JUNAK VINTAGE VS PEUGEOT KISBEE

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    rumek
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Witam,

zastanawiam się nad zakupem skutera (na sporadyczne dojazdy do pracy w mieście w słoneczne dni 😉 – wpadły mi w oko dwa wymienione w tytule modele. Junak byłby nowy, Kisbee używane – co będzie mniej problematyczne w eksploatacji oraz przyjemniejsze/łatwiejsze w jeździe.

Z góry dzięki za pomoc 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 4 665Postów:

50 na 50? Czy 100 na125?

rumek
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Obie 50 😉

W razie dodatkowych pytań oczywiście postaram się doszczegółowić.

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 4 665Postów:

Ale… widzę różnicę w cenie tylko 600 zlotych (między nowymi)…

rumek
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Już wyjaśniam – Junak jest nowy/nieużywany, ale stał/stoi od roku na zewnątrz (również zimę) – jak go oglądałem to nie mógł zresztą z tego powodu odpalić. Po wizycie serwisanta oficjalnym powodem był rozładowany akumulator. Wiem że dodatkowo świaca była zalana.

http://allegro.pl/skuter-junak-vintage-wersja-wy50qt-110-00-brazowy-i6041419051.html

Kisbee natomiast to poniższe ogłoszenie – stąd różnica w cenie jest większa.

http://otomoto.pl/oferta/peugeot-kisbee-motorower-peugeot-kisbee-2013-r-ID6ygmdB.html#dc54a1023a

Co w tej sytuacji Twoim zdaniem jest lepszym wyborem?

Z góry dzięki za pomoc

paci
    Moderator
    • 12
    • 5 821Postów:

W obu jest chiński silnik taki sam jak w tych z marketu więc raczej szukaj czegoś nowego co Ci się spodoba i nie patrz na markę wtym przedziale cenowym.

rumek
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Dzięki za informacje – zdecydowałem się na Junaka 🙂 Póki co nie za bardzo można się było nacieczyć ze względu na pogodę, ale uśmiech z twarzy już z samego faktu bycia dumnym posiadaczem nie schodzi 🙂

Anonim
    Nieaktywny
    • 1
    • 4 665Postów:

Nie przesadza, wyśmigałem już swoim 1300km na dojazdach do pracy w tym sezonie :-)))
    Gratulacje!

rumek
    Użytkownik
    • 1
    • 5Postów:

Dzięki 🙂
    Ja powoli dobijam do pierwszej 100 – małymi kroczkami/jazdami 🙂

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button