Jeszcze bardziej wyciszyć skuter

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Bartosz
    Uczestnik
    • 5
    • 16Postów:

Cześć.

Mam fabrycznie nowy skuter Romet Retro 7 50.
    To 4t więc nie jest tragicznie, ale zastanawiam się czy da się jakoś urwać kilka decybeli z fabrycznego sprzętu?

suchy
    Uczestnik
    • 2
    • 17Postów:

witaj można stosować waty wyciszające prawdopodobnie są dostępne chociaż na mieloch sklep lub allegro

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 189Postów:

ale to ma sobie tymi watami głowe obwinąć czy w uszy napchać?

suchy
    Uczestnik
    • 2
    • 17Postów:
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 189Postów:

chłopie ale to na mielochu to jest mowa o tłumiku do 2T – zresztą jednym z głośniejszych (ProReplica) i odblokowanych. To kompletnie inna konstrukcja. Wiesz że gdzieś dzwonią tylko nie wiesz gdzie

suchy
    Uczestnik
    • 2
    • 17Postów:

mój błąd sorka

Bartosz
    Uczestnik
    • 5
    • 16Postów:

Chodzi też o to że to jest nówka, więc ta wata w tłumiku jeśli jakaś jest, to na pewno w idealnym stanie. Czyli nic więcej się nie da?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 189Postów:

tam nie ma waty, to inna konstrukcja. 4T i tak jest ciche. chcesz ciszej to elektryk

Michalk001
    Uczestnik
    • 12
    • 1 646Postów:

Możesz ewentualnie sprawdzić czy sprzęt ma recyrkulator spalin. Jeżeli ma, to wywalić to w cholerę i zaślepić dziury po nim. Dodatkowo obejrzeć jak jest doprowadzane powietrze do silnika. Ja rozebrałem puszkę filtra powietrza, miejsca poboru powietrza zatkałem gąbką w której wyciąłem małe wygięte kanały aby silnik nie był dławiony, a zarazem był wyciszony. Efekt jest taki że silnik stał się około 2x cichszy, a ja jadąc powyżej 40km/h słyszę już tylko szum wiatru w kasku. Pamiętaj że czasem większy hałas generuje filtr powietrza i odgłosy zasysania powietrza, niż wydech.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button