problem z elektryką w Routerze

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #21927 Reply
    mariuszck
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 5
    • Postów: 10

    Witam
    Mam problem ze swoim skuterem (Router Sport)otóż przy próbie odpalania z rozrusznika po wciśnięciu manetki hamulca zapala się podświetlenie liczników.Po wciśnięciu przycisku startera słychać tylko tyknięcie.Natomiast w czsie jazdy silnik pracuje nie równo i są momenty kiedy gaśnie a wskazówka wskaźnika paliwa wariuje.Mechanik wymienił całą instalacje i dalej to samo.Proszę pomóżcie.Z góry dziękuje

    #21928 Reply
    madi
    Uczestnik
    • 21
    • Postów: 5 767
    • Postów: 5 788

    Cóż, masz walniętą instalację i tyle… jeśli zamiast stopu świeci podświetlenie to… Nie chce wiedzieć jak on to podłączył… Pozatym jak odbierałeś od mechanika to nie sprawdzałeś skutera, że coś nie tak jest ? To ewidentna wina instalacji i niczego innego.

    REKLAMA

    Zontes U1 125: Poczuj wszechstronność i moc

    Poznaj nowy Zontes U1 125 z najbogatszym wyposażeniem w klasie. Odkryj moc systemu oświetlenia full LED. Poczuj osiągi silnika 14.6 KM. Doceń niesamowitą wszechstronność. Przyjrzyj się z bliska każdemu detalowi.

    #21929 Reply
    mariuszck
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 5
    • Postów: 10

    Stop też świeci

    #21931 Reply
    mariuszck
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 5
    • Postów: 10

    mechanik wymieniał instalację 2 razy i za każdym razem było to samo

    #21932 Reply
    madi
    Uczestnik
    • 21
    • Postów: 5 767
    • Postów: 5 788

    posprawdzaj samemu kable wszystkie, ściągnij schemat i ze schematem w ręku sprawdź każdy kabel, gdzie wchodzi, gdzie wychodzi, możesz posłużyć się multimetrem.

    #21933 Reply
    mariuszck
    Użytkownik
    • 5
    • Postów: 5
    • Postów: 10

    dzięki

    #22984 Reply
    Bojan
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 62
    • Postów: 69

    Ja mialem tez taki problem, ze urwal mi sie ten kabel przy blotniku ale wsadzilem go z powrotem(trzyma sie na zaciskach zobacz jak odkrecisz ta koncowke i zdejmiesz gumowa oslonke) i zlutowalem.Ale teraz mam problem bo zamontowalem nowa lampe od roxa a sa inne kabelki i zle podlaczylem i przestalo mi dzialac swiatla stop kierunki i rozrusznik teraz nei wiem co zrobic

    #23000 Reply
    Cytrus
    Użytkownik
    • 1
    • Postów: 65
    • Postów: 66

    Jakoś we wrześniu tamtego roku miałem problem ze skuterem (Router Pluss). Otóż przy nieudanej próbie odpalenia skuterka za pomocą rozrusznika było słychać właśnie tyknięcie. Ponadto nieustająco wariowały kierunkowskazy. Rozwiązaniem usterki okazała się wymiana akumulatora na sprawny.

    #23074 Reply
    Bojan
    Użytkownik
    • 7
    • Postów: 62
    • Postów: 69

    o jednak problemem byla jedna schowana nie podlaczona kostka.Juz mam wszystko ok:)

    #29472 Reply
    dychul
    Uczestnik
    • 8
    • Postów: 963
    • Postów: 971

    Kiedy przy włączeniu świateł stop zapala się podświetlenie deski i światło pozycyjne przyczyną bywa źle włożona żarówka dwu włóknowa w tylnej lampie.

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: problem z elektryką w Routerze
Twoje informacje:




Back to top button