunki tylko sie pala nie migaja.moze to regulator napiecia

    #120490 Reply
    Hubcio005
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 4
    • Postów: 5

    moze przerywacz

    #120587 Reply
    snajki30
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 9
    • Postów: 16

    wez zwykly miernik elektryczny odpal skuter i zobacz jakie jest ladowanie-czy wogole jest? Podaj jakie masz wartosci odczytow po pomiarze

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: problem z zippem Quantum
Twoje informacje:




Back to top button