Problem z odpaleniem, Keeway Leone RK50s.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #190927 Reply
    Morormo
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

    Witam. Piszę tutaj ponieważ mam problem ze swoim motocyklem. Jest to Keeway Leone RK50s i problem tkwi z odpaleniem. A więc zacznę od początku. Na samym początku Keeway nie chciał odpalić z elektrycznego startera co by wskazywało na rozładowany akumulator. Z kopa za pierwszym razem. Po kilku dniach odlewałem koledze paliwo z baku odkręcając przewód paliwowy. A po 20 minutach, gdy zgasiłem silnik i chciałem odpalić ponownie już nie palił. Na odpych złapał lecz po kilku sekundach zgasł. Jaki może być powód nie odpalania się silnika. ?

    #190962 Reply
    Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • 9
    • 538Postów:

    Mogłeś zapowietrzyć układ paliwowy lub w wyniku przelewania do gaźnika dostało się jakieś ustrojstwo i go blokuję. Przeczyść gaźnik, zalej bak do pełna i odpowietrz cały układ.

    #190985 Reply
    Morormo
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

    A masz może jakiś filmik z instrukcją/pomocą jak odpowietrzyć układ paliwowy 😀 Bo zależy mi na tym, żeby samemu to zrobić 😉 Albo może jakieś wskazówki ?:D Z góry dzięki 😉

    #190989 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 21 484Postów:

    chcesz odpowietrzać układ wydechowy? dmuchnij w rure…

    #191021 Reply
    Morormo
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

    Literówka ;3 Miało być układ paliwowy 😉

    #191086 Reply
    Morormo
    Użytkownik
    • 1
    • 4Postów:

    Okej. Sprawa wygląda następująca. Wszystko zostało odpowietrzone, świece sprawne wszystko kopie, na popych odpala wbija się na coraz większe obroty lecz traci na prędkości ;3 co może być przyczyną?

    #191146 Reply
    Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • 9
    • 538Postów:

    Jeżeli podczas jazdy rosą obroty, a prędkość pozostaje ta sama, to oznacza ślizgające się sprzęgło.

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Reply #191021 in Problem z odpaleniem, Keeway Leone RK50s.
Twoje informacje:




Back to top button