hurricane wielki problem

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

witam zdiolem blokade w moim hurricane kupilem:
    nowy odblokowany gaznik z dysza 75
    odblokowalem kolankko tlumika
    zdiolem podkladke na wariatorze
    i chyba tyle niewiem jaki kabel odciac przy module.
    zalozylem tez nowy cylinder 50

i mam taki klop skuter pali normlanie ladnei z pierwszego kkopa albo z rozrusznika tez odrazu pali , tylko ze jedzie mi max 35 wiecej nei chce jechac chyba ze ze zgorki co to moze byc ? , dodam jeszcze ze jak czasem jade to skuter jedzie ale traci moc i chodzi a slychac jak by byl zgaszony myslalem ze to pasek sie slizga bo jak pusze i dam gazu to dziala wymienilem pasek i dalej niewiem co robic pomozcie blagam

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Na wariatrze sciagles taki pierscien czy moze cala tuleje..?

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

sam pierscien

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

a czy to moze byc wina modulu ze jedzie tylko 35

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

A po co zakładałeś nowy cylinder i do tego o tej samej pojemności..

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

zakladalem cylinder poniewaz mial stary przejchane juz 11 tysiecy i byla troche slaba kompresja mierzylem manometrem

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

jeszce mam pytanie moze to byc wina cewki zaplonowej ze jade i go muli i zaraz znowu normalnie jedzie?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

sam zmieniałeś cylinder ? może coś źle założyłeś, po 11tyś to może i wał do wymiany.

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

wymieniali mi w warsztacie w ktorym zajmuja sie tym i napewno dobrze jest zalozone

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

A wał ma luzy?

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

nie ma zadnych luzow

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

jeszce mam pytanie moze to byc wina cewki zaplonowej ze jade i go muli i zaraz znowu normalnie jedzie?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

chcesz to mam do sprzedania cylinder 65 ccm ew 70 tka tez by byla. gg 24149015

MrJakub654
    Użytkownik
    • 11
    • 164Postów:

Co ma wał, do utraty mocy i przygasania skutera ?

Wg. mnie coś z świecą, lub zbyt mało powietrza, zależy, jaki masz filtr, stockowy, czy zmieniałeś coś, pamiętaj – większy filtr = większa dysza, inaczej nie da rady, jeżeli ma muła do 35 i dalej nie idzie, to tak, jakby się dusił paliwem lub powietrzem, wiem, bo miałem zbyt małą dyszę i założyłem stożek od kumpla, to podobny efekt.

Co do wału, jeżeli miałby luzy, to moc to nie wpływa, tylko by skuter nie jechał norm. pukanie by było itd.

pawel1995
    Użytkownik
    • 8
    • 27Postów:

kolego .filtr zostal orginalny dysza 75 byla bodajze 65 . z powietzrem i paliwem napewno jest ok wszystko. moze to byc cewka zaplonowa ta z fajak na swiece ? poniewaz jak kupilem ten skuter uzywany od kolegi to kupilem 3 swiece i na kazdej iskraa skakala i byla byla jaka

MrJakub654
    Użytkownik
    • 11
    • 164Postów:

To kup nową fajkę i świecę, spasuj wszystko i powinno grać, co do cewki zapłonowej, nie wiem jak sprawa się ma, ale sprawdź zamienniki, niektórzy sprzedawcy dają gwarancję do 7 dni, jak część będzie źle działać, to można zwrócić.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button