Zestaw 72cc,a montaż

Dodaj nowy temat na forum

! Forum Motorowery Zestaw 72cc,a montaż

Ten temat zawiera 4 odpowiedzi, ma 2 głosy i był aktualizowany ostatnio przez Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk KaTaMaRaNiOk 9 miesiące, 1 tygodni temu.

Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)
  • Autor
    Wpisy
  • #645568
    Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk
    KaTaMaRaNiOk
    Użytkownik
    • Postów: 25

    Witam,
    własnie przyszedł mi zestaw 72cc firmy moretti i jutro chcialbym go zamontować.Czy nowy tłok,cylinder głowica,uszczelki,pierscienie to wszystko co potrzebuje?Wszystko zmontować i powolutku docierać?

    #645569
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 277

    najpierw dotrzeć zawory w głowicy. przed montażem

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #645575
    Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk
    KaTaMaRaNiOk
    Użytkownik
    • Postów: 25

    Sprawdziłem szczelność zaworów benzyną z baku.Nalałem od dołu i benzyna prędzej wyschnie niż wyjdzie przez zawory.Jest możliwość,żeby założyć głowice (skoro nie przepuszcza),a dotrzec zawory np w poniedzialek po weekendzie?

     
    Czytaj
    REKLAMA

    Weź udział w konkursie Junaka. Wygraj zegarek o wartości 2000 PLN

    Chcesz zdobyć wyjątkowy zegarek Davosa z logo Junak? Nakręć film o swoim Junaku i opublikuj na Facebooku.
    #645578
    Zdjęcie profilowe Wombat
    Wombat
    Moderator
    • Postów: 17 277

    zawory dotrzesz tylko na zdjętej głowicy. ale skoro jest taka szczelna to montuj.

    ziuuummmm…. (nie bije piany na PW)
    #645581
    Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk
    KaTaMaRaNiOk
    Użytkownik
    • Postów: 25

    Powiedz mi jeszcze proszę,bo jestem idiotą i januszem ze wzgledu na to,że polecialem na tuning (kupno 72cc i napędu),zamiast załatwić stare sprawy czyli wyciek z lewej strony i strasznie charczące łożysko sprzęgła.Łożysko juz od paru tysięcy km charczy i strasznie głośno chodzi.Dzis (przez moment w trakcie wciskania sprzęgła podczas zmiany biegu) nagle sprzęgło przez chwile było znacznie twardsze.Do tego teraz przy szybszym ruszaniu jest taki chwilowy poślizg sprzęgła,ale sprawdzajac motor pod ścianą na 3/4 biegu motor gaśnie (czyli sprzęgło nie ślizga).Ten poślizg dzieje się tylko przy gwałtownym ruszaniu (z dość duża ilościa gazu).Jak już rusze to na każdym biegu czuć,że silnik dobrze się łączy ze skrzynia i jest obciązony (predkosc rosnie rownomiernie z obrotami)Co to może być?Czy łożysko sprzęgła,dociskowe może być wybite i przez to jest taki objaw?

    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 9 miesiące, 1 tygodni temu przez Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk KaTaMaRaNiOk.
    • Odpowiedź ta została zmodyfikowana 9 miesiące, 1 tygodni temu przez Zdjęcie profilowe KaTaMaRaNiOk KaTaMaRaNiOk.
Oglądasz 5 postów - 1 przez 5 (z 5 łącznie)

Ups... Musisz się zalogować, lub zarejestrować żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Przejdź do Rejestracja lub Logowanie