Nie działa elektro starter i światło stopu – brak napięcia

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis Nie działa elektro starter i światło stopu – brak napięcia

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe dpiast dpiast 6 lata, 2 miesiące temu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #140720
    Zdjęcie profilowe dpiast
    dpiast
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Nagle w skuterze Motobi Rocky przestał działać:

    – elektrostarter
    – światło stopu
    – przednie światła postojowe (podwójne słabe żaróweczki)
    – wskaźnik paliwa i obrotomierz
    – podświetlenie wszystkich wskaźników

    Wszystko inne działa elegancko.
    Skuter pali ze stopki (nawet bez wciskania hamulców).

    Nie wiem co to może być.
    Spotkał się ktoś z tym?

    #140728
    Zdjęcie profilowe madridista
    madridista
    Użytkownik
    • Postów: 93

    Jakiś bezpiecznik padł moim zdaniem.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    MOTOCYKLE SUZUKI Z PAKIETEM TRAVEL PACK

    Travel Pack to specjalna edycja popularnych i wszechstronnych motocykli Suzuki z wyposażeniem, które poprawi komfort Twojego podróżowania. Zwinny GSX-S1000F, niezawodny V-Strom 1000 XT i uniwersalny V-Strom 650 XT – teraz w wersji specjalnej z wyposażeniem w cenie.
    #140761
    Zdjęcie profilowe dpiast
    dpiast
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Z tego co wiem to mam tylko jeden bezpiecznik, przy akumulatorze.
    Jest on cały, nie przepalony.

    Po wymianie informacji z innymi osobami poszedłem sprawdzić przekaźnik rozrusznika. Po podłączeniu dwóch grubych czerwonych przewodów dochodzących do przekaźnika rozrusznik skuter kręci i elegancko odpala. I wychodzi na to że przekaźnik jest walnięty.

    Jednak zastanawia mnie dlaczego pomimo odpalania poprzez zetknięcie tych kabli to nadal nie działa obrotomierz i wskaźnik paliwa. Może jednak to nie problem z przekaźnikiem?

    #140921
    Zdjęcie profilowe dpiast
    dpiast
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Dziś sprawdziłem obwody światła stopu i wszystko sprawne lecz nadal nie działa. Miernikiem sprawdziłem żarówkę i jest sprawna.
    Tak samo przykładając miernik do oprawy żarówki pokazuje iż obwody w skuterze są całe. Również w ten sposób wyeliminowałem czujniki w dźwigni hamulca bo po ich wciśnięciu zamykały ten drugi obwód w oprawie żarówki stopu.

Oglądasz 4 posty - 1 przez 4 (z 4 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie