Mój pierwszy, tani skuter – jaki?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Zgiebongo
    Użytkownik
    • 4
    • 45Postów:

Witam,
    W temacie skuterów, motorów itp jestem KOMPLETNIE zielony.
    Mam do dyspozycji maksymalnie 1600zł i zastanawiam się jaki skuter kupić. Wiem, że jest ich w takich cenach kilka, i właściwie nie wiem czym się na dobrą sprawę różnią…
    Jaki byście mi polecali? Najlepiej jak najtańszy…
    Pozdro i z góry dzięki za podpowiedzi.

harekop
    Użytkownik
    • 31
    • 530Postów:

Skuter za tą cenę nowy to toros f16. Przeglądnij forum zanim zrobisz nowy temat, bo takich jak ten jest 1029548584 i jeszcze więcej.

ruphert
    Użytkownik
    • 1
    • 89Postów:

Mam do sprzedania Rometa 727 Premium 12 cali, z kaskiem, pilotem, owiewką i kufrem. 2 letni, przebieg 6400, po wymianie paska. Chodzi idealnie, zadbany, serwisowany u dobrego mechanika z całą historią w książce serwisowej. Myślę że lepszy od gołego Torosa, nic w nim nie trzeszczy i ma hamulec tarczowy. No ale nie znam sie na Torosach 🙂

http://tablica.pl/oferta/romet-727-premium-12-cali-alarm-kufer-owiewka-pilot-kask-z-blenda-xxl-CID5-ID1zxNL.html

Zgiebongo
    Użytkownik
    • 4
    • 45Postów:

Używane nie za bardzo, ludzie nie polecają takich rozwiązań.
    Mówicie o F16, ciekawy pomysł.
    A co sądzicie o Bassa 50? Bo to podobno najpopularniejszy skuter.

rkos
    Użytkownik
    • 32
    • 677Postów:

To to samo co toros tylko że inne plastiki.

ruphert
    Użytkownik
    • 1
    • 89Postów:

Zgiebongo napisał:

Używane nie za bardzo, ludzie nie polecają takich rozwiązań.

Jacy ludzie?

Zgiebongo
    Użytkownik
    • 4
    • 45Postów:

Po prostu tak czytałem, nie mam zaufania do używek, spory przebieg.
    Czyli F16 i Bassa 50. Coś jeszcze?

MrJakub654
    Użytkownik
    • 11
    • 164Postów:

Używany skuter, 2 lata 6400 przebiegu, kufer ? Pewnie był ładowany, po 2 osoby, czyli zawieszenie zmęczone, hamulce, co do nich nie mam zdania, bo podciągnąć można w każdym skuterze, a jak jesteś zielony, to ktoś może Ci niezły bubel sprzedać.. W 2 lata zrobić tyle km, to raczej nie tylko wyjazdy do sklepu, czy na przejażdżkę, ja odradzam kupno owego skutera.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

MrJakub654 napisał:

Używany skuter, 2 lata 6400 przebiegu, kufer ? Pewnie był ładowany, po 2 osoby, czyli zawieszenie zmęczone, hamulce, co do nich nie mam zdania, bo podciągnąć można w każdym skuterze, a jak jesteś zielony, to ktoś może Ci niezły bubel sprzedać.. W 2 lata zrobić tyle km, to raczej nie tylko wyjazdy do sklepu, czy na przejażdżkę, ja odradzam kupno owego skutera.

Wystarczy dziennie jeździć do roboty/szkoły i na weekendowe wycieczki aby zrobić 3200 w jeden sezon. Ja mam kufer i mimo to nie przeciążam całej konstrukcji dlatego też do każdego egzemplarza trzeba przyjrzeć się inwidualnie.

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

W tym budżecie to z nowych Torosa F16 lub Router Bassa a z używanych to musisz poszukać na allegro. Radziłbym na początek coś nowego.

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Jeśli już wybierasz pomiędzy Router Bassa a Toros F16 to bierz Torosa.

wodka85
    Użytkownik
    • 31
    • 211Postów:

wybierz jednego z tych :
    http://www.piaggio.com.pl/vespa/Vespa-w-Polsce/index.php?id=1

niech starzy Ci dolożą i jazda na miasto !!!

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

wodka85 napisał:

wybierz jednego z tych :

Dobry żart. Budżet 1600 zł i Piaggio za 11 tyś 🙂

wodka85
    Użytkownik
    • 31
    • 211Postów:

niech na grzyby do lasu chodzi i sprzedaje na skupie, zlom i puszki po śmietnikach zbiera i weźnie skuter na raty to moze coś wypali hehe

ruphert
    Użytkownik
    • 1
    • 89Postów:

wodka85 napisał:

wybierz jednego z tych :

Tylko co ten skuter ma oprócz wysokiej ceny, wyglądu jak furmanka i chromów? Nawet nie ma chłodzenia cieczą, małe koła i szkoda kasy. Lepiej kupić dwa skuter za połowę ceny, dłużej posłużą 🙂

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Nie , nie. Za taką kasę to dobrą Yamahę dostaniesz. Ale kolega nie ma takiego budżetu 🙂 Pozostaje Torosik xd

wodka85
    Użytkownik
    • 31
    • 211Postów:

albo niech kupi rower i kosiarke i silnik podlączy z kosiarki do roweru 😉

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

Ehhh tam… ciągle ta krytyka chinoli 🙁

Zgiebongo
    Użytkownik
    • 4
    • 45Postów:

Czyli mówicie, że Torros F16? Dlaczego akurat ten, a nie Bassa?

