keeway flash blokady problem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
  • #57157
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    zdjalem blokade na wariatorze , wymienilem kolanko , zmieszalem rolki 3.5 i 4.5 g , jeszcze wymienilem tuningowy talerz od wariatora (wentylator) stuningowany , i problem w tyym ze skuter ma kopa jak jasna cholera a predkosc ani troche nie wzrosla o co kaman??

    #57159
    Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

    Wymieniłeś moduł na odblokowany ?

    #57160
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    nie ale nie powinno ani troche wzrosnąć??

    #57161
    Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

    Jeśli masz moduł zablokowany, a w większości skuterów tak jest to on blokuje obroty do 7-8tys. Postaw skuter na stopce centralnej, odpal, przekręć manetkę na full i posłuchaj czy bzyk wkręca Ci się na maksymalne obroty. Jeśli nie to musisz kupić moduł odblokowany który zwiększy prędkość spokojnie o 20km/h.

    #57162
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    jeszcze zobacze moze to przez te rolki ze zmieszane ? bedzie git gdy wloze wszystkie 4.5 ??

    #57163
    Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

    Twój skuter nie pojedzie dużo szybciej gdy masz moduł zablokowany ponieważ odcina zapłon przy dosyć niskich obrotach silnika.

    #57164
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    to też dlatego coś sie dzieje gdy odpalam musze cisnac rozrusznik 7 sekund i potem cos jakby pretarło i odpali

    #57167
    Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

    Możliwe, że masz wyładowany akumulator.

    Ten moduł powinien pasować, ale na na wszelki wypadek porównaj go ze swoim:

    http://allegro.pl/modul-odblokowany-keeway-matrix-focus-fact-flash-i2282082805.html

    #57169
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    to jest ten sam ostatnio patrzalem

    #57170
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    akumulator mam dobry , chodzi o to ze zanim odpali to tak jakby coś ocierało o przekladnie

    #57171
    orzel94
    Użytkownik
    • 4
    • 37Postów:

    siema mam taki sam silnik w matrixie przy odblokowanym module wkreca mi sie do 9 tysiakow czasami 9.2 i smialo jedzie 75km/h w twoim wypadku po zdjeciu wszystkich blokad na dluzej prostej powinien raczej dojsc do tych 80km/h.. i jedno co moge polecic do tego silniczka to tlumik leovince zx zarabiscie mi sie sprawuje 😉
    pozdrawiam Daniel.

    #57172
    Jakub100001
    Użytkownik
    • 13
    • 582Postów:

    W takim razie problem rozwiązany. Kup moduł odblokowany, a twój Keeway będzie osiągał wyższe prędkości. 😀

    EDIT: Co do przekładni to może przy składaniu zapomniałeś bendiksa nasmarować ?

    #57173
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    ok 😉 dzieki wielkie za pomoc 😉 a rolki takie mogą zostac??

    #57174
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    ok zobacze tego bendiksa

    #57192
    szyszu3
    Użytkownik
    • 112
    • 837Postów:

    masz rolki 3.5 i 4.5 ?

    #57202
    pejson17
    Użytkownik
    • 7
    • 24Postów:

    tak 3 takie i 3 takie

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button