Zipp vapor problem z predkością

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

Cześć.Mam problem z moim zipp-em vapor-em, a mianowicie gdy miałem cylinder 50′ to spokojnie jechałem 70 km/h na prostej a gdy wstawiłem cylek 80 który dotarłem jade ledwo 65 i juz przy prędkości 60km/h zaczyna przerywac. Może wiecie czemu tak się dzieje moze powinienem coś dokupić do tej 80 zeby jezdził szybciej .? z Góry dzięki ;]

TryBik
    Użytkownik
    • 5
    • 32Postów:

to tak moze tlumik masz z zweszka wiekszy cyl wiecej spalin i sie dusi
    albo gaźnik zle masz ustawiony

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

jutro zobacze ten gaznik.

Veak
    Użytkownik
    • 0
    • 1Postów:

obstawiam że gaźnik lub źle założyłeś tłok do cylindra. Jak co to zobacz pierścienie… Pozdrawiam 😛

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

myśle ze może gażnik, bo cylek 80 montował mój zaufany mechanik MERCEDESA z wieloletnim doświadczeniem, ale teraz wyjechał za granice i nie mam z nim kontaktu, bo tak to by mi pomóg. Dzięki może ktoś ma jeszcze inną opcje .?

Kapuchon
    Użytkownik
    • 18
    • 2 689Postów:

Zmieniałeś po wymianie cylka dyszę na większą ?

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

Tak. Wstawiłem 79, ale zdaje mi sie ze troche za duża

Bonzo
    Uczestnik
    • 3
    • 135Postów:

Obawiam się, że jest własnie za mała. Seryjnie do tych silników (50cm) producenci wkładają teraz dyszę 85. A w twoim przypadku po zwiększeniu pojemności na pewno wzrosło zapotrzebowanie na paliwo. Zmierzał bym jednak do wkręcenia większej dyszy.

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

no tak, ale gdyby dysza była zbyt mała to by przerywał .? mi nie przerywa. to jaką dysze .?

komoornik
    Użytkownik
    • 7
    • 58Postów:

W pierwszym poście piszesz, że przerywa?

Zdecyduj się.

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

No tak przerywał ;D A przerywał dlatego że na pasku od napędu nie było trzech ząbków, teraz kupiłem nowy i jest gitara nie przerywa i jedzie 75 max na prostej z górki pojedzie to 85,a le powinien jechac na prostej 90, bynajmniej tak mi sie zdaje ;]

Lukario
    Użytkownik
    • 7
    • 1 187Postów:

większa pojemność to większa moc , prędkości dużo ci nie da

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

to w takim razie co mam zrobić żeby jechal szybciej .?

monek100
    Użytkownik
    • 12
    • 296Postów:

cięższe rolki na wariator

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

mam 6, to co mam jeszcze cięższe roli wlozyć np jakie .? albo coś innego co pomoze mi rozwijać wieksze prędkości

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

a może blokady.? moe moduł tylko nie wiem jak go odblokować,bo nie wiem czy jest odblokowany bo jestem 2 właścicielem

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

.?

monek100
    Użytkownik
    • 12
    • 296Postów:

Ja kiedyś miałem że wymieniłem moduł i jechałem gdiześ 10km/h szybciej. Spróbuj może pomoże. Jak chcesz to mam nowiutki moduł odblokowany i pisze że jest tuningowy do 4t. Nigdy nie używałem

Nick3y
    Użytkownik
    • 14
    • 278Postów:

Postaw go na stopce, unieś tylne koło i odkręć pełną manetkę. Jak będzie “odcinka” to zablokowany ale z góry mówię że jest odblokowany bo leciałeś 70km/h. Kup lepszy wariator, np. Polini i powinny podnieść się osiągi.

marbryl1
    Użytkownik
    • 1
    • 180Postów:

Czytajac wasze wypowiedzi mozna dojsc do wniosku ze wystarczy pstryknac i swiat sie zmieni, niestety to tak nie dziala.Silnik zeby osiagal wieksza moc i predkosc musi byc totalnie przerobiony.Inne elementy odpowiadaja za moc inne za max obroty.Czyli reasumujac to co wy robicie i proponujecie to jest wiejska szkoła myslenia.Do modyfikacji potrzeba wiedzy i praktyki, a nie stronek w necie opowiadajacych jak to sasiadowi fajnie smiga maluch. To sa wszystko bujdy na resorach i strata kasy,tuning profesjonalny moze przeprowadzic praktyk z dużą wiedza, a nie domorosły dlubacz.Ale mimo wszystko zycze wszystkiego naj w Nowym Roku

moszum
    Użytkownik
    • 7
    • 64Postów:

Dzięki Nick3y, tak zrobie ale puki co nie mam kasy no bo sylwster wiadomo ;D

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button