Junak

Junak 805 2T ssanie automatyczne

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe karolfi karolfi 4 lata, 7 miesiące temu.

Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #197537
    Zdjęcie profilowe karolfi
    karolfi
    Użytkownik
    • Postów: 1

    Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i chciałbym wam opowiedziec i usłyszec opinie o mojej sytuacji z ssaniem automatycznym w Junaku 805 2T.
    Od pewnego czasu przy odpalaniu skutera na zimnym silniku musiałem trzymać go ręcznie gazem na obrotach aby się rozgrzał i nie zgasł.Kiedy juz się rozgrzał chodził pieknie i równo.Wykręciłem elektrozawór ssania aby sprawdzić czy działa.Podłączyłem do bezpośrednio do akumulatora i okazało się,że iglica się nie przesuwa! kupiłem nowy elektrozawór do tego modelu.podłączyłem go do akumulatora celem sprawdzenia i zadzialalo-iglica po krótkiej chwili zaczeła się wysywać! Więć zadowolony zamontowałem nowe ssanie do skutera i ku mojemu zdziwieniu nic się nie zmieniło! dalej musiałem trzymać manetkę gazu aż się rozgrzeje silnik. Moim zdaniem po odpaleniu silnik powinien mieć wyższe obroty niż normalnie i po krótkim czasie powinny spaść.Nic takiego się nie dzieje! Nie rozumiem tego przypadku.Może ktoś miał podobny w tego typu silnikach i podzieli się swoją wiedzą na ten temat.Pozdrawiam forumowiczów.
    karol

Oglądasz 1 post (z 1 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie