Zegarek do skutera

Wyświetla 31 wpisów z $
  • Autor
    Wpisy
    Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

wpadnij do wawki. zrewidujesz podejście.

B4rtek
    Użytkownik
    • 0
    • 257Postów:

Światowy może nie jestem, ale w Warszawie się bywa czasami 🙂

eadem
    Uczestnik
    • 11
    • 2 328Postów:

B4rtek napisał:

Światowy może nie jestem, ale w Warszawie się bywa czasami 🙂

Cóż, znałem takich co po pijaku spali „na mieście” na przystanku z tysiącem w kieszeni i nic im nie było. A znałem też takich, którzy za parę dych byli obici do nieprzytomności. Życie w beztrosce to w pewnym sensie upośledzenie. Wychowałem się na praskiej Szmulowiźnie, wiem dobrze o czym mówię.

B4rtek
    Użytkownik
    • 0
    • 257Postów:

eadem napisał:

Życie w beztrosce to w pewnym sensie upośledzenie.

Nie przecze, ale na pewno pozostawienie kasku nie jest zyciem w beztrosce. A wlasnie przez takie podejscie nadal jestesmy z tylu za wieloma krajami. Wyroslismy ze zdejmowania frontowych paneli radia samochodowego to i do tego dorosniemy.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

Nie tyle wyrośliśmy ze zdejmowania paneli co radia ze zdejmowanym panelem zaczęły kosztować nie 1200zł tylko 120zł i przestał to być zawsze strzał w 10. Ci co mają aftermarketa za 1200-2000 jednak ściągają stawiając w publicznym miejscu. Do tego radia stały sie zabudowane w deskach, zintegrowane z elektroniką samochodu i klimą i ich wymiana jest kłopotliwa więc chętnych na dobre używki z drugiej ręki mniej. Spadł popyt a nie ludzie się zmienili.
    Widzisz- może własnie to że mieszkasz w biedniejszej części polski powoduje że tak widzisz sprawy. Może u ciebie panuje powszechne przekonanie że coś co pozostawiono na pewno nie jest dużo warte wiec nikt sie na to nie łasi.
    W mojej pięknej dzielnicy (a to jedna z najbezpieczniejszych w warszawie) statystyki z 2013 roku (a obejmują tylko zgłoszone na policję przypadki) mówią same za siebie.
    Dzielnica ma oficjalnie 54 tyś zameldowanych mieszkańców. Na każde 10 tyś mieszkańców u mnie przypada 67 kradzieży drobnych i 20 grubszych włamań.
    Czyli oficjalnie jest to 361 kradzieży rocznie i 100 włamań.
    Ale szacuje sie że w dzielnicy mieszka tak naprawdę około 100 tyś. Czyli już te dane razy dwa a to TYLKO ZGŁOSZONE.
    Obok w dzielnicy Włochy mają inne statystyki – kradzieży 170 (śródmieście 270) i włamań 78.
    We włochach jest x4 bo jest ich oficjalnie 40 tyś. Czyli 680 kradzieży i 272 włamania.
    Te dwie dzielnice to jest 7 przystanków autobusowych. Więc oficjalne ponad 1000 kradzieży rocznie i ponad 330 włamań na obszarze zasięgu 7 przystanków autobusowych to dość żeby nie zostawiać na wierzchu kasku za półtora koła.
    Jeszcze lepiej w śródmieściu. Obszar 2x7km ,121 tyś mieszkańców oficjalnie i zgłoszonych kradzieży 270 na każde 10tyś.Czyli na placyku 2x7km jest 3240 kradzieży ZGŁOSZONYCH rocznie.
    Pomnóż sobie oficjalną liczbę mieszkańców x2, pomyśl jakiej masy kradzieży sie nawet nie zgłasza.
    Takie są realia tutaj.
    Jedyny pozostawiony na skuterze kask jaki widuje to własnie taki poobijany srebrny jet sąsiada na torosie F16. I tylko u nas pod blokiem.
    Człowieku- u nas sie kradnie nawet rowery miejskie chociaż są w zasadzie za darmo..

