docieranie romet ogar 900 r

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Hodanka
    Użytkownik
    • 19
    • 72Postów:

Siema!
    Mam małe pytanie chcę kupić rometa ogara nigdy nie jeździłem na manualu i tu moje pytanie jak dotrzeć. Skuter wiem jak dotrzeć ale tam jest automat a w ogarze manual więc napiszcie jak i kiedy przy tym przyśpieszaniu i zwalnianiu zmieniać biegi.
    Sory za takie pytania ale jestem zielony.

Daroi
    Użytkownik
    • 2
    • 19Postów:

Docierasz tak samo jak skuter – jeździsz spokojnie, nie szarżujesz, nie jeździsz cały czas manetka na full i na luzie nie bawisz się w “zdobywanie największych obrotów”.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:
    Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Jeździj najzwyczajniej w świecie tak jakbyś jeździł nim na co dzień tylko zwracaj uwagę na temperaturę silnika aby go nie przegrzać. Co kilkanaście km przerwy na ochłodzenie silnika i będzie wszystko w porządku. Nie katować.

Hodanka
    Użytkownik
    • 19
    • 72Postów:

Nie rozumiemy się mi nie chodzi o to jak mam docierać skuter bo wiem jak jeździć żeby dotrzeć tylko mi chodzi o zmianę biegów jak to robić żeby nie było sytuacji że jadę na czwórce a zwalniam bez zmiany biegu z 40 km/h na 15 km/h .

Baniak
    Użytkownik
    • 1
    • 102Postów:

W czasie hamowania redukujesz biegi…

degename
    Uczestnik
    • 8
    • 988Postów:

Bardziej ważne jest to byś nie jeździł na zbyt obciążonym silniku – wtedy tłok szoruje najbardziej o gładź cylindra.

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button