Powiedzcie mi jeszcze, gdzie (mieszkam we Wrocławiu) taki najlepiej kupić i za ile? I czy może bardziej opłaca się kupować zimą, bo np. jest taniej? Widzę, że na Allegro oba kosztują po 1600zł, ale nie uśmiecha mi się płacić za przesyłkę ok. 200zł…

Zgiebongo
    Użytkownik
    • 4
    • 45Postów:

Pytam tak sporo, bo dla Was 1600zł to nic, a dla mnie największy wydatek w życiu, wiec wyobraźcie sobie 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Zgiebongo napisał:

Pytam tak sporo, bo dla Was 1600zł to nic, a dla mnie największy wydatek w życiu, wiec wyobraźcie sobie 🙂

Ja kupiłem torosa f16 na majówke i też był mój to największy wydatek w życiu. 4,5 miesiąca i już po skuterku przez taką pipe co zajeżdża ludziom drogę, aby się koniecznie zatrzymać na środku drogi. A skuterek dbałem lepiej jak o kompa. Chuchałem, i dmuchałem, potem polerowałem. Mała ryska i już latałem z jakimiś zamazywaczami. I co z tego mam? Rozwalone jaja, że na dupie usiąść nie mogę!

Anonim
    Nieaktywny
    • 82
    • 3 102Postów:

Szukaj czegoś co ma tarcze z przodu i najlepiej na kołach 12″ i większych.

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

maxell napisał:

Szukaj czegoś co ma tarcze z przodu i najlepiej na kołach 12″ i większych.

W tej cenie nie dostanie takiego skutera.

dostawcy
    Użytkownik
    • 3
    • 337Postów:

Po pierwsze tematów takich jak napisał herakop jest tu 1029548584, więc nie potrzebnie zadajesz pytanie, bo odpowiedzi są gotowe na forum.
    Po drugie tani skuter to tanie części i nie wielka strata.
    Po trzecie ja może i mam więcej kasy na koncie ale dla mnie 1600 zł to też dużo, więc nie oceniaj innych.
    Po czwarte poczytaj o f16 i bassie i sam wybierz, ja mam basię ale dużo osób chwali f16 (chodź i ja swą basię chwalę).
    Po piąte nie daj się zabić.
    Po szóste, izdebski cóż się stało i co skuta już nie chcesz mieć?

matol1798
    Użytkownik
    • 27
    • 750Postów:

dostawcy napisał:

Po pierwsze tematów takich jak napisał herakop jest tu 1029548584, więc nie potrzebnie zadajesz pytanie, bo odpowiedzi są gotowe na forum.
    Po drugie tani skuter to tanie części i nie wielka strata.
    Po trzecie ja może i mam więcej kasy na koncie ale dla mnie 1600 zł to też dużo, więc nie oceniaj innych.
    Po czwarte poczytaj o f16 i bassie i sam wybierz, ja mam basię ale dużo osób chwali f16 (chodź i ja swą basię chwalę).
    Po piąte nie daj się zabić.
    Po szóste, izdebski cóż się stało i co skuta już nie chcesz mieć?

Musisz uważnie przeczytać tematy na forum. Izdebski pisał o swoim wypadku na mieście .

Anonim
    Nieaktywny
    • 180
    • 3 133Postów:

Jasne, że chce mieć, problem w tym, że z łóżka nie wstanę przez miesiąc, a na tyłku to i przez 2 mc nie siąde

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

f16 , bassa to dobre i tanie skutery , łatwo się je prowadzi, ale mają hamulce bębnowe , a nie tarczowe i są sytuacje kiedy liczy się droga hamowania, szukaj takich co mają tarczę z przodu , a czasem zdarzają się z 2 tarczami (z przodu i z tyłu) i tam już hamowanie jest naprawdę dobre 😀

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Lukario napisał:

a czasem zdarzają się z 2 tarczami (z przodu i z tyłu) i tam już hamowanie jest naprawdę dobre 😀

F16 lub bassa z dwiema tarczami ? Coś nie chce mi się wierzyć no chyba że to samoróbka.

madi
    Uczestnik
    • 21
    • 5 786Postów:

Mi też… 😉

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

Był zipp vapor kiedyś z dwiema tarczówkami , ale to już dawno temu było, i był o stówe droższy od zwykłego 😉

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button