Podłączyłem aku. – i nic! Kompletnie nic!

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Error96
    Użytkownik
    • 13
    • 20Postów:

Witam,
    Przed rozpoczęciem się zimy, wyciągnąłem z mojego skutera (chińczyk, 4T) akumulator. W domu podłączyłem go pod prostownik i FULL. Ok.
    W między czasie zrobiłem audio i tak od czasu do czasu podłączałem aku pod niego. Co jakiś czas aku. ładowałem. Aku w porządku.

Dziś idę do garażu sprawdzić skuter, odpalić go itp. (skuter w zimie po tuningu) Wkładam aku i nic. Kierunki nie działają, nie odpala z elektryka tylko z kopki… Co jest? Aku w porządku, dobrze trzyma prąd. A tu nic. Może coś źle zrobiłem? Proszę o odpowiedzi i jakieś porady.

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

bezpiecznik może przepalony ?

Error96
    Użytkownik
    • 13
    • 20Postów:

Bezpiecznik cały jest:C

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Może kabel “masowy”…?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Bez masy kierunki by działały, co to za tunning był? może coś źle podłączyłeś chyba, że akumulator padł? sprawdź.

mancur
    Użytkownik
    • 3
    • 99Postów:

kable do rozrusznika zaśniedziały albo po prostu zwiesił się rozrusznik trzonkiem młotka stuknij go delikatni kilka razy

elloco
    Uczestnik
    • 11
    • 511Postów:

A jak dłubałeś to może gdzieś kable są przetarte, albo są źle podłączone i zwierają ?

sebek
    Użytkownik
    • 9
    • 91Postów:

Ja w moim chińskim skuterku miałem tak, że jak był problem z masą, to nie miał iskry(;/)…

Tutaj, ewidentnie masz problem z jakimiś kabelkami. Posprawdzaj wszystkie kostki, sprawdź czy nie ma gdzieś zwarcia, czy nie przetarłeś gdzieś kabelka.

Error96
    Użytkownik
    • 13
    • 20Postów:

Jest kabel masowy który przykręcamy do dekla głowicy i mamy iskrę:D i jest taki fajny drugi 😀 który jest koło rozrusznika. Ja po włożeniu silnika nie przykręciłem go bo śrubka mi się zapodziała a aku. nie miałem to i rozrusznika nie potrzebowałem. Dziś podłączyłem i to jednak to było:D po prostu zapomniałem o nim i tak został <lol2>

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button