benzhou yy50qt-10 prak prądu | Forum Motocyklowe, Opinie Jednoślad.pl

benzhou yy50qt-10 prak prądu

  • Ten temat ma 8 odpowiedzi, 3 odpowiedzi, a ostatnio został zaktualizowany 2 months temu przez Wombat.
Oglądasz 8 odpowiedzi wątku
  • Autor
    Wpisy
    • #701073 Odpowiedz
      Rider
      Participant
      • Postów: 1

      Witam posiadam skuter przerobiony z 50cc/72cc. Trzy miesiące temu próbowałem zamontować gniazdo od zapalniczki aby móc ładować telefon,
      Po podłączeniu gniazda pod instalacje działało ładowało telefon lecz bardzo wolno, myślałem że to wina przewodów że są za cienkie i wymieniłem na grubsze gdy podłączyłem ponownie pod instalacje nagle coś się stało i znikł całkowicie prąd w skuterze na tej zasadzie że przy przekręceniu kluczyka nie zapalają się zegary, <u>kierunkowskazy</u>,klakson a zawsze działały ktoś mi doradził że spalił się regulator napięcia no więc go wymieniłem ale nic nadal kilka dni temu wymieniłem <u>iskrownik</u> na nowy ale nadal nie ma żadnej reakcji proszę o rady co to może byc.

      Grzegorz Z.
    • #701076 Odpowiedz
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 739

      bezpiecznik, stacyjka
      gdzie podłączyłes to gniazdo zapalniczki? dokładnie gdzie?

      ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    • #701080 Odpowiedz
      Grzegorz
      Gość
      • Postów: 89 723

      Minus (masę) do akumulatora a plus do przewodu plusowego przed przed bezpiecznikiem od ładowania po stronie silnika nie po stronie akumulatora.

    • #701081 Odpowiedz
      Grzegorz
      Gość
      • Postów: 89 723

      Wiem że spaliło też bezpiecznik od ładowania ale wymieniłem

    • #701091 Odpowiedz
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 739

      to nie jest bezpiecznik od ładowania – to jest od całej instalacji stałonapięciowej.
      ZObacz czy masz prąd i przed bezpiecznikiem i za bezpiecznikiem bo może nie styka w obudowie.
      Dalej masz kable i stacyjka. Mogło się coś nadpalić.

      ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    • #701160 Odpowiedz
      Grzegorz
      Gość
      • Postów: 89 723

      Napięcie jest za bezpiecznikiem i przed bezpiecznikiem stacyjkę też dzisiaj sprawdziłem i wygląda na to jest w porządku bo nie ma żadnych przypalonych kabelków ani nic.

    • #701161 Odpowiedz
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 739

      no to może to gniazdko robi ci teraz zwarcie. odepnij je.
      Prędkość ładowania zależy zarówno od wydolności samej instalacji jak i wydolności samego gniazdka USB.
      Jeżeli kupiłeś gniazdko USB z wydajnością 5V i 1A to żebyś to podłaczył pod reaktor atomowy to popłynie tylko 1A.
      Trzeba kupować 2-3A gniazda USB ale wtedy może być za mała wydajność instalacji

      ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    • #701175 Odpowiedz
      Grzegorz
      Gość
      • Postów: 89 723

      Gniazdo jest odpięte, odpiąłem odrazu jak coś się stało.

    • #701180 Odpowiedz
      Wombat
      Moderator
      • Postów: 20 739

      to szukaj miernikiem lub zarowka gdzie znika

      ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
Oglądasz 8 odpowiedzi wątku
Odpowiedz na: benzhou yy50qt-10 prak prądu
Twoje dane:




Back to top button