zipp pro 50- Rama (silnik), szpilki wydechu, wibracje
- This topic has 8 odpowiedzi, 3 głosy, and was last updated 11 years, 2 months temu by
degename.
- AutorWpisy
- 1 października 2012 dnia 11:47 #83357
Anonim
Nieaktywny- 22
- 398Postów:
Moja przygoda z awariami zaczęła się od 1200km,
silnik opadnięty i poleciał w lewą stronę, drugi raz urwała mi się szpilka od mocowania wydechu.
Czy ktoś miał może taki problem?, pomogą jakieś dodatkowe mocowania konstrukcji?.
Jakieś propozycje jak “naprostować” cały silnik?.1 października 2012 dnia 16:53 #83382Wada fabryczna tych ram, można uciąć fabryczne mocowania np do połowy, wywiercić w nich dwie dziury i przykręcić do nich odpowiednio przygotowane kawałki grubej blachy która będzie łączyła się z silnikiem.
Szpilki wydechu znajdź pasujące od jakiegoś japońskiego sprzętu, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Mój Sprinter jest na tej samej ramie co Pro50, szkoda mi na to słów.
2 października 2012 dnia 10:14 #83434Anonim
Nieaktywny- 22
- 398Postów:
degename napisał:
Wada fabryczna tych ram, można uciąć fabryczne mocowania np do połowy, wywiercić w nich dwie dziury i przykręcić do nich odpowiednio przygotowane kawałki grubej blachy która będzie łączyła się z silnikiem.
Szpilki wydechu znajdź pasujące od jakiegoś japońskiego sprzętu, nic innego mi nie przychodzi do głowy. Mój Sprinter jest na tej samej ramie co Pro50, szkoda mi na to słów.Miałbyś może jakieś przykładowe zdjęcia, lub może sam to zrobiłeś?
i jak miałeś jakieś inne problemy z tą ramą to napisz to będę wiedział co mocniej przyspawać lub coś innego co mogę zrobić:)
2 października 2012 dnia 13:11 #83447Chińska konstrukcja za 4300zł, nic dodać nic ująć <3
2 października 2012 dnia 15:23 #83463Anonim
Nieaktywny- 22
- 398Postów:
Daje fotki, może ktoś ma jakieś rozwiązanie żeby do końca sezonu pojeździć?. Konstrukcje będę na nowy sezon umacniał bo ta to porażka;/
Ten drut to od podtrzymania tłumika bo jedna szpilka poszła..
2 października 2012 dnia 19:54 #83514Ty już masz ramę po wzmocnieniach więc nic innego Ci nie powiem, sam jeszcze tego nie robiłem bo na razie rzuciłem pomysł ratowania Sprinterka, pożegnałem się z pomysłem zakupu NRG, zobaczymy co wyjdzie w przyszłym sezonie.
U Ciebie jest strasznie przesunięty silnik, one się wyginały od przyspieszania i strzelania ze sprzęgła, czasem wyginała się cała rama.
2 października 2012 dnia 20:53 #83516Anonim
Nieaktywny- 22
- 398Postów:
a to jak myślisz, kombinować z gwarancją czy tylko podnieść silnik?;>
bo teraz myślę nawet jak go podniosę to rama mocniej się wygnie i lipa2 października 2012 dnia 21:28 #83518Oczywiście że na gwarancję go wyślij – nie może być mowy żeby coś takiego się działo, nie daj sobie wmówić że to Twoja wina. Widać że mocowania są złe i źle się z czymś takim jeździ.
2 października 2012 dnia 21:31 #83520Oczywiście że na gwarancję go wyślij – nie może być mowy żeby coś takiego się działo, nie daj sobie wmówić że to Twoja wina. Widać że mocowania są złe i źle się z czymś takim jeździ.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.