źle docieram?

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

Witam was, mój problem to pytanie czy źle docieram motor.
    W skuterze mam cylinder 65, wlałem do niego bogatszą mieszanke aby miał lepsze chłodzenie, zrobiłem nim pewnie z 60km oraz często zostawiałem go aby sobie “pykał” przez pare minut. Jakąś godzine temu pokonałem odcinek 2km, z prędkością 30-50km/h, obroty silnika nie były duże gdyż przy 45km wkłada on “drugi bieg”, dojechałem na miejsce po 20min siadam na motor aby go zapalić i nie chciał on zapalić od razu “na dyg” tylko musiałem pokręcić z 5-10s. I teraz pytanie źle docieram? przegrzał się? Proszę o szybką poradę.

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Raczej nie powinieneś zostawiać go “pyrkającego”, bo wtedy nie ma chłodzenia dobrego 😉

Z ciekawości zapytam… Co to za skuter?

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

moj skuterek ma dobre chlodzenie 🙂 jak pyrkal’ to byl letko cieply 🙂

ps skuter keeway hurricane 65ccm

Pietro
    Użytkownik
    • 9
    • 3 294Postów:

DooOminO napisał:

Witam was, mój problem to pytanie czy źle docieram motor.
    W skuterze mam cylinder 65, wlałem do niego bogatszą mieszanke aby miał lepsze chłodzenie, zrobiłem nim pewnie z 60km oraz często zostawiałem go aby sobie “pykał” przez pare minut. Jakąś godzine temu pokonałem odcinek 2km, z prędkością 30-50km/h, obroty silnika nie były duże gdyż przy 45km wkłada on “drugi bieg”, dojechałem na miejsce po 20min siadam na motor aby go zapalić i nie chciał on zapalić od razu “na dyg” tylko musiałem pokręcić z 5-10s. I teraz pytanie źle docieram? przegrzał się? Proszę o szybką poradę.

Zostawianie skutera na postoju z włączonym silnikiem, to zły nawyk, tym bardziej jeśli jest na dotarciu.
    On ma 2 biegową przekładnie? sądziłem że bezstopniową 😉

belebele
    Użytkownik
    • 19
    • 258Postów:

Też mnie właśnie ta 2 biegowa przekładnia zaskoczyła bardzo.

Co do tematu.
    Podczas jazdy uważaj tylko żeby go nie przegrzać i powinno być ok.

lop16
    Użytkownik
    • 44
    • 372Postów:

Pewnie chodziło mu o to że obroty rosną do 45 po czym skuter przyśpiesza a obroty ciutkę spadają dlatego napisał “drugi bieg”.

DooOminO
    Użytkownik
    • 56
    • 1 610Postów:

tak jak by ma bo slysze 🙂

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button