Głośniejsze migacze Zipp Quantum.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Montecjusz
    Użytkownik
    • 11
    • 155Postów:

Wiem, że temat wiele razy poruszany ale nigdzie nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi. Czy istnieje możliwość w miarę prostego wmontowania jakiegoś brzęczyka do migaczy? Teraz niby wydaje jakiś dźwięk ale jest on ledwo słyszalny nawet przy wyłączonym silniku. Wiem, że niektóre quantumy mają normalny dźwięk jak w samochodzie 🙂 I o taki efekt by mi chodziło.

Jaro
    Użytkownik
    • 10
    • 63Postów:

sprawdz czy od kymco pasuje bo w moim pracuja glosno i jest to pomocne
    w czsie jazdy

Montecjusz
    Użytkownik
    • 11
    • 155Postów:

A jaki konkretnie model? Czy wszystkie takie same? 🙂

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Zwykły sygnalizator 12v, który podpinasz pod kierunki.
    np. http://allegro.pl/buzer-z-generatorem-sygnal-ciagly-12v-11445-i3518663020.html
    Wystarczy tylko wybrać odpowiedni dźwięk i jego głośność. Banalna instalacja pod żarówki kierunków.

Montecjusz
    Użytkownik
    • 11
    • 155Postów:

@benekpe rozumiem, że w tym wypadku na przód idą 2 tak? (pod żarówki czyli po jednym na żarówke) Wiem, że głupie ale wolę się upewnić 🙂 I jak takie coś zmontować potem? Niestety dość ciemny jestem bo pierwszy moto a uczyć się jakoś trzeba 🙂

benekpe
    Użytkownik
    • 11
    • 1 620Postów:

Kupujesz tylko jeden. Przewód minusowy sygnalizatora do masy, a dwa przewody plusowe migaczy podłączasz przez najzwyklejsze dwie diody prostownicze do plusa sygnalizatora – wtedy za każdym razem, zapiszczy ci sygnał, jak zaświeci lewy albo prawy kierunek.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button