Niebieski dym w 4t

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Autor
    Wpisy
    cinek322
    Użytkownik
    • 1
    • 3Postów:

Witam, mam pewien problem, a mianowicie z tłumika wydostaje się niebieski dym. Mój skuter to Kingway Fieesta jakiś czas zmieniłem w nim cylinder na 72ccm. Dziś zauważyłem, że z tłumika wydostaje się niebieski dym. Mam kilka podejrzeń, a dokładniej:
    -kończące się pierścienie
    -uszczelniacze zaworów
    Ale przypomniało mi się też, że ostatnio tankowałem na stacji Shell benzynę Pb95 FuelSave. Trochę o niej czytałem i wyczytałem, że dodawany jest do niej jakiś środek smarujący, by ograniczyć tarcie, a przez co ograniczyć zużycie paliwa, ograniczyć utratę mocy (dobry chwyt marketingowy 🙂 ). Teraz zastanawiam się czy ten środek smarujący dodawany do paliwa może powodować niebieski dym spalin? Proszę o pomoc 🙂 Z góry dzięki.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Wyjeździj tą benzynkę do końca i jeśli problem nie zniknie to zajrzyj do pierścieni bo być może zostały źle założone i przepuszczają.

barteklodz
    Użytkownik
    • 0
    • 783Postów:

oleum bierze
    paliwo jak każde inne, z orlena/lotosa, może na dystrybucji za dużo wiaderek dodatków wlali 🙂

cinek322
    Użytkownik
    • 1
    • 3Postów:

Ale teraz to tak dziwnie z tym dymem. Czasem leci, a czasem nie. Nie wiem co jest grane ;/

Wyświetla 1 wpisy z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button