B4rtek
    Użytkownik
    • 0
    • 257Postów:

Nie polemizuje z Toba a szczegolnie z argumentami biedniejszej czesci Polski. Chyba sie nie wyspales.

eadem
    Uczestnik
    • 11
    • 2 328Postów:

Ostatnio sprzedałem swojego starego Rometa Wigry 3 (design lekko podniszczony) gościowi, któremu ktoś właśnie zawinął rower. Docelowo szukał sprzętu który będzie tani. Ale myślę też, że dla niego w tym wypadku istotne będzie to, że gdy postawi ten pod sklepem to po zakupach dalej będzie na niego czekał.

Miałem też w zeszłym roku dodatkowy używany skuter, taki w gorszym stanie na „trudne wyprawy”. Normalnie stawiałem go pod blokiem na widoku a tylko na jedną noc (silne ulewy i wiatr) postawiłem w tunelu/przesmyku budynku. Pojazd po nocy zastałem w zupełnie innym miejscu z rozgrzebaną elektryką.

B4rtek
    Użytkownik
    • 0
    • 257Postów:

Eadem: ja wiem ze kradzieze sa i beda zawsze ale mowie ze sami na nie pracujemy wlasnie takim podejsciem. Niestety do tego wieksza czesc kraju napedza rynek czesci kradzionych bo kupujac gleboko maja czyj to sprzet wazne ze tanio. Ale jak wspomnialem z radiami samochodowymi – wychodzimy z tego pomalu. Tym bardziej drogie jednostki montowane fabrycznie, ktore latwo ukrasc a jednak jest tych przypadkow mniej. Kwestia swiadomosci ze kupujac kradzione kogos okradamy.

Maciej Ko
    Uczestnik
    • 5
    • 42Postów:

Ja sobie poradziłem tak:

Raczej nie ukradną. 🙂

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

rozbiłeś bank 🙂

Mścisław Bystrzanowski
    Użytkownik
    • 2
    • 11Postów:

Jestem fanem zegarków i ostatnio zakupiłem sobie coś takiego z systemem Android: Sony SmartWatch2 Black Silikon http://www.skapiec.pl/site/cat/2744/comp/10339652

Dobrze się sprawuje szczególnie jeżdżąc na skuterze – nie trzeba wyciągać komórki z kieszeni aby odczytać SMS czy nawiązać połaczęnie. Można też tam wrzucić GPS i inne apki 🙂 Łączy się z fonem przez Blutetooth.

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

opcja z kotem fajniejsza 🙂

eadem
    Uczestnik
    • 11
    • 2 328Postów:

Kotałka 😀

Piotr Benet
    Użytkownik
    • 5
    • 20Postów:

Z tymi Smartwatch to fajna opcja szczególnie na motocyklu czy skuterze gdy nie ma opcji wyciągniecia telefonu a szybko chciałby się sprawdzić czy ktoś dzwonił, napisał coś lub samemu szybko wybrać numer.
    Zastnawaiałem się jeszcze nad takim samsungiem http://www.skapiec.pl/site/cat/2744/comp/10317884

Wombat
    Moderator
    • 55
    • 22 167Postów:

jakoś nie widze obsługi smart watcha w rękawicach wiec i tak raczej tylko robi za pasywny ekranik

Jam
    Użytkownik
    • 5
    • 108Postów:

Wiem ze taki kotlet bardziej by sie na obiad nadawal niz na forum sle musze bo ostatnio albo stracilem umiejetnosc szukania czegokolwiek na allegro albo ludzie przestali sprzedawac takie chinskie badziewie lub ewentualnie na telefonie nie wszystko dobrze znajduje.
    Watermelon daj namiary na ten twoj zegarek bo przydalo by sie cos takiego. Rozumiem oszczednosci w moim chinczyku ale zeby zegarka nie bylo?!

Wyświetla 31 wpisów z $
  • Musisz się zalogować, żeby odpowiedzieć w tym temacie.
Back to top button