Problem z odpalaniem, kombinacje z kopniakiem-4T

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Witam, dziś zarzucę temacik-zagadkę.

Miałem znajomemu poskładać 4T do kupy-cyl wrzucony, to odpalamy-niestety, kopniak przeskakuje i nie łapie, 2 zestawy: sprężyna i reszta zmieniane.Pomyślałem, że u mnie w Romecie kopniak chodzi normalnie-przełożyłem i… dalej przeskakuje.Przełożyłem zbierak(?) wariatora, dalej przeskakuje (czyli wszystko z Rometa, pokrywa i reszta, poza wariatorem i paskiem, w Romecie wszystko gra i buczy)

O co tu chodzi? xD

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

A sobie odświeżę temat, może ktoś coś wymyśli, póki jeszcze nie poszedłem robić xD

andrzej2310
    Uczestnik
    • 0
    • 315Postów:

Spróbuj dać podkładkę za wariator na wał całość podejdzie do przodu bliżej mechanizmu kopki.
    Sprawdż tuleję wariatora czy nie była skracana,

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Lol dokręciłem delikatnie kluczem, ręcznie, postawiłem silnik na glebie (bo jest wyjęty z ramy) i normalnie działa kopniak xD

Właśnie oglądałem tuleje, później ją zmierzę dokładnie, dokręcę wario pneumatem i zobaczę, jak działa.Też mi się wydaje, że za daleko leci wszystko od mechanizmu, najwyżej dorobię podkładkę, tak jak planowałem i jak Ty radzisz 🙂

W ogóle dzięki za zainteresowanie tematem 🙂

Vezyr
    Użytkownik
    • 18
    • 2 406Postów:

Chwilę pokopało normalnie, dalej lipa już.Skuter odpalił z elektryka, co do kopniaka-ojciec władował jakąś podkładkę, chwilę pomogło i dalej lipa.

Co to może być?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button