Problem z odpalaniem Router Bassa

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #98900 Reply
    roman9991
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 2
    • Postów: 4

    Witam! Mam problem z odpaleniem zimnego skutera Romet Router Bassa. Kupiłem go miesiąc temu i od samego początku mam ten problem, że zimny nie odpala, z kopki, a ze startera elektrycznego po dłuższym czasie.
    Proszę o pomoc.:)

    #98924 Reply
    Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 1 180
    • Postów: 1 187

    podkręć obroty śrubką w gaźniku albo dodawaj trochę gazu przy odpalaniu

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #98931 Reply
    roman9991
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 2
    • Postów: 4

    Już podkręcałem obroty i nic to nie daje. Kiedy dodaję gazu przy odpalaniu ze startera elektrycznego to zaczyna trochę łapać ale i tak nie odpala, dopiero po kilku próbach 5, 6 razy ale i tak długo, co skutkuje rozładowaniem akumulatora. Z kopki też nie da się odpalić gdy daje się gazu. Problem ten jest przy uruchamianiu zimnego silnika, bo jak jest rozgrzany to pali bez problemu.

    #99573 Reply
    roman9991
    Użytkownik
    • 2
    • Postów: 2
    • Postów: 4

    Rozumiem, że nikt się nie zna?

    #99574 Reply
    KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • Postów: 2 152
    • Postów: 2 166

    gaznik do czyszczenia i regulacja zaworoów

    #99608 Reply
    solmark
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 49
    • Postów: 49

    Zanim rozbierzesz skuter na części pierwsze, sprawdź czy działa ssanie. Na forum jest opisane jak to zrobić.

    #99616 Reply
    KrzysiekP
    Użytkownik
    • 14
    • Postów: 2 152
    • Postów: 2 166

    racja ale jak 4t to i tak przy okazji można sprawdzić cały silnik

    #99641 Reply
    adrian99
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 13
    • Postów: 20

    Ten sam problem był u mnie w mondo hiray po 50 km.Pewnie coś z gaźnikiem ale na szczęście już go nie mam 🙂

    #102370 Reply
    kaczyjaw
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 3
    • Postów: 3

    Moja baśka nie z tym problemu ona bez problemu odpala ze startera ale z kopki nie da rady bo mi sie zepsuła ale to moja wina.Przy odpalaniu uważaj abyś nie skutera na bocznej podnóżce bo wtedy ci skuter nieodpali.Router bassa 2012.przebieg 600km

    #107026 Reply
    attack
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 4
    • Postów: 4

    czy można wlać olej Castrol power 1 10w40 4t do router bassa 50

    #107083 Reply
    attack
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 4
    • Postów: 4

    przymulony skuter przy ruszaniu z miejsca na ciepłym i zimnym silniku

    #107526 Reply
    attack
    Użytkownik
    • 0
    • Postów: 4
    • Postów: 4

    a

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Problem z odpalaniem Router Bassa
Twoje informacje:




Back to top button