Moduł problem (skuter 2t)

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #617959 Reply
    joker738
    Uczestnik
    • 6
    • Postów: 14
    • Postów: 20

    Witam kupiłem nowy moduł odblokowany zapłaciłem za niego 70zł. Gdy go podłącze i dodam gazu skuter dziwnie się zachowuje tak jakby go dusiło. Co mam sprawdzić co mam ustawić? Za pomoc dziękuje LWG

    #617963 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 318
    • Postów: 21 373

    lepszy byłby taki za 71zł. Wtedy się bedzie zachowywał mniej dziwnie a bardziej normalnie… cokolwiek masz na myśli.
    Masz zadziwiającą zdolność pisania postów i nie udzielania w nich żadnych sensownych informacji na podstawie których ktoś by ci mógł pomóc.
    Ale jest taka opcja że kupiłeś zły moduł.

    REKLAMA

    SCORPION EXO 520 AIR

    Zobacz co oferuje najlepszy kask motocyklowy w segmencie.

    #618006 Reply
    joker738
    Uczestnik
    • 6
    • Postów: 14
    • Postów: 20

    A wiec na tym module jedzie 20km/h i przerywa

    #618008 Reply
    Flap
    Uczestnik
    • 2
    • Postów: 38
    • Postów: 40

    Wiesz co, chyba Wombatowi chodziło o szczegółowe informacje… jaki skuter ( model), jaki moduł (model) itd

    #618025 Reply
    joker738
    Uczestnik
    • 6
    • Postów: 14
    • Postów: 20

    Skuter 2t chinski 15770km nakulane. Na nowym module nie podane jaki to jest model.

    #618026 Reply
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • Postów: 21 318
    • Postów: 21 373

    skuter „chiński”… no toś faktycznie udzielił wyczerpującej informacji.
    Skoro masz chiński skuter bez oznaczeń typu silnika i rocznika oraz chiński moduł bez oznaczeń i nie chce to działać to na mój prosty rozum ten moduł jest albo walnięty albo nie pasuje do tego modelu.
    Wiec w takim przypadku zabiera się taki skuter do sklepu z modułami i spośród wielu modeli „do chińskiego 2T” z wiaderka dobiera się taki na którym będzie działał.
    Np do mojego „chińskiego 2T” o oznaczeniu silnika 1PE40QMB z roku 2013r pasuje moduł Motoforce Racing oznaczany jako „Minarelli/CPI sprzed 2003r” albo taki bez firmowy z Allegro oznaczony A3202 CPI X0805E.

    #618054 Reply
    joker738
    Uczestnik
    • 6
    • Postów: 14
    • Postów: 20

    wiec zmieniam moduł. a wiesz moze jaka jest przyczyna jak ciezko skuter odpala? czy cieply czy zimny. w tamta sobote bylo dobrze a teraz z dnia na dzien cos sie stalo ze nie odpala dopiero za 10 razem odpali ale jak juz zgasnie to znow ma ciezko odpalic. paliwo dochodzi, podalem paliwo bezposrednio do cylindra i nic, swiece zmienialem na 3 rozne swiece i nadal tak samo sie dzieje, przerwe na swiecy, akumulator slaby ale przedtem w niczym to nie przeszkadzalo. dodam ze cieknie paliwo przez filtr powietrza moim zdaniem bedzie to wina membranek ale nie jestem pewien. czy moze byc to tez wina czegos innego a nie tylko membranek? sciaglem tez filtr powietrza i tak nie chcial odpalic za 1 czy za 2

    #618057 Reply
    Flap
    Uczestnik
    • 2
    • Postów: 38
    • Postów: 40

    A to już może być wina komprech jak i wielu różnych czynników, sprawdź ten zawór membranowy, gaźnik wyreguluj jesli tego jeszcze nie robiłeś.

Wyświetla 1 wpisów z $
Odpowiedz na: Moduł problem (skuter 2t)
Twoje informacje:




Back to top button