Zipp Pro 50 Odpala tylko na ssaniu i gaśnie po jeździe

Ten temat zawiera 5 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe Rider Rider 2 lata, 3 miesiące temu.

  • Autor
    Wpisy
  • #651271 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe evilbazard
    evilbazard
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Witam.
    No więc mam taki problem z Zipp pro 50.
    Odpala tylko na ssaniu nawet jak już chodził i silnik nie jest zimny (za pomocą rozrusznika go startuje), jak odpalę i zakręcę ssanie to chodzi bez problemu na 2óch tysiącach obrotów i trzyma, choć czasami mam wrażenie jakby się dusił momentami, dam na jedynkę i sprzęgło to też trzyma, ale jeżeli przejadę się kawałek i zatrzymuję go to zaczyna się dusić zaraz i obroty spadają (czy to na luzie czy to na 1+sprzęgło) i zaraz gaśnie a potem ciężko go odpalić znowu, trzeba ssanie dawać i jeszcze ciut gazu żeby zapalił z rozrusznika.

    Jestem świeży w tematach motocykli/motorowerów, więc proszę o wyrozumiałość.

  • #651273 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Rider
    Rider
    Użytkownik
    • Postów: 391

    Po prostu trzeba wyregulować gaznik . Tematów o tym jest sporo 😉

    Gerard Furmanek
    • #651274 Odpowiedź
      Zdjęcie profilowe evilbazard
      evilbazard
      Użytkownik
      • Postów: 3

      Nie byłem pewien czy to dotyczy również mojego przypadku, ponieważ zaraz po odpaleniu bez problemu trzyma obroty i nie gaśnie, ale skoro tak mówisz to zacznę od tego, dziękuje :).
      Taki mały problem mam tylko, że właśnie nie wiem która śruba za co odpowiada w tym gaźniku :/.

  • #651302 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Rider
    Rider
    Użytkownik
    • Postów: 391

    Ja też Ci nie powiem , bo nie wiem jaki tam jest gaznik 🙂 Dasz radę 😉

    Gerard Furmanek
  • #651305 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe evilbazard
    evilbazard
    Użytkownik
    • Postów: 3

    Wielkie dzięki, już w miarę ok, co prawda odpala najczęściej na ssaniu, ale przynajmniej podczas jazdy zero problemów i nie wyje na luzie (1500-2000 obrotów).

  • #651306 Odpowiedź
    Zdjęcie profilowe Rider
    Rider
    Użytkownik
    • Postów: 391

    Bo po to jest ssanie żeby na nim odpalał 🙂 Chodzi o to żeby po rozgrzaniu jezdził bez ssania 🙂

    Gerard Furmanek
Odpowiedz do: Zipp Pro 50 Odpala tylko na ssaniu i gaśnie po jeździe
Informacje o Tobie:




Back to top button