zipp ouantum 2t pomoc w wyborze oleju

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    arek
    Uczestnik
    • 7
    • 27Postów:

Witam. Stałem sie posiadaczem skutera zipp quantum 2t skuter ma przejechane 2300km,od nowosci lany jest olej do mieszanki Castrol 2t mineralny,po przeczytaniu wielu opinii chciałbym zmienic na jakis lepszy np CASTROL ACTEVO Scooter 2T połsynhtetyczny lub pełen syntetyk Castrol Power 1 Racing 2T. Czy warto zmieniac olej na jakis lepszy czy pozostac przy mineralnym? czy po zmianie silnik bedzie pracował lepiej i mniej dymił czy nie odczuje zadnej roznicy?

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

ja jeździłem na Platinum 2T z orlenu, potem na Castrol F1 Racing, różnicy wielkiej nie było. Tyle że oba syntetyki.

arek
    Uczestnik
    • 7
    • 27Postów:

To jesli doleje do mineralnego castrola połsyntetyka lub syntetyka oczywiscie tez castrola to nic sie nie stanie??

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

nie, przepali to

arek
    Uczestnik
    • 7
    • 27Postów:

A co z silnikiem,nie bedzie zadnych skutkow ubocznych?? bo czytałem ze syntetyk moze rozpuscic nagary w silniku i pogorszyc jego osiagi.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

o innym silniku czytałeś.

arek
    Uczestnik
    • 7
    • 27Postów:

jeszcze jedno pytanko czy oprocz roznicy cenowej (mineralny ok 25 zł za litr,syntetyk prawie drugie tyle) bedzie zauwazalna jakas poprawa w pracy skutera tzn. bedzie mniej dymił lepiej sie wkrecał na obroty? sorry za banalne pytania ale nigdy nie miałem do czynienia z skuterami.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

poprawy nie bedzie ale powinien dłużej pożyć.

arek
    Uczestnik
    • 7
    • 27Postów:

to warto stosowac lepszy olej czy pozostac przy tym co jest??

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

twój wybór. wszystko masz w tym wątku

Wyświetla 1 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button