Opinie: Dlaczego warto samemu robić przeglądy?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    MichalWujak
    Użytkownik
    • 118
    • 595Postów:

No jasne że lepiej samemu serwisować – przecież nie będę płacił za proste czynności 🙂 Wymiana oleju mieszankowego, przekładniowego, czyszczenie i regulacja gaźnika, czyszczenie filtra powietrza to prosta sprawa. Jeżeli skuter nie pali, to zawsze wpierw wykonuje powyższe czynności. Kiedyś to mój skuter odpalał za setnym razem ze startera nożnego i to nie pomagało, wymieniłem świecę, zakupiłem spray AUTO-START i już odpalał za 20-oma razami 🙂

rafik
    Użytkownik
    • 0
    • 7Postów:

Przekonałem się ze serwis gwarancyjny potrafi tylko zepsuć skuter.Pojechałem na takowy i w drodze powrotnej po około 3 kilometrach mój Zipp Quantum RS zaczął się dusić.Z prędkości 60 km zwolnił do 15-20kmh.Jakoś dojechałem do domu.po 2 dniach znowu pojechałem do serwisu wiec pan przedmuchał gaźnik kompresorem. Spodziewam się przez takie czyszczenie gaźnika mam problemy z jazdą:(Wiec chyba sam zacznę majstrować przy moim zipp-e!!!

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

akurat gaźnik się czyści sprężonym powietrzem, daje to najlepszy rezultat

br3w
    Użytkownik
    • 2
    • 1 665Postów:

„Wymiana oleju mieszankowego” a może frytki do tego? 🙂

rafik
    Użytkownik
    • 0
    • 7Postów:

bez wymontowania ze skutera i rozebrania??

Anonim
    Nieaktywny
    • 0
    • 20Postów:

Oj warto samemu serwisować. Kiedyś oddałem skuter na 1 przegląd to jak się później okazało zapłaciłem 130 zł… 30 za olej i 100 za samą wymianę oleju(skuter 4T), a w dodatku spodobał się jakiemuś serwisantowi mój brelok, który kosztuje w kiosku 3zł. 😐 Auto Klinika w Węgrowie – odradzam to miejsce, typowe chamy tam pracują.

yamaha97
    Użytkownik
    • 13
    • 66Postów:

Mozna serwisowac samemu . Lecy ja jest kompletnie zielony.

liske1
    Użytkownik
    • 1
    • 7Postów:

Ja też mógłbym serwisować tego mojego chińczyka, ale ja jestem tak kompletnie zielony, że nic się na tym nie znam ;/ Niestety nie jest to mój kierunek…

Kisiu1981
    Użytkownik
    • 77
    • 4 647Postów:

Prawda jest taka, że nie każdemu się chce brudzić ręce. Albo nie każdy ma smykałkę do takich rzeczy. Są też takie serwisy, że potrafią zmienić łańcuch rozrządu w dwusuwie;-) Ja sam grzebię i wiem, że mi się to najlepiej opłaca. Jeśli coś mnie przerasta to pytam o radę kumpla z serwisu skuterów i wszystko gra. Jedyną rzeczą na jaką musiałbym oddać Bzyczka do warsztatu to wymiana opony. Choć wiem, że tu niektórzy też sobie z tym sami radzą…

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button