Romet

Romet Zetka 50 – Problem z Odpalaniem

Ten temat zawiera 6 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe karolos20003 karolos20003 3 lata, 12 miesiące temu.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #193585
    Zdjęcie profilowe karolos20003
    karolos20003
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Witam. Mam problem z moim motorowerem ,nie da się go odpalić ani z rozrusznika ani z kopa. Trzeba „na pycha”. Gdy już go odpalę „na pycha” i silnik się nagrzeje to już normalnie odpala z rozrusznika. Nie wiem co robić… Może wymienić trzeba świecę? Poradźcie coś 😉

    #193587
    Zdjęcie profilowe pawlaqse
    pawlaqse
    Użytkownik
    • Postów: 60

    A próbowałeś dodawać gazu przy odpalaniu? Albo nie masz blokady zapłonu na nóżce?

    Był Sym Obrit 50 4T – 8kkm
    Było kilka fiatów Uno, była fiesta, był seicento.
    Był też Pugi 406 1.8 150HP+
    Jest Moto Magnus Caravelle 2t

    #193588
    Zdjęcie profilowe karolos20003
    karolos20003
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Tak próbowałem dodawać gazu a stopkę mam złożoną gdy odpalam.

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Odkryj Stylowe Jeansy Motocyklowe City Nomad

    Polska marka, polska produkcja! Zero kompromisów. Najwyższa jakość i zaawansowane technologie. Wykonane z użyciem włókien 100% DuPont™ Kevlar®. Komplet certyfikowanych protektorów SAS-TEC® z regulacją położenia. Dopasowany krój i nowoczesny design. Poczuj styl, bezpieczeństwo i komfort!
    #193591
    Zdjęcie profilowe pawlaqse
    pawlaqse
    Użytkownik
    • Postów: 60

    Dziwna sprawa, może coś w instalacji…
    Kopka na pewno sprawna? może przy stopce masz coś uszkodzone i czujnik odcina też przy nózce centralnej odcine zapłonu.
    U mnie były takie jaja, poprawiłem wtyczke, z buta 3x i działa 😛

    Był Sym Obrit 50 4T – 8kkm
    Było kilka fiatów Uno, była fiesta, był seicento.
    Był też Pugi 406 1.8 150HP+
    Jest Moto Magnus Caravelle 2t

    #193618
    Zdjęcie profilowe karolos20003
    karolos20003
    Użytkownik
    • Postów: 12

    Ze stopką wszystko dobrze bo jak już odpale moto to już później normalnie ze starter i kopki pali.

    #193723
    Zdjęcie profilowe karolos20003
    karolos20003
    Użytkownik
    • Postów: 12

    To chyba jest problem ze świecą. Była słabo dokręcona i teraz gdy dokręciłem lepiej pali ,ale sprawdziłem świecę szczelinomierzem i ten „otwór” na dole świecy jest za duży.

    #193819
    Zdjęcie profilowe karolos20003
    karolos20003
    Użytkownik
    • Postów: 12

    A wy jak myślicie? Ta przerwa ma 0,85 mm a powinna mieć 0,6 mm.

Oglądasz 7 postów - 1 przez 7 (z 7 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie