JSD50QT-27 problem z rozruchem na zimnym silniku

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Serwis JSD50QT-27 problem z rozruchem na zimnym silniku

Ten temat zawiera 13 odpowiedzi, ma 6 głosów i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe dan626 dan626 6 lata temu.

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 14 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #163544
    Zdjęcie profilowe dan626
    dan626
    Użytkownik
    • Postów: 8

    JSD50QT-27 w Kingwayu. Przebieg 2700km. Na zimnym silniku bardzo ciężko uruchamia się silnik. Na ciepłym już ok. Moc ok, rozpędza się do 60km/h. Jednak są problemy z wolnymi obrotami na ciepłym.

    #163593
    Zdjęcie profilowe karol2636
    karol2636
    Użytkownik
    • Postów: 41

    Sprawdź czy działa elektrozawór ssania.

    Peugeot Speedfight I 1999 r.
    – rolki Polini 8.4 g
    – reszta seria

    MZ ETZ 150 1991 r.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Motul Azja Tour. Poznaj proste zasady.

    Wygraj wyprawę motocyklową po górskich szlakach Kirgistanu. Dzika przyroda, adrenalina i spartańskie warunki gwarantowane! Sprawdź swoje siły na trasie wiodącej przez kaniony, przełęcze oraz wzdłuż górskich jezior. Sprawdź również setki innych nagród od Motul.
    #163601
    Zdjęcie profilowe Deep_Nothingness
    Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • Postów: 538

    W jaki sposób odpalasz, CDI czy kopka?

    Było, ale się zmyło:
    Zipp Quantum RS
    Toros F16
    Keeway Hurricane
    Obecnie lata:
    Romet K125
    #163603
    Zdjęcie profilowe madi
    madi
    Użytkownik
    • Postów: 5 788

    Deep_Nothing… napisał:

    W jaki sposób odpalasz, CDI czy kopka?

    Nie ma czegoś takiego jak odpalanie z CDI bo to jest moduł zapłonowy. Odpalać można za pomocą rozrusznika lub kopki.

    Router WS 50 2013
    #164781
    Zdjęcie profilowe dan626
    dan626
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Gaźnik wyjęty i wyczyszczony. Ssanie jest ok (wysuwa się na max po ok 3 minutach). Teoretycznie jeśli byłoby walnięte, zalewałby się na ciepłym. Odpala na zimnym ale trzeba kopać i kopać. Podlanie paliwa pod świecę nie pomaga. Po rozgrzaniu już pali na dotyk. Wyregulowany wg instrukcji. Jeszcze sprawdzę zawory i napiszę czy pomogło.

    P.S. Kingway Hooligan, to to samo co JMSTAR JSD50QT-27 http://www.made-in-china.com/showroom/cnjmstar/product-detailybKEQRWOZxhX/China-Scooter-JSD50QT-27-.html

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Torba motocyklowa Junak. Kup teraz

    Jesteś fanem marki Junak i szukasz uniwersalnej torby, którą możesz zabierać ze sobą wszędzie gdzie tylko zechcesz.
    #164804
    Zdjęcie profilowe Deep_Nothingness
    Deep_Nothingness
    Użytkownik
    • Postów: 538

    Jeżeli podanie paliwa bezpośrednio pod świecę nie odpala silnika, to oznacza, że masz coś z iskrą. Wyjmij świecę, podłącz do fajki i z przyłożoną do obudowy silnika odpal skuter. Powinieneś zobaczyć przeskakującą iskrę na elektrodzie. W przeciwnym wypadku trzeba przejrzeć elektrykę.

    Było, ale się zmyło:
    Zipp Quantum RS
    Toros F16
    Keeway Hurricane
    Obecnie lata:
    Romet K125
    #165152
    Zdjęcie profilowe dan626
    dan626
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Jest iskra, przerwa katalogowa 0.8mm. Sprawdzony był na dwóch różnych świecach i to samo. Nie mam jeszcze czasu, żeby te zawory sprawdzić. Może w tygodniu. Jeszcze mi na myśl przychodzi jakaś nieszczelność w gaźniku. Na rozgrzanym nie do końca trzyma równe obroty, raz ma wyższe, raz niższe. Na zimnym potrzebuje mniej powietrza, a pobierając lewe ciężko mu zapalić i może przez to. Z drugiej strony jeśli po podlaniu nie zapala, to albo zawory albo ginie iskra pod ciśnieniem.

    #165159
    Zdjęcie profilowe mirek26021977
    mirek26021977
    Użytkownik
    • Postów: 14

    witam moze to komus pomoze – ja miałem podobne cuda i przyczyna była następująca- unosząc około 1cm do góry gaźnik maszyna odpala wiec pod gaźnik powędrował kawałek klocka z drzewa i skuter gada na zawołanie -dodatkowo dobra masa ale do silnika jak nie chce zagadac w trakcie kręcenia podaj dodatkowa dobra masę i zobaczysz ze pomaga

    #165416
    Zdjęcie profilowe dan626
    dan626
    Użytkownik
    • Postów: 8

    Dzięki za poradę, wypróbuję jak znajdę chwilkę. Ale z masą powinno być ok, bo by słabo kręcił rozrusznik. Sprawdziłem również napięcie ssania po uruchomieniu silnika i jest tak do 12V napięcia zmiennego. Więc oki.

    #165417
    Zdjęcie profilowe dan626
    dan626
    Użytkownik
    • Postów: 8

Oglądasz 10 postów - 1 przez 10 (z 14 